Kur shfaqet colostrum


Colostrum është ushqimi më i mirë për një fëmijë të porsalindur. Besohet se colostrum fillon të rrjedhë menjëherë pas lindjes, megjithatë, ka raste kur colostrum është prodhuar gjatë shtatzënisë. Tani ne do të shqyrtojmë më shumë kur atje dhe çfarë të bëni.

Shumë e shumë gra të shqetësuar për pamjen e mbron fëmijën. Ajo përdoret për të nëse colostrum ishte vonë, do të thotë dhe qumështi do të vijë më vonë dhe në sasi më të vogla.

Për të besoj se nuk mund të, sepse kjo është vetëm bestytni. Në cilën fazë të shtatzënisë ka colostrum? Për t'iu përgjigjur në mënyrë të qartë në këtë pyetje nuk mund. Trupi i çdo grua është unike dhe është duke punuar në skemën e vet.


Në mënyrë tipike, kollustrum fillon të rrjedhë menjëherë pas kryerjes së plehut organik. Por ndonjëherë, disa nëna shtatzënë të vëreni se ajo duket shumë më herët, rreth katër muaj shtatzënë. Shpesh, kollustrum lirohet nëse masazh gjirit apo seksi. Dhe ndonjëherë, ajo mund të shkaktojë shfaqjen e shok nervor ose ngrohje. Mos u shqetësoni nëse një grua shtatzënë nuk është ndarë colostrum.

Në disa gra, gjinjtë fillojnë të prodhojnë atë në tremujorin e dytë, dhe në disa të tjera, dhe në periudhën e 32 javësh nuk mbron fëmijën. Guess cila javë të shtatzënisë tek gratë duket colostrum e pamundur, kështu që shqetësohen në lidhje me të nuk ia vlen. Ndonjëherë një grua njoftimet që u shfaq në fazat e hershme Colostrum para lindjes disi zhduket.

Mos u shqetësoni, kjo është krejtësisht normale. Ashtu si sasinë e tij. Dikush do të jetë shumë e saj, dikush disa pika.

Mjekët rekomandojnë fuqimisht nënat e ardhshme nuk merrni varur deri në çështjen e kur dhe sa colostrum atje. Kjo nuk do të ndikojë në gji në të ardhmen Çfarë grua bëni kur colostrum fillon të dal?

Kur zemrat pësojë ndryshime, grua ndihet në siklet. Gjinjtë e saj rriten pokolyuye dhe nganjëherë bëhet e dhimbshme.

Nëse colostrum fillon të shfaqet, gjinjtë mund të shkaktojnë kruamje dhe nganjëherë duket të zgjas. Kjo është normale dhe tregon se gjinjtë grave u përgatitur për të ushqyer fëmijën. Megjithatë, nëse një shtatzënë përbëjnë një kërcënim të dështimit të fëmijës, një numër i madh colostrum ndarë nuk është një shenjë e mirë.

Sidomos në qoftë se një grua dhemb dhe tërheq bark më të ulëta, dhe ajo fillon shkarkimin e përgjakshme. Në këtë rast, ju duhet të telefononi menjëherë mjekun sepse ekziston rreziku i humbjes së një fëmije.

Në asnjë rast nuk mund të shtrydh gjoksin me colostrum, nëse përzgjedhje të bollshme, ju mund të përdorni pads të veçantë për zemrat. Gjëja kryesore për të kujtuar për higjienën dhe për të ndryshuar ato si shpesh të jetë e mundur.

Pyetja e kur një colostrum përgjigje mjaft unike dhe i qartë për atë që nuk është.