Kur qumësht duket


Kur ajo qumësht? Krijon laktacionit fillojnë të jepni gji. Moms moderne duke kërkuar për të gji dhe dinë shumë për të mirat e ushqyerjes me gji. Sigurisht, duke pasur njohuri të tilla, ju nuk presin që menjëherë pas lindjes me qumësht të gjirit të drejtuar litra.

Kur një qumësht i vërtetë? A kam nevojë për të rritur prodhimin e qumeshtit dhe si? Çfarë nëse nuk ka qumësht? A duhet të përfundojë të ushqyerit dhe dopayuvaty fëmijë?


Sa shpesh duhet të aplikojnë në gjoks? Çfarë duhet të jetë kohëzgjatja në mes feedings? A duhet ztsidzhuvatysya? Dhënit gji në gratë fillon me formimin e sekretimit Colostrum të gjëndrrat e qumështit, e cila ka një përbërje të veçantë.

Filloni koha e formimit të colostrum në çdo grua individualisht, shpesh ajo fillon të dal në muajin e fundit të shtatzënisë ose menjëherë pas lindjes; ka raste kur colostrum shfaqet vetëm në ditën. Postpartum ditë gjirit është e butë dhe me sa duket bosh. Numri i colostrum përzgjedhur gjithashtu është i ndryshëm nga palë bie në 100 ml në ditë. Edhe disa pika colostrum që merr çdo fëmijë është aplikuar në gjoks, sepse është tepër i çmuar sepse është ushqyese. Colostrum është e pasur me proteina, minerale, vitamina, hormonet, enzimat. Ky ushqim është tretur mirë trupin e fëmijës, si ushqyesve të ketë një strukturë të ngjashme me strukturën e indeve.

Colostrum përmban faktorët imunitar që mbrojnë fëmijën nga viruset dhe bakteret. Përveç kësaj, colostrum ka veti laksativ, ajo stimulon tretjen dhe ndihmon lirimin fëmijën e zorrëve nga stol origjinal (meconium). Duke ndryshuar gradualisht përbërjen e colostrum, dita e katërt e pesta u bërë një qumësht kalimtar. Rreth laktacionit ditë kanceri i gjirit sekret nuk është gjë tjetër veçse një qumësht të pjekur. Për të zëvendësuar colostrum të pjekur qumësht ndodh në gratë me intensitet të ndryshme.

Në disa më shpejt, të tjerët një proces më të gjatë. Është e njohur se në femra primiparous në procesin e konvertimin Colostrum qumësht pjekur merr më të deutipara më pak.

Marrë parasysh karakteristikat individuale të çdo gruaje. Rritje e ndjeshme në qumësht quhet qumësht fluks ose plotësojë gjoks tuaj. Në disa gra, ky fenomen ndodh në 3 ditë 4 pas lindjes; të tjerët vërejtur më vonë më 6 shtator dite-të, pra pas daljes nga spitali. Dhe në qumësht përbërjen një grua ndryshon nga qumështi i një gruaje tjetër.

Dhe qumësht juaj për fëmijën tuaj është më harmonike. Për të stimuluar formimin dhe shkarkimin e colostrum dhe qumësht duhet disa kushte. Faktor i rëndësishëm është që të sigurojë të plotë regjim të lirë të ushqyerit në të cilën ai e vendos fëmijën në mes feedings. Ushqyerit falas ose ndryshe, duke u ushqyer fëmijën e kërkesës përfshin aplikimin fëmijën në gji sa shpesh dhe në kohë të tilla, në se ai kërkon, duke përfshirë edhe natën.

Një foshnje e porsalindur mund të kërkojë 20 ose më shumë prykladan në gjoks për ditë. Kohëzgjatja e të ushqyerit është në ditët e para të minuta për shkak të sasi të vogël të qumështit.

Pasi ka pasur një nxitojnë të qumështit, të mjaftueshme për të ushqyer 15 20 minuta, si një qëndrim i gjatë pranë gjoksit të fëmijës mund të kontribuojnë në plasaritje të dalë. Feed duhet të jetë në fëmijën tuaj të paraqesin në një atmosferë të relaksuar.

Është e dëshirueshme që të ushqyerit e foshnjës ishte në gjendje të bëjë më të ngushtë në kontakt me ju "lëkurë të lëkurës", "sy për sy". Kontakt i tillë i ngushtë lehtëson krijimin e laktacionit optimale dhe vendosjen e kontaktit të ngushtë emocionale mes jush dhe fëmijës, i cili është thelbësor për zhvillimin e saj të duhur. Me ardhjen e qumështit është edhe më e lehtë për të trajtuar, ndërsa House rooming të jetë e mundur për të siguruar dhënien e gjirit të pakufizuar.

Për ekzistues aplikimin e pakufizuar të fëmijës në gji më mirë për të bërë krejtësisht pa pompimit qumështin. Në këtë rast, sasia e qumështit të prodhuar nga një nënë natyrisht përshtatet për nevojat e fëmijës. Sigurisht, në disa raste gjinjtë ende kanë një ose dy herë rastsedit. Mami ose këshilltar ushqyerit me gji do t'ju kur dhe si them. Në përfundim do të thosha se kur të ushqyerit e fëmijës në kërkesë nuk ka nevojë për të përdorur biberona, biberon.

Është vërtetuar se dokorm dhe të pijshëm shtesë shkelin bilancit natyror në sistemin e tretjes së fëmijës, për prodhimin e qumështit të dobët gjithashtu rrit probabilitetin e dështimit të fëmijës nga gji. Prandaj, në fëmijët moderne për lindje nuk ushqehen me gji për qëllim dokorm përzierjet artificiale dhe të pijshëm shtesë pa indikacione të veçanta mjekësore. "Koha në spital," librin e Elena Nikolina, Neni 13 e ofruar.

05. 2012 E gjithë kjo autor: Submit historinë tuaj për publikim në këtë faqe interneti mund të jetë.