Kur mund të ketë marrëdhënie seksuale pas një abort


Kur mund të ketë marrëdhënie seksuale pas një abort? Gratë ndërprerë artificialisht shtatzëninë, ata duan sa më shpejt të jetë e mundur për të hequr qafe Sëmundjet fizike dhe mendore samokatuvan. Ato janë të rëndësishme të paktën të kthehet në mënyrën e vjetër të jetës.

Megjithatë, pas një abort, ndërsa duhet të ndjekin rregullat dhe udhëzimet që kanë dalë probleme dhe probleme shëndetësore në të ardhmen specifike. Një nga kërkesat gjinekologu është maturi i përkohshëm nga aktiviteti seksual. Tregojë për atë pak më shumë. Për shkak të kohës pas një aborti lejohet intimiteti? Një term i përgjithshëm për mjekësor instaluar grua pushimi seksuale pas abortit, e barabartë me tre javë.

Por personi më i mirë që të konsultoheni me mjekun tuaj kur ju mund të keni marrëdhënie seksuale pas një abort. Në varësi të gjendjes së pacientit individit, comorbidities dhe rekomandimet e simptomat mund të ndryshojnë.


Aborti është në thelb një operacioni për shkak se trupi ka nevojë për kohë për të shërohen. Edhe pse aborti mund të jetë jo vetëm kirurgji, por mjekim, afërsia intime është më mirë që të shtyjë deri në menstruacionet e parë të kalojë pas abortit. Nëse keni kryer në mënyrë të qartë këshilla të ekspertëve në lidhje me ndalimin e seksit dhe më në fund i gatshëm për të kënaqur dashuri tuaj të preferuar dhe vëmendje, nuk do të humbasë një tjetër moment i detyrueshëm mbrojtur.

Një grua duhet të konsultoheni në metodën e duhur të kontracepsionit në gjinekologun e tyre. Shpesh pas një aborti përveç përdorimit të kondomit lejohet drogë hormonale që lehtësimin e konceptim padëshiruar. Por spirale përkohësisht vënë ndaluar derisa mitra është në dispozicion. Gjithsesi mbrojtur është një parakusht për rivendosjen e marrëdhënieve seksuale me një partner. Pse përkohësisht duhet të abstenojnë nga seksi pas një abort?

Shumë gra pas aborti merr kohë për t'u përgatitur për intimitet ardhshëm psikologjike. Por ajo në mënyrë individuale. Medica është vendosur afate kohore për maturi nga aktiviteti seksual pas abortit për të gjithë pacientët. Kjo është për shkak të rrezikut të pasojave të mundshme dhe komplikacione, domethënë intimitet mund të shkaktojë gjakderdhje mitrës, sepse indi i dëmtuar nuk e ka shëruar dhe nuk mbulohen pas ndërhyrjet e jashtme; Gjatë kësaj periudhe trupi është veçanërisht i prekshëm për shkak të rrezikut të infeksionit në mitër rrit në mënyrë të konsiderueshme; si rezultat i dështimeve në ciklin menstrual pas ndërhyrje aborti përmes marrëdhënieve seksuale të pambrojtura mund të ndodhë shtatzëninë madje të ri në muajin e ardhshëm. Tani që ju e dini kur ju mund të keni marrëdhënie seksuale pas një abort.

Dhe së fundi tip: nëse kjo ka ndodhur në jetën tuaj, edhe pse ajo është shumë e dëshirueshme që aborti është i pashmangshëm, do të përpiqen për të trajtuar këtë procedurë seriozisht. Ndiqni mjekun dhe të çojë një mënyrë jetese të shëndetshme.

Dhe të vazhdojë të bëjë çdo gjë të mundshme për të shtatzënisë ishin planifikuar vetëm. Seksioni:.