Kur kontraktimet fillojë


Shumica e punës fillon me kontraktimet.

Kontraktimet - një kontraktimet e rregullta që çojnë në hapjen e qafës së mitrës. Kjo grua ndjen se stomaku i tij është shumë i vështirë, sikur i shtrydhur në një top. Lufta vazhdon për disa sekonda, pastaj relaksoheni në mitër. Periudhë i parë mund të shkojnë pa u vënë re, sepse ata janë pa dhimbje ose e dhimbshme të mjaftueshme. Si përleshjet e rregullt e aktivitetit të punës intensifikuar, shoqërohet me dhimbje, duke tërhequr barkut dhe (ose) në pjesën e prapme.


Pas betejës dhimbje plotësisht zhduket. Në Bout i dobët disa sekonda e fundit, dhe hendeku mes tyre është 10 - 12 minuta. Gradualisht kontraktimet bërë më të shpeshta, të rënda, të zgjatur, e dhimbshme ndodhin çdo 3 deri në 5 minuta. Ndonjëherë periudhë menjëherë të fillojë çdo 5 - 6 minuta, por jo shumë i fortë, intensiteti i tyre është në rritje. Ndonjëherë lufton janë të rralla (20 - 30 minuta) apo i rregullt.

Nuk dhimbjet e punës dhe pararendësit lindjes së fëmijës është, ata kontribuojnë në përgatitjen e kanalin e lindjes para lindjes. Nëse ju nuk janë shumë të lodhshme, ju mund të prisni dhe të mos shkojnë në spital. Ndoshta gjithçka do të ndalet. Shko në spital më mirë kur përleshjet më shumë se 1 në çdo 7 - 8 minuta. Shtëpitë në fakt gjithmonë më të mirë!

Në të njëjtën kohë, në qoftë se ju jeni shumë të shqetësuar rreth tyre dhe nuk mund të përballen me emocione, duket mjekun më të mirë i cili do të kryejë lindjen tuaj. Kontraktimet paralindjes mund të jetë mjaft i gjatë (më shumë se një ditë) dhe e dhimbshme, duke çuar në grua lodhje pengojnë zhvillimin e punës normale. Kjo gjendje quhet në obstetrikë patologjik paraprak (përgatitore) periudhë.

Nevojë mjek obstetër këshilla dhe trajtim. Një tjetër opsion fillimin e punës - një këputje e membranave apo rrjedhjet e sasi të vogla (kjo ndodh në 15% të të gjitha lindjeve). Në këtë rast, nuk ka më nevojë të prisni për fillimin e punës, dhe kjo është më mirë për të shkuar në spital, mjeku ishte në gjendje për të vlerësuar gatishmërinë e kanalin e lindjes para dorëzimit, të fetusit, të përshkruajë një plan në terezi. Uji më i zbardhur, të përziera me thekon të vogla të bardha syrovidnoy fetusit naftës.

Shumë më pak janë të gjelbër ose të verdhë, të cilat nuk mund të konsiderohet normë. Kjo mund të tregojë vuajtjet intrauterin fetusit, në këtë rast, një monitorim të kujdesshëm të fetusit gjatë punës. Në shumicën e rasteve, uji derdhet në një numër mjaft të madh (250 300 ml), pra ata nuk mund ta shohin. Nëse ju jeni në këtë moment të gënjyer, pastaj një njollë të madhe në shtrat, nëse ka pasur, në pellg në dysheme.

Ndonjëherë uji rrjedh sasi të vogla, dhe i vështirë për të kuptuar se uji është normal ose përzgjedhje. Duhet të theksohet se numri i sekrecioneve mukoze të rritura në shtatzëni në fund, ata mund të jenë mjaft të rralla. Që të kryejë më shumë i zakonshëm që ata mund të del në shesh, për shembull, në mëngjes, dhe gjatë disa orë asgjë rrjedhjeve të ardhshme. Lëngu amniotik kur ata filluan të rrjedhje, vazhdimisht rrjedhin, që është vazhdimisht hedhjen apo brekë ngjyhet lagësht në sasi të vogla.

Nëse ju nuk mund të eleminuar rrjedhjet e ujit, është mirë që të dorëzohen spital mjeku, i cili përcakton me saktësi: ujin që rrjedh apo të rritur sekretim. Ka shenja të tërthorta të shfaqjes së përcaktuese e punës të lindjeve të ardhshme që të tregojnë gatishmëri për shpërndarjen. Këto përfshijnë: heqje e barkut duke futur kokën e fetusit në hyrje në një pellg të vogël dhe shtrihen e segmentit më të ulët të mitrës, pjesa e sipërme e mitrës kështu devijon pak anteriorly, shoqëruar frymë e lehtësuar; shfaq zvarritje dhimbje në bark dhe mbrapa, nganjëherë cramping; shkarkimi i plug mukozë. Shkarkimin e spine mukusit nuk është gjithmonë tregues i fillimit të punës.

Plug mukusit duket si një, të qartë, të mukusit trasha pak të verdhë, shpesh përzier me gjak. Frikësuar nga nxitim dhe shkoj në spital nuk është e nevojshme. Plug mucous mund të lëvizin larg dhe 1 2 javë para lindjes. Ndonjëherë ajo shkon pas fillimit të punës. Nevojë urgjente për të shkuar në spital nëse nuk janë gjakderdhje nga trakti gjenital.

Kjo mund të çojë në komplikacione të rënda dhe kërkon ekzaminim mjekësor dhe vëzhgim.