Kur bëj test shtatzënie


Çdo grua, duke qenë në fazat e planifikimit të shtatzënisë, kanë përsëritur pyet veten pyetjen: Kur bëj test shtatzënie? . Koha e duhur të vetë-diagnozën varet nga besueshmëria e rezultateve. Për të eliminuar gabimin duhet të kuptoni disa koncepte themelore në lidhje me përkufizimin e shtatzënisë hershme. Testet e shtatzënisë në shtëpi janë të rregulluar në mënyrë që të përcaktuar përqendrimin e hormoneve të shtatzënisë quajtur Gonadotropin chorionic (hCG njerëzor të mëtejshëm) në urinë e grave shtatzëna.

Ky hormon prodhuar qelizat e placentës menjëherë pas futjes ardhshëm të vezën transplantuar në murin e mitrës. Besohet se një ditë sasior gjaku masë hCG i implantimin është 2 Miu / ml dhe dyfishon afërsisht çdo 2 ditë. Në urinë hormon excreted disa ditë më pas sepse përqendrimi i saj është më i ulët. Pjesa kryesore e testeve në shtëpi për diagnostikimin e shtatzënisë ka një ndjeshmëri prej 25 Miu / ml.

Konsideroni, dhe kur një test i tillë mund të përcaktojë hormon shtatzënisë. Besohet se ngulitje ndodh një mesatare prej 7 ditësh pas ovulacionit. Nga llogaritje të thjeshta matematikore del se në ditën e 7 pas ngulitje HCG është 2 Miu / ml. Në ditën e 9, përqendrimi do të ketë 4 Miu / ml.


11 dyfishohet përsëri për 8 Miu / ml. 13 u rrit në 16 Miu / ml dhe 15 ditë (ditën e parë të menstruacioneve vonesë) nivelet e hCG arrijnë 32 Miu / ml. Kjo ishte dita e parë e përqendrimit vonesë mujore e hapi Gonadotropin parë mbi pragun e testit të shtatzënisë shtëpi që do të tregojnë një rezultat pozitiv.

Duhet të theksohet se llogaritja është konsideruar një situatë klasike ku cikël më i gjatë është 28 ditë, ovulacioni ka ndodhur në ditën e 14 të ciklit dhe vezë implantimin në ditën e 7 pas ovulacionit. Por trupi çdo grua është e ndryshme. Për rezultatet e testit mund të ndikojë ovulacionit vonë dhe implantimin. Prandaj, shumë prodhues testet e shtatzënisë në diagnozë të rekomandojë vetëm pas vonesës.

Përveç kësaj, ka rekomandime për të filluar testimin menjëherë pas zgjimit, sepse në këtë kohë përqendrimin e hCG në urinë max. Pasi të përgjigjes për pyetjen nëse një test të shtatzënisë? gjetur, është për të përcaktuar se cila test është e drejtë për ju.

Modern industria e teknologjisë mjekësore ofron një përzgjedhje të gjerë të testeve të ndryshme të shtatzënisë si strips më të thjeshtë të testit me një ndjeshmëri të 25 Miu / ml, një kasetë veçanërisht të ndjeshme të testit me një vendosmëri të pragut të hCG në 10 Miu / ml. Kjo e fundit mund të përcaktojë shtatzëninë për 3 deri 4 ditë menstruacioneve vonuar dhe me kosto të parashikueshme testeve më shumë konvencionale. Pra, në qoftë se ju nuk mund të presim për vonesat e di nëse konceptim ndodhur, ju duhet të bëni një test për shtatzëninë e hershme. Kjo mund të jetë një test i supersensibël shtëpi dhe diagnoza e gjakut në laborator.

Metoda e fundit është më e besueshme dhe eliminon gabim. Ka situata kur blejnë një test shtatzënie bie papritur. Për shembull, disa gra gjatë shtatzënisë ndodh ende vjen gjakderdhje menstrual, duke rezultuar në një grua mendon se konceptim ka ndodhur. Duhet të theksohet se në këtë rast menstruacioneve më pak intensive dhe dyshim vazhdoi. Prandaj është e nevojshme për të provuar për shtatzëni pas një muaji, të cilat ndryshojnë nga të zakonshëm.

Në rast të një rezultati pozitiv është e nevojshme të kontaktoni gjinekologun tuaj për të sunduar nga kërcënimin e ndërprerjes së shtatzënisë. Kjo ndodh se testet tregojnë rezultate të diskutueshme kur të bërë një test shtatzënie do të përsëri. Kjo është për disa arsye: rregullat e cenuara diagnozën e përcaktuara në udhëzimet; prania e sëmundjeve femra që rrisin përqendrimin e hCG.

Në të gjitha këto raste ajo është e rekomanduar për të blerë një test të ri për shtatzëninë e hershme dhe të diagnostikuar pas vonesës me të gjitha rregullat. Është më mirë për të zgjedhur testet nga prodhues të ndryshëm.

Në përfundim, duhet thënë se testet për shtatzëni të pavarur janë bërë një subjekt i përbashkët për grua moderne. Por si çdo gjë, madje edhe më të thjeshtë, ata kërkojnë përdorimin e duhur.