Çfarë çrregullim Menstrual


Vonuar menstruacioneve cikël dështim, gjakderdhje menstrual kur ajo nuk fillon në kohën e pretenduar. Kjo mund të ndodhë në çdo moshë, në premenopausal në fazën riprodhues, në kohën e pubertetit.

Vonesa e shkaktuar nga shkaqe patologjike dhe fiziologjike. Në mënyrë tipike, në këtë rast një grua është duke përjetuar shumë. Megjithatë, nëse ajo zgjat jo më shumë se një javë, ju nuk duhet të shqetësohen dhe të pyes veten se çfarë të bëjë me vonesë menstruacioneve për 5 ditë.

Ky term nuk është konsideruar si një sëmundje. Por mungesa e saj i gjatë mund të jetë për shkak të arsyeve të rënda. Çfarë konsiderohet i vonuar menstruacioneve?


Në rregullimin e ciklit menstrual të veprojnë si mekanizma të sakta dhe komplekse. Por edhe në gra të shëndetshme ata mund të dështojnë. Disa faktorë ndryshojnë ciklin. Kështu, devijime të rastit nga data e mundshme nuk duhet të shkaktojë shqetësim. Kjo vonesë nuk duhet të zgjasë më shumë se një javë.

Rreth çrregullim menstrual flasin vetëm në mungesë të gjakderdhjes menstruale për disa ditë, por vetëm me një cikël të qëndrueshme. Nëse menstruacionet një gruaje e paqëndrueshme, pastaj të llogaritur vonesa është pothuajse i pamundur, si një panjohur të mundshëm datë fillimi mujore. Ka arsye për vonesë menstruacioneve, të cilat nuk kanë nevojë të shqetësohen, sepse ata janë të natyrshme: Shtatzënia arsyeja kryesore për mungesën e menstruacioneve.

Ajo është e shoqëruar zakonisht me vjellje, zgjerimin e gjirit dhe ndjenjat e tjera. Për të përcaktuar shtatzëninë, blerje, dhurojnë gjak për hCG dhe shkoni për një ultrazërit. Gjatë laktacionit rrit sasinë e Hormoni. Hormone bllokimin e ovulacionit, kështu që nuk vijnë çdo muaj.

Kur ajo përfundon dhënien e gjirit, menstruacionet rifilloi. Në pubertetit arsye mujore fiziologjike për vonesën. Dështimet zakonisht ndodhin nja dy vjet deri cikël menstrual është themeluar.

Perimenopause vërejtur në gratë më të vjetra se 45 vjet. Këto janë procese natyrore që ndodhin në trupin e femrës. Dhe çdo vonesë kohë bëhet e gjatë deri sa të menstruacioneve nuk ndalet tërësisht.

Gjatë kësaj periudhe, ajo shpesh ndjehet ngrohur flashes nxehtë, ulur makinë seksi, swings humor të vazhdueshme. Nëse ka arsye të mësipërme, ju nuk duhet të shqetësohen, sepse ata janë krejtësisht të natyrshme dhe nuk kërkojnë trajtim. Një grua mund të pyes veten se çfarë të bëjë me vonesën e menstruacione për 2 javë ose më shumë. Në këtë rast, zakonisht flitet për patologji. Vonesat e tilla shkaktojnë sëmundje gjenitale, këto përfshijnë: inflamacion (oophoritis, adnexitis) dhe tumoret (fibroids mitrës).

Në mungesë të menstruacioneve mund të jenë dhimbje në kryerjen e barkut dhe jonormal. Këto sëmundje mund të çojë në, kështu që ju nevojë për trajtim. Corpus luteum kist që formon në vezore përmes ndryshimeve hormonale. Vezoret polycystic janë shkaktuar edhe nga probleme hormonale. Në këtë rast, janë: puçrra fytyre, seborrhea, rritjen e rritjen e flokëve, shtim në peshë, dhe kështu me radhë D. Aborti ose lëndime të shkaktuara gjatë scraping e mitrës..

Ektopike ose humbur aborti, dështim në këtë rast, kërkojnë vëmendje urgjente mjekësore. Përveç kësaj, menstruacioneve mund të mungojnë për shkak të gripit, SARS, si rezultat i barnave të caktuara. Gastrit, diabeti, problemet e veshkave dhe tiroide gjithashtu shkakton vonesa përveç shtatzënisë mujore. Nga arsyet e mësipërme mund t'i atribuohet disa të tjerë që nuk janë të lidhur me patologjinë në femra. Këto përfshijnë: ciklit version anovulatory të rregullave, që nga ovulacionit mund të jetë çdo muaj.

Ushtrimi gjithashtu shkakton periudhën vonesë. Shumica e grave të përpiqet për të vizituar palestër, bëj palestër dhe ushtrime të tjera. Megjithatë, disa prej tyre nuk e kontrollojnë përpjekje dhe stresi për shkak të ciklit menstrual tepruar është prishur.

Situata të vështira shpesh shkaktojnë vonesa si ato ndikojnë negativisht në sistemin hormonal. Kjo ndodh kur problemet në familje, në inspektimet e punës, testet, etj D. Adaptimi ndaj ndryshimeve mjedisore dhe aklimatizimit (p.sh., fluturim nga të ftohtit në vendet e nxehta) si arsye për periudhën vonesë. Dieting i zgjatur ose uria privon trupin e mineraleve esenciale dhe vitamina. Si rezultat i metabolizmit trazuar. Kjo situatë çon në vonesa.

Dhe në rastin e anorexia muajit mund të zhduken, duke çuar në probleme me varfëri. Mbipesha si të dëmshme për shëndetin, si mungesa e ushqimit. Për shkak të masës të madh të hormoneve të indit dhjamor të fillojë të mos funksionojë.

Përveç kësaj, nuk është e metabolizmit. Çfarë duhet të bëni kur vonesa e menstruacioneve? Në rast se humbur periudhë nuk të zgjasë më shumë se një javë, ju nuk duhet të marrë ndonjë veprim për shkak se kjo situatë mund të ndodhë edhe në gra të shëndetshme. Nëse menstruacionet nuk ka filluar, është e nevojshme për të përcaktuar ekzistencën e shtatzënisë. Çfarë duhet të bëni kur vonesa e menstruacioneve për 10 ditë?

Në këtë rast, para së gjithash është e nevojshme për të kryer një test shtatzënie në qoftë se ajo është e rekomanduar për të marrë një test të gjakut për HCG. Megjithatë, një vonesë e gjatë dhe mungesa e shtatzënisë duhet të kontaktoni gjinekologun, sepse shkaku mund të jetë një sëmundje e rëndë.

Shumica e grave qëndrim i lumtur për shëndetin e tyre. Prandaj, në rast të vonesës ata marrin testet e shtatzënisë, dhe nëse ata janë negative, vetëm duke pritur për fillimin e menstruacione. Megjithatë, kur një vonesë të madhe duhet të vizitoni mjekun, ose të pasivitetit mund të përkeqësohet shëndetin.

Prandaj është e rëndësishme për të vendosur arsyet për vonesat.