Buds Adenocarcinoma


 • Arsyet për adenocarcinoma e veshkave
 • Klasifikimi i adenocarcinoma e veshkave
 • Simptomet e adenocarcinoma veshkave
 • Diagnoza adenokarcinoma i veshkave
 • Trajtimi i adenocarcinoma e veshkave
 • Parashikimi dhe parandalimi i adenocarcinoma veshkave

Adenocarcinoma veshkave është rreth 2.5% e numrit Neoplazia vende të ndryshme. Në Urologji adenocarcinoma është kanceri më i zakonshëm i veshkave histotipom në të rriturit. Nga të gjitha tumoreve të veshkave për të ndarë llogaritë Adenocarcinoma për 90% të rasteve. Veshkave Adenocarcinoma zakonisht zhvillohet në mes të moshës 40-70 vjeç; të veshkave në mënyrë të barabartë goditës majtë dhe të djathtë; 2 herë më shpesh diagnostikuar në meshkuj.

Adenokarcinoma macroscopically i veshkave është një nyje në një qëndrueshmëri të butë elastike. Në terma të shihen fushat interspersed të hemoragjisë dhe nekrozë, tumor duke shtuar vështrim ngjyra. Rritja e tumorit mund të jetë drejtime të ndryshme - drejt kapsulës renale ose kompleks pyelocaliceal; mbin shpejt Adenocarcinoma venë renale, inferiore Cava vena indeve ngjitur; metastasizes në nyjet limfatike, mushkëritë, kockat, mëlçisë, trurit.

Struktura mikroskopike e adenocarcinoma veshkave paraqitur fillesat dhe clumps e qelizave poligonale me protoplazmë të lehta që përmbajnë glycogen dhe lipide; Stroma tumor shprehur dobët.


Arsyet për adenocarcinoma e veshkave

Adnokartsinoma veshkave ka Polyetiological dhe fundin e një natyre të paqartë. Një rol në zhvillimin e tumorit të luajnë një veshkat sëmundje (glomerulonefriti, pyelonephritis), trauma; efektet në agjentëve kimikë veshkave ind (nitrozoaminov, hidrokarburet, aminet aromatike), ekspozimit rrezatimi, yntoksykatsy (pirja e duhanit).

Adnokartsinoma shpesh zhvillohet nga një adenoma beninje të veshkave, kështu që të gjitha tumoret identifikuara të veshkave për të hiqet dhe studimit histologjike. Vuri në dukje adenokarcinoma korrelacion i veshkave me trashje dhe hipertensionit. Rrallë shkakton e adenocarcinoma janë çrregullim forma dizontogeneticheskie trashëgueshme të kancerit të veshkave.

Klasifikimi i adenocarcinoma e veshkave

Adenocarcinoma është një lloj i veshkave tumor kanzeroz qelizave renale (kancer hipernefroyidnyy) dhe mund të ketë shkallë të ndryshme të diferencimit.

Klasifikimi ndërkombëtar i sistemit TNM identifikon adenocarcinoma mëposhtme faza e veshkave:

 • T1 - Tumor shpërndarje të kufizuar kapsulë renale
 • T2 - tumor kapsulë fijor renale
 • T3 - procesi tumor përfshin veshkë vaskulare këmbë ose yndyrë perirenal
 • T4 - tumor pushton autoritetet më të afërt;
 • Nx - Vlerësimi paraoperative e nyjave limfatike regjionale nuk është i mundur
 • N1 - metastazë rajonal përcaktohet duke përdorur X-ray ose radioisotope metoda
 • M0 - nuk ka metastases largët
 • M1 - definuar metastazë i vetëm në organet e largëta
 • M2 - definuar metastaza të shumta të largët.

Kur Adenocarcinoma veshkave metastases largët janë gjetur në 50% të pacientëve dhe tumor renal venë - 15%. Metastases më e largët janë të mushkërive (54%) dhe parakavalnoy rajonal nyjet limfatike paraaortalni (46%), shkëmbinj kockave (32%), mëlçisë (36%), përballë veshkave (20%), veshkave (16%). Metastases e adenocarcinoma të veshkave mund të paraqesë klinikisht është të identifikojë plagë primare ose depërtoj pas nephrectomy për kancerin e veshkave.

Në adenocarcinoma tanishme veshkave klinik të dalluar të fshehtë (latent) periudhën dhe periudhat e simptomave lokale dhe të përgjithshme.

Simptomet e adenocarcinoma veshkave

Në periudhën e fshehur e pa shenja klinike. Zhvillimi i simptomave lokale të shoqëruara me hematuria bruto dhe dhimbje, rritjen e veshkave.

Hematuria vërehet në 70-80% të pacientëve me adenocarcinoma të veshkave. Gjakderdhje në urinë ndodh papritmas, shpesh në formën e thread-si vilet e 6-7 cm në gjatësi. Hematuria zakonisht është sporadik, duke ndaluar dhe restauruar përsëri. Nëse veshkave rëndë gjakderdhje (hematuria profuznoy) mund të ndodhë trombozë e bllokimin e veshkave venë (tamponade) fshikëzës dhe mbajtjen akute urinare.

Dhimbje në adenocarcinoma veshkave ndodh në 60-70% të rasteve. Dhimbja është e shurdhër, dhemb në natyrë, të lokalizuara në pjesën e prapme më të ulët, radiating në ijë dhe kofshë, në një lartësi prej hematuria mund të rritet dhimbje barku i veshkave. Rritja në veshka vërejtur në 75% të rasteve. Në fazat e mëvonshme palpyruemaya përcaktohet përmes tumor barkut mur.

Kur germination adenokarcinoma i venave të veshkave vëzhguara në të gruas variçe veins Labia, burrat - varicocele.

Në manifestimet e përgjithshme periudhë përparon humbje peshe, dobësi, hipertensionit; Ethet e vërejtur pashpjegueshme këmbëngulës, anemi, kakeksise. Në një fazë të avancuar të zhvillimit të sindromës paraneoplastike nefrotike dhe amiloidosis (përgjithësuar edemë, proteinuria masive, hypoproteinemia, hypoalbuminemia, dhe kështu me radhë. F.).

Diagnoza adenokarcinoma i veshkave

Në diagnozën e adenocarcinoma të veshkave laboratorit përdorur dhe teknikat instrumentale. Në urinalysis zbuluar hematuria rënda, proteinuria të moderuar; Blood - anemi Normochromal, rrit normën e sedimentimit të eritrociteve.

Roli kryesor në zbulimin e adenocarcinoma të veshkave është dhënë me ultratinguj, endoscopic dhe x-ray diagnozën. Metoda informativ për konfirmimin e adenocarcinoma është ultratingull e veshkave, të cilat përveç lejon vizualizimin e tumorit me qëllim për të mbajtur biopsi gjilpërë e gardhit tumorit të veshkave për studimet morfologjike e biopsi.

Për të kryer turistik cystoscopy në kohën e hematuria, për të përcaktuar uretër, i cili qëndron jashtë gjak. Holding urography nxjerrës lejon të marrin në konsideratë konturet pabarabartë dhe të rritur madhësinë e veshkave, të zbuluar deformime, defekte këputje gota devijim ureteral mbushjes lojë me birila. Në disa raste, performanca treguar ureteropielohrafiya reaksionar, nefrostsyntyhrafyy renale angiografia.

Fact metastazë e largët e adenocarcinoma të veshkave përmes një sërë mushkëritë radiografi, scintigraphy skelet, me ultratinguj të mëlçisë, veshkave dhe hapësirë ​​retroperitoneale.

Adenocarcinoma i veshkave dallojnë nga gurët në veshka, adenoma veshkave, glomerulonefriti kronik, Pyonefroz, tuberkulozi, veshkave, polycystic.

Trajtimi i adenocarcinoma e veshkave

Kur adenokarcinoma i veshkave miri trajtim i kombinuar duke përfshirë kirurgji radikale për veshka dhe radioterapi.

Në fazat e hershme të adenocarcinoma të veshkave mund të kryhet nephrectomy pjesshëm. Me proces të avancuar kryer nephrectomy totale, heqjen e yndyrës perirenal dhe retroperitoneale e nyjave limfatike regjionale. Tumor i Cava inferior vena dhe madje edhe prania e metastases largët nuk i vetëm të parandaluar një nephrectomy. Në metastases vetme në mushkëri heqjen dytë fazën e vatrave metastatic. Kombinimi i kirurgjisë me rrezatimit rrit mbijetesën në adenocarcinoma e veshkave.

Totale Lezionet malinje e të dy veshkat mund të kërkojnë përkthim binefrektomiy pacient në hemodializë. Nje forme e zakonshme adenocarcinoma veshkave, e karakterizuar nga një metastaza tumori madhe dhe sugjeron trajtim simptomatik dhe paliativ e sjelljes rrezatim dhe kimioterapia.

Parashikimi dhe parandalimi i adenocarcinoma veshkave

Pas pacientëve nephrectomy të monitorohet urolog, duke kryer radiografi dinamike të mushkërive për zbulimin e hershëm të metastases.

Prognozë afatgjatë i adenocarcinoma të veshkave të pafavorshme, ka një përqindje e lartë e metastazë fund të kockave dhe të mushkërive. Pas nephrectomy përgjithshëm 5-vjeçar mbijetesën piketë kapërcyer 40-70% të pacientëve.

Për të parandaluar mundësinë e adenocarcinoma të veshkave rekomandohet një mënyrë jetese të shëndetshme, zakonet e përjashtimit keq, trajtimi i hershëm i sëmundjeve. Është e nevojshme për të kryer ultratinguj parandalues ​​të veshkave dhe menjëherë të hyrë në nephrologist (urolog) në rastin e dhimbje prapa apo gjak në urinë.