Formë asian sy


  • Metodat e korrigjimit të formës aziatike sy

Formë aziatike sy - veçanërisht sytë lloj mongoloide, karakterizohet nga një ngushtë çarë sy çarë, apo mungon shlazhennostyu supraorbytalnoho rrudhë e qepallë e sipërme dhe disponueshmërinë epicanthus - lëkurë folds në qoshet e brendshme të syve. Gjithashtu, ndryshe nga formë aziatike Evropian sy është orbitë i vogël, qepallat e lëkurës të trashë, e tepërt yndyrë syrit dhe një vetullat më të larta lokacionit. Karakteristikat tipike të formës aziatike syrit është gjenetikisht tipare të përcaktuara trashëguara në një model autosomal dominuese.

Mongoloide (aziatike) formë sy është tipike për japoneze, koreane, kineze, vietnameze, ujgurët, Kazakheve dhe përfaqësuesit e kombeve të tjera të Lindjes. Përpjekjet e para për të ndryshuar formën e syve mongoloide e bërë në Azi në fund të shekullit XVIII. Këto procedura kanë qenë emri popullor "sanhapury" kryer neprofessionalnymy Lekar shtëpi dhe vë në shekullin proshyvanyya përmes compression indeve të buta dhe temat e tyre, zakonisht në tri fusha. Injoranca e karakteristikave anatomike dhe fiziologjike, pa mikrobe Dështimi dhe antiseptik, plagosje bruto indeve çoi në rezultat unaesthetic dhe nedolhovremenna.

Mundësia e ndryshimeve të shpejta të formës aziatike sy është propozuar së pari kirurg Mikamo nga Japonia në 1896, kur "Toka e Rising Sun" filloi për të udhëhequr një tregti aktiv me Perëndimin. Gjerësisht kirurgji për të korrigjuar format e Azisë (mongoloide) syve u mbajtën pas Luftës së Dytë Botërore për shkak të fluksit të emigracionit nga vendet aziatike. Që kirurgji për të korrigjuar formën sy aziatike popullor jo vetëm për mbrojtjen e grave, por burrat dhe mjedisit.


Metodat e korrigjimit të formës aziatike sy

Që nga paraqitja e syrit mongoloide formon mungesa supraorbytalnoho folds dhe epicanthus, aziatike korrigjim formë sy përfshin, mbi të gjitha, formimin e rrudhave mbi qepallë e sipërme dhe për të eleminuar të lëkurës folds në cep të syrit.

Mungesa supraorbytalnoho dele të dyfishtë për shkak të karakteristikat anatomike e syve aziatike në qepallë e sipërme mungon fibrave lidhës që lidhin aponeurosis muskujt e sipërme kapakun e lëkurës së sipërme qepallë. Qëllimi i operacionit për të korrigjuar formën aziatike sy është formimi i një folds të zhdukur duke krijuar mbresë mes aponeurosis dhe lëkurës ose futje në mes të lëkurës dhe muskujve.

Metoda e korrigjimit (aziatike apo oriental) formë sy është një lloj i veçantë i blepharoplasty, gjatë së cilës formuar rrudhë e qepallë e sipërme, duke eliminuar mbajtur epicanthus (epikantoplastika) dhe me metrazh korrigjim sy të dytë mongoloide. Operacionet në ndryshimin e formës aziatike syrit është shumë popullor në të gjithë botën, dhe në Japoni ajo çdo vit më shumë se 250 000 njerëz. Rezultati i këtij operacioni nuk është vetëm për të dhënë sytë karakteristika evropiane, por edhe rritjen e fushave vizuale, të ndryshuar drejtimin e rritjes qerpik lart që vizualisht të bërë sytë më të rinj dhe atraktiv.

Sot korrigjimin sytë aziatike tipit përdorur 2 metodat kryesore të plastikës: nuk ka shkurtime dhe shkurtime.

Kur lëkura e hollë e qepallë e sipërme dhe prania e vogël folds të mundur që të përdorin teknologjinë pa prerje (v. BC. Teknika qepje). Metoda e hapur apo metoda e seksioneve, blepharoplasty është kryer në të gjitha rastet e tjera.

Shumë kirurge plastike preferojnë teknikën e hapur, duke e konsideruar atë më të fuqishme në pjesën aziatike të syrit. Nën pikë anestezi lokale shkurtimet lëkurën në vendin e një lokacioni tipike në rrudhë e sipërme qepallë është liruar dhe hequr një rrip të hollë të lëkurës dhe nënlëkurës yndyrë të tepërt dhe të indeve të muskujve. Vendi prerë qepi me sutures hollë intradermal. Kohëzgjatja e kirurgjisë është zakonisht nga një orë deri në dy orë, duke marrë parasysh sasinë e kirurgjisë.  

Pas 2-4 orësh të kirurgjisë mbi qepallat fashë pa mikrobe është aplikuar. Dhimbje në periudhën postoperative janë zakonisht të lehta dhe nuk kërkojnë marrjen e analgesics. Largimi i qepje prodhuar 3-5 ditë. Hematoma dhe ënjtje të qepallave zakonisht zgjidhur në 7-10 ditë.

Pas suksesit të sy aziatik formë korrigjim rezultat rezistente estetike është mbajtur zakonisht për jetën.