Alveolite


  • Arsyet Alveolite
  • Manifestimet klinike të Alveolite
  • Diagnoza Alveolite
  • Trajtimi i Alveolite

Alveolite - një inflamacion akut i mureve të vrima në vend të dhëmbit hequr. Megjithatë Alveolite vërejtur dëme të vrimë dhe dërrmues mishrat përreth.

Arsyet Alveolite

Alveolite ndodh pas nxjerrjes së dhëmbëve. Normalisht, vrimë duhet të shërohet në disa ditë, dhe dhimbje intensive brenda një ditë pas nxjerrjes së dhëmbit nuk duhet të jetë. Si rezultat i faktit se mëngjes mpiksje gjaku mbuluar u zhvendosur apo jo i formuar në të gjitha, ajo infektohet. Ka Alveolite dhe shërimi i sipërfaqes plagë është e vonuar.


Shkelja e mënyrës postoperative kur gargarë aktiv depletes mpiksje të gjakut dhe ekspozimin e sipërfaqes plagë me infeksion të mëvonshëm, janë arsyet kryesore alveolytov. Alveolite mund të çojë në abuzim të higjienës orale, duke marrë ushqimin në vrimë. Kariesit patrajtuara dhëmbët ngjitur dhe inflamacion në gojë që çon në Alveolite. Prandaj, në qoftë se nuk ka të dhëna për nxjerrjen e dhëmbëve emergjente, trajton e para të dhëmbëve.

Postekstraktsiyi Alveolite komplikuar rreth 3% të të gjithë nxjerrjes transaksionet e dhëmbëve. Kur ju hiqni molars ulët Alveolite diagnostikuar më shpesh. Hiq dhëmbët më të ulët urtësi me shpërthim të vështirë në 20% të rasteve të ndërlikuara Alveolite.

Manifestimet klinike të Alveolite

Pas nxjerrjes së dhëmbit dhimbje është normale. Si puse të shëruese dhimbje bie në një të kaluar disa ditë. Kur siklet Alveolite dhe dhimbje largohem i parë, por 3-5 ditë pas nxjerrjes së dhëmbit, ka një të fortë, nganjëherë ngrirë dhimbje në vrimë. Si infeksionit rritet dhimbje.

Ashpërsia e Alveolite karakterizohet nga dhimbje, dhimbje mund të jenë të moderuar ose pulsating padurueshme. Prevalenca vërejtur vetëm në nxjerrjen e dhëmbëve, por nganjëherë me dhimbje radiating Alveolite të gjithë gjysmën e fytyrës.

Kur temperatura Alveolite mund të rritet në shifra subfebrile, rritjen e ndjeshmërisë së dhëmbëve të ftohtë ushqimit / të nxehtë. Ndonjëherë zgjeruar nyjet limfatike rajonale, ka një shije të hidhur në gojë dhe fryma e keqe. Për shkak të dhimbje ul oreksin, rrit jargëzim. Nëse vrimë dhëmb ishte i madh Alveolite mjaft shoqërohet me ënjtje në person. Ndonjëherë vuan gjendjen e përgjithshme, nuk është dobësi, lodhje, nganjëherë në mukozën orale, foci mesme infektive.

Diagnoza Alveolite

Shfaqja e dhimbjes akute për 3-5 ditë pas nxjerrjes së dhëmbit dhe procesin e gjatë të shërimit puseve - janë tiparet kryesore të Alveolite. Alveolite kronike mund të jetë e gjatë ekzaminimeve parandaluese, kur në vend të nxjerrjes dhëmb i gjatë do të thotë krejtësisht bosh pa vrimë indeve ashpërim në fund të saj është shpesh kockave i dukshëm.

Identifikojnë ndryshimet në disponueshmërinë e indeve dhe ndihmon për të konfirmuar diagnozën e radiografi Alveolite ose rajonit radioviziohrafiya nxjerrjes së dhëmbit.

Trajtimi i Alveolite

Qëllimi i trajtimit është për të eliminuar burimin Alveolite e infeksionit, duke parandaluar komplikimet dhe ruajtjen e dalje dhëmbësh mbetur.

Turistik lokal për pastrimin e puseve mekanike dhe mbetjeve septike mëtejshme kullimin duke përdorur Furacilinum ose peroksid hidrogjeni. Për lehtësim të dhimbjes duke përdorur aplikimin lokal të analgesics dhe anesthetics. Krema të aplikuar për gjysmë ore, pastaj hiqni atë për të parandaluar atë shumimin e mikrobeve. Procedura mund të përsëritet disa herë në ditë. Përdorimi i tableta analgjezik jopraktike sepse ajo kërkon doza të mëdha, që është i mbushur me gastrit akut.

Në prani të comorbidities dhe ulur imunitetit përdoren antibiotikët. Nëse simptomet Alveolite për ditë jo të regjistruara, ajo tregon për zhvillimin e kufizuar të osteomielit.

Me trajtimin e duhur tek dentisti dhe trajtimin e Alveolite është për disa ditë patching dhimbje mund të thith për 2-3 javë të mbetura.