Anhidrosis


  • Shkaqet anhidrosis
  • Simptomet e anhidrosis
  • Diagnoza anhidrosis
  • Trajtimi i anhidrosis

Anhidrosis (Grech Hidros -. Djerse, një - mohim grimcë) - në greqisht do të thotë "nuk ka përvojë të madhe". Kjo gjendje patologjike lidhur me ndryshimet në gjëndra djerse, duke çuar në një rënie të konsiderueshme djersitje ose mungesë të plotë. Shkaqet anhidrosis mund të jetë e lindur dhe e fituar, thatësi i përhershëm apo i përkohshëm reduktim obuslavlyvayuschymy funksional i djersitje.

Shkaqet anhidrosis

Anhidrosis hipoplazise lindura për shkak të gjëndra djerse dhe atje, të tilla si ectodermal dysplasia anhidroticheskoy. Anhidrosis blerë mund të ketë dobësi e përgjithshme, atrophic, traumatik, natyrën toksike, neurologjike dhe funksionale.


Anhidrosis mund të lindin si pasojë e disa sëmundjeve të lëkurës. Për shembull, e kuqe PROFUNDA miliaria miliaria dhe mund të çojë në ndërprerjet në gjëndra djerse për zhvillimin e akute përgjithësuar anhidrosis. Shkeljet djersitje lokale ndodhin në fushat e lëkurës të prekur nga scleroderma, ichthyosis, lebra dhe sëmundje të tjera.

Sëmundjeve të tjera të sistemit nervor, dëmtim të nervave periferike apo të palcës kurrizore, duke çuar në ndërprerjen e innervation e gjëndrave të djersës dhe mund të shkaktojë anhidrosis.

Nëse beriberi, diabet, cirozë të mëlçisë, sëmundje Addison-së, etj atje anhidrosis asthenic. Dehidratim, helmim dhe dehje (helmim gjaku i shtatzënisë, gjendjen preduremicheskie, diarre, dehje ushqimit dhe kolera, sëmundje rrezatimi) mund të shkaktojë anhidrosis akute përgjithësuar.

Fiziologjik të reduktuar djersitje mund të ndodhë në të ngrohjes me orar të vogël të ujit. Megjithatë, në vendet tropikale duke marrë lëngje të mjaftueshme, ose bllokimin e kanalet e djerse gjëndra pluhur mund të shkaktojnë anhidrosis tropikale.

Mungesa e përkohshme e djersitje mund të jetë reagim negativ për ilaçe, të tilla si choline, ose Ganglioplegic.

Simptomet e anhidrosis

Anhidrosis mungesa evidente e djersën dhe lëkurë të thatë. Nëpërmjet thatësi konstant të çara të lëkurës. Lëkurës në këto zona lehtë dhe mund të merrni të plagosur. Ndoshta u bashkuar me ndryshime inflamatore me zhvillimin e dermatit. Si me djerse excreted nga substanca toksike të trupit, në shkelje të djersitje mund të përjetojnë simptoma të dehjes me rritjen e temperaturës, të vjella dhe vasomotor simptomave. Shipping për të eliminuar toksina nga trupi shkojnë në organe të tjera, ajo mund të rrisë numrin e mosmbajtjeje dhe çrregullime të sistemit të tretjes.

Në lëkurën lokale akut anhidrosis me gjëndra djerse normale janë duke punuar si një reagim kompensuese forcohet prodhuar përvojë të madhe. Për këtë arsye, në disa raste, pacientët nuk ankohen në lëkurë të thatë, dhe një djersitje në rritje. Anhidrosis akute përgjithësuar karakterizohet nga ethe, të nxehtë, lëkurë të kuqe dhe të thatë, frymëmarrje të shpejtë dhe rrahje zemre, turbullt e vetëdijes. Mund të ketë konfiskimet.

Me arsye afatgjata ruajtura çuar në mungesën e djersitje, djersë gjëndra atrofi ndodh dhe sëmundja bëhet kurs kronike.

Diagnoza anhidrosis

Diagnoza kryejë teste të veçanta me administrimin intradermal e histamine ose marrje-up drogës djersitje. Për të identifikuar fushat me djersitje të dëmtuar në detektorë hidratues lëkurën e pacientit përcaktuara dhe të mbyllë atë në termoodeyalo.

Trajtimi i anhidrosis

Trajtimi konsiston kryesisht në eliminimin e shkaqeve që çojnë në përçarje e djersitje normale. Pacientët duhet të shmangur overheating dhe moisturizer lëkurës të thatë duhet të Lyhet indifferentnymy dhe ointments. Gjendje e lëkurës përmirëson administrimin ndërmuskulor e marrjes vitaminë B12 e Retinol (vitaminë A) dhe multivitamina. Në akut përgjithësuar anhidrosis pacient kërkon ftohje emergjente, lëkurë njomje dhe të pijshëm tepruar.