Flokët i parregullt


  • Shkaqet e anomalive të flokëve
  • Manifestimet klinike të keqformime kongjenitale e flokëve
  • Diagnoza dhe trajtimi i anomalive flokeve

Flokët jonormal janë të rralla, më e zakonshme e këtyre është trihoklaziya nyjë (flokët e brishtë) dhe trihoptiloz (sichutsya në skajet e flokëve).

Shkaqet e anomalive të flokëve

Arsyeja kryesore trihoklazii, trihoptiloza flokët dhe anomali të tjera janë sëmundjet infektive të nënës gjatë shtatzënisë. Sifilisi, tuberkulozi, infeksion viral në tremujorin e parë të shtatzënisë rrezikshme për fetusin. Hekur mangësi anemi në shtatzëni, stresi i shpeshtë, lodhje mendore dhe fizike të ndikojë negativisht në fetusin dhe mund të çojë në anomali të lindura të ndryshme, përfshirë edhe më serioze se trihoklaziya dhe trihoptiloz. Pasi ka pasur një patologji të caktuar në gjenomin dhe pastaj trashëguar.


Përdorni gjatë citostatikëve shtatzënisë, antibiotikët dhe droga të tjera që ndikojnë fetusin, mund të çojë në anomali kongjenitale e shtojca të lëkurës. Nëse përveç distrofia ndryshuar folikulare referohet gjëndra dhjamor, sëmundja është më e theksuar dhe është e shoqëruar nga flokët e thatë dhe të brishtë.

Trihoklaziya trihoptiloz dhe janë jo më shumë se 4% e të gjitha patologjive të flokëve që janë blerë kryesisht. Raste të vogla janë vërejtur në të rriturit, shpesh përmes hard fërkim krem ​​në lëkurë e kokës, por pasi gjendja e flokëve të drogës është normalizuar patologji të tilla nuk është e përcaktuar gjenetikisht.

Kur përcaktohet gjenetikisht dhe trihoptiloze trihoklazii prekur vetëm një pjesë të gjëndër e flokëve, kështu sëmundjen më të dukshëm në vitet e para të jetës. Me kalimin e kohës, për shkak të rritjes në masë të flokëve, të ndryshuar bosht e flokëve bëhet më pak i dukshëm. Pjesa tjetër e flokëve mund të jetë mjaft i shëndetshëm nëse jo e lidhur thatë i mesëm dhe i brishtë.

Trihoklaziya dhe trihoptiloz jo të rrezikshme për jetën, por lezione megjithatë të rëndësishme në follicles flokët ose në kombinim me flokë të tjera të patologjive mund të jetë një problem serioz estetike në të ardhmen.

Manifestimet klinike të keqformime kongjenitale e flokëve

Në trihoklazii konvencionale shënuar flokët tërthor brishtë, formimin e nodules në bosht e flokëve. Trihoklaziya knotted karakterizuar nga pamja e nodules në bosht e flokëve. Rruzull të shfaqet në të tretën e poshtme të flokëve dhe duken si drita trashë i tejdukshëm ose i errët (në varësi të flokëve ngjyrë) trashje. Rruzull e vendosur në flokë të ndryshme, shuma të ndryshme. Megjithatë, flokët e tjera është krejtësisht i shëndetshëm. Rritja Multiple me gunga i prekur flokët trihoklaziey lejon të shohim se çfarë ka qime ndarjen gjatësisë.

Në zonat mes tufa e flokëve në mënyrë të përkryer të shëndetshme, nuk ka palcë në bosht e flokëve është vërejtur vetëm në afërsi të thes. Zonat e prekura trihoklaziey flokët thyer lehtë në të dyja anët dhe brushave Chippy flokëve janë pako shkak.

Trihonodoz apo flokët petleobraznoe manifestuar nga pamja e jashtme si dhe trihoklaziya me gunga. Ajo ishte vetëm pas rritje në flokë e prekur bëhet e qartë se kjo është jo nyje dhe sythe përsëritet. Këto nodules akumuluara pluhur, desquamated epidermë dhe mikroorganizmave.

Kur trihoptiloze përfundon flokët janë të ndarë gjatësor, ndërsa pjesa e prekur e flokëve, ndryshe nga flokët whipped kur goditi flokët pjesa më e madhe. Tip e flokëve është e ndarë në disa pjesë dhe eshte ne formen e nje furçë. Ndonjëherë trihoptiloz kombinuar me ndryshimet degjenerative në follicles flokët dhe gjëndra dhjamor atrofi.

Një nga flokët e anomalive të rralla është moniletriks. Ky defekt, dhe ndryshe nga defekte të tjera të lindjes, moniletriks nuk ka shkaqe të tjera patogjene. Moniletriks duket 1,5-2 muaj-të të jetës, ndërsa në zhvillim hyperkeratosis folikulare. Moniletriksom ndikon në tërë kokës apo ndonjë vend.

Gjatë gjithë gjatësinë e bosht e flokëve janë një numër i trashje alternativ dhe flokët hedh lëng. Në flokët dritë thickened në zonat moniletrikse të duket e errët, kjo është për shkak të pranisë së flluska e ajrit në vende të trashje dhe mungesë të tij nga fusha të sofistikuara. Hair tenton të prerë në vende të sofistikuar, kështu që gjatësia e flokëve të rrallë kalon 1-1,5 cm.

Për shkak të ndryshimeve të qenësishme innervation e kokës, flokët follicles deformueshme, flokëve hedh lëng, bëhet e thatë dhe i brishtë. Ka ndryshime të thella në flokë bulbs gjëndër fillojnë duke kontribuar në zhvillimin e hyperkeratosis kronike folikulare.

Diagnoza dhe trajtimi i anomalive flokeve

Për moniletriksa diferencimi, trihoklazii, trihoptiloza dhe trihonodoza e anomalive të fituara në trichology flokëve të përdorura mikroskopi dhe analizë fantazme e flokëve në përmbajtjen e elementeve gjurmë.

Trajtimi konsiston në kujdesin e flokëve. Duke përdorur kozmetike mjekësore trichology zgjedhur posaçërisht ju lejon të bëni këto defekte më pak i dukshëm, duke rritur elasticitetin dhe butësi e flokëve. Në disa raste, nëse numri i flokëve të prekur pak, por kur krehje nëpër nyje dhe flokët trashje hutuar, ju mund të përdorë heqjen e flokëve ndryshuar bosht e flokëve.