Atresia cipë e virgjërisë


  • Arsyet cipë e virgjërisë atresia
  • Simptomat cipë e virgjërisë atresia
  • Diagnoza atresia cipë e virgjërisë
  • Trajtimi atresia cipë e virgjërisë
  • Komplikimet dhe Parandalimi cipë e virgjërisë atresia

Kur atresia cipë e virgjërisë është plotësisht pastrimin mungon ose grykë natyror që lidh pjesët e brendshme dhe e jashtme e organeve gjenitale. Atresia cipë e virgjërisë me i dendur dhe krejtësisht mbulon hyrjen në vaginë. Për Faktorët etiologjik të dalluar atresia kongjenitale Gjinekologji (shënoj hella i pafajshëm) dhe cipë e virgjërisë të mesme fusion shkak të mbresë apo proceseve ngjitës.

Arsyet cipë e virgjërisë atresia

Primar (kongjenitale) cipë e virgjërisë atresia është zhvillimi vice vnutryutrobnomu. Formimi i cipës së virgjërisë është një zhvillim i 19-javë fetal i kanalit skajor paramesonephral me formimin e mëvonshëm të vrimave në ndarje himenalnoy. Shkeljet e këtyre proceseve zhvillon atresia cipë e virgjërisë.


Mesme atresia cipë e virgjërisë të formuara normalisht mund të shoqërohet me efektet e infeksioneve të fëmijërisë (leh, fruth i keq, difterisë, dhe kështu me radhë. F.), vulvovaginitis specifike dhe nonspecific, proceset ose dhëmbëza spaykoobrazovaniya.

Simptomat cipë e virgjërisë atresia

Vajzat në himenit premenarhe atresia zakonisht nuk ka manifestuar klinikisht. Në raste të rralla, akumulimi i sekrecioneve në vaginë (hidrokolpos, mukokolpos) shkakton presion mbi organet fqinje, duke shkaktuar çrregullime urinim klinikë.

Symtomatyky në himenit atresia zakonisht përkon me fillimin e menstruacioneve. Në mungesë të shkarkimit menstrual në vajzat shfaqen dhimbje ciklikisht përsëritur spastik në shpinë dhe bark. Për shkak të mungesës së mundësive jashtë gjak pak menstrual akumulon në vaginë të kufizuar cipë e virgjërisë, muret e saj të zgjas - hematokolpos formuar. Cipë e virgjërisë pasuese atresia mund të jetë grumbullimi i gjakut në zgavrën e mitrës dhe tubave (hematometra dhe hematosalpinks).

Diagnoza atresia cipë e virgjërisë

Me zhvillimit vajzat mukokolposa inspektimin e organe gjenitale të jashtme zbulon cipë e virgjërisë fryrë në mes labia si të formimit tumor të verdhë-gri madhësi ngjyrë e një qershi ose vezë e një pëllumbi.

Kur pacientët cipë e virgjërisë atresia mosha pubertal ankohen për dhimbje arching mujore natyrë të rregullt cramping në bark të ulët, mungesa e gjakderdhje menstrual.

Kur shihet në një karrige duket strukturë dhe zhvillim normal të aparatit gjenital të jashtme dhe mungesa e hapjes vaginale. Hematokolpos duket si një tumor, ngjyrë kaltërosh fryrë cipë e virgjërisë të hendekut gjinor. Kur atresia cipë e virgjërisë rektum vagina shtrirë konsistencë të vendosur tuhoelasticheskoy me një sipërfaqe të përafërt. Kur Recto-barkut provim mitër u Preket fëmija sipër mitër si tumor dhimbshme elastike.

Trajtimi atresia cipë e virgjërisë

Kur atresia cipë e virgjërisë mbajtur seksion fibrozirovannoy cipë e virgjërisë (himenotomiya, zhvirgjerim kirurgjikale).

Pas përgatitjes perineum dhe kryej infiltrimin kirurgjikale në terren cipë e virgjërisë 0,5 zgjidhje% të novokaina. Labia Përhapjen, fol pacenuar në vend zgjatje prerë gjatësor, nëpër mes clamps. Sepse seksion operativ evakuojnë mpiksjen e gjakut dhe gjak të lëngshme. Seksion gjatësor vazhdon lart dhe poshtë në tokë, duke plotësuar tërthor seksion kryq cipë e virgjërisë saj. Vagina krejtësisht i qartë i masës së përgjakshme. Për të parandaluar atresia re buzë cipë e virgjërisë prerje të ndërthur veçmas ketgutovymi seams.

Nëse atresia cipë e virgjërisë shoqërohet hematosalpinksom operacion faza e parë është kryer laparotomy, dhe pastaj - himenotomiya. Për të përjashtuar infeksionin ngjitje nuk është i rekomanduar tampon spryntsyuvaty dhe vaginë.

Komplikimet dhe Parandalimi cipë e virgjërisë atresia

Hematosalpinksa Zhvillimi infeksion pranimi i mbushur dhe zhvillim piohematosalpinksa.

Çelësi për parandalimin e himenit atresia primar është të sigurojë kushtet e embryogenesis normale dhe zhvillimin e fetusit, specialist kujdesit të paralindjes në obstetrikë dhe institucionet gjinekologji. Për të parandaluar mesme zaraschenyya cipë e virgjërisë vëzhgimin e nevojshëm të vajzave pas një vulvovaginitis parandalimin e infeksionit.

Duhur sjellje himenotomiy zakonisht përjashton ri-zhvillimit atresia cipë e virgjërisë.