Papulosis Bovenoidnyy


  • Shkaqet papulosis bovenoidnyy
  • Simptomat papulosis bovenoidnyy
  • Diagnoza bovenoidnyy papulosis
  • Trajtimi bovenoidnyy papulosis
  • Parandalimi bovenoidnyy papulosis

Papulosis Bovenoidnyy u përshkrua fillimisht si një pigment shumës së sëmundjes Bowen. Pastaj ajo u zbulua lidhja e tij me virusi lyth njeriut. Bovenoidnyy sëmundje papulosis burra prirur dhe gra, kryesisht të moshës 17-40 vjet. Në Venereology klinike vërejtur edhe disa raste të papulosis bovenoidnyy në fëmijët, duke përfshirë të sapolindur, nënat e të cilëve kishte sëmundje.

Bovenoidnyy pappulez - një sëmundje relativisht e rrallë. Megjithatë, kohët e fundit ka pasur një tendencë për të rritur numrin e pacientëve që është e lidhur me një rritje në imoralitet në shoqëri.

Shkaqet papulosis bovenoidnyy


Etiologic papulosis faktor bovenoidnyy është virus njerëzor lyth (HPV), që gjithashtu shkakton shfaqjen e lythat, lythat dhe papilomat. Shumica e autorëve tregon lidhjen e sëmundjes me HPV 16, 18, 31, 33 lloje. Disa studime tregojnë zbulimin në pacientët me papulosis bovenoidnyy dhe llojet e tjera të HPV.

Infeksioni bovenoidnyy papulosis, si sëmundje të tjera seksualisht të transmetueshme (gonorrea, sifilizi, klamidia, ureaplasmosis etj) ndodh nëpërmjet kontaktit seksual. Periudha e inkubacionit mund të marrë prej 2-3 muaj në disa vjet.

Simptomat papulosis bovenoidnyy

I nxituar mund të jetë pika të bovenoidnyy papulosis janë papules kuqe pigment ose lihenoyidnymi, pllaka të ngjashme me leukoplakia. Items mund të jetë karakteri i shumëfishtë ose të vetme, madhësi nga disa milimetra deri 3-3,5 cm. Zakonisht ato nuk janë të shoqëruara nga ndjenjat subjektive, në disa raste, pacientët ankohen për kruajtje. Me zhvillimin e dhimbjes inflamatore shfaqet.

Papules Pigmented papulosis bovenoidnyy me të kuqe-kafe, rozë, vjollcë apo me ngjyrë të verdhë. Sipërfaqja e tyre testovataya qëndrueshmëri është zakonisht i qetë, ndonjëherë leze. Lihenoyidnyye papules papulosis bovenoidnyy janë trashje lokal i lëkurës me model të rëndë dhe të ashpër të lëkurës. Ata shpesh kanë ngjyrë normale të lëkurës dhe sipërfaqe të përafërt mund të mbulohet me crusts i lëngshëm. Disa papules shkrihen me njëri-tjetrin për të formuar pllakë. Leykoplakiepodobnye pllakë pikturuar në ngjyrë qumështi të bardhë ose pak gri-të bardhë, skajet e saj dallohet qartë nga lëkurë të shëndetshme.

Më tipik papulosis faqosje bovenoidnyy i penisit në burra, gra - clitoris dhe buzët gjenitale. Shansi i lokalizimin në ijë, kofshët e lëkurës dhe perineum rreth anusit, mukoza membranës i gojës dhe fytit. Në mënyrë tipike, bosht i penisit në burrat në vulvë dhe përreth anusit në gratë vërejtur papules pigmented mbi glans penis - lihenoyidnyye.

Njëkohësisht tregon papulosis bovenoidnyy shpesh vërejtur në pacientët lythat dhe lythat gjenitale. Gratë gjetur kombinim bovenoidnyy papulosis me dysplasia qafës së mitrës.

Për bovenoidnyy papulosis kurs tipike të gjatë pa progresion të periudhave spontane shuarje. Në disa raste, ka pasur rezolutë spontan i sëmundjes. Megjithatë, pavarësisht nga të dukshme papulosis neobrazlyvist bovenoidnyy, ajo i referohet lëkurës precancerous. Nuk është gjithmonë një shans i transformimit elementet e saj në tumor squamous qelizave të lëkurës të organeve gjenitale, sëmundje Bowen, kancerit të penisit në burra apo kancerin e vulvë të femrave. Për shkak të këtyre pacientëve duhet të jetë bovenoidnyy rekord të kujdesit papulosis në sëmundjet veneriane ose dermatolog dhe nënshtrohen kontrolle të rregullta.

Diagnoza bovenoidnyy papulosis

Elementet bovenoidnyy papulosis mund të gjenden në një rishikim që të konsultoheni me gjinekologun, urolog ose andrologist. Në të tilla raste, pacienti është dërguar për sëmundjet veneriane, që përcakton në një diagnozë të bazuar në të dhënat klinike, diagnoza PCR, ekzaminim citologjik dhe histologjik të materialit të marrë nga zonat e prekura.

Studimet e PCR përqendruar në zbulimin dhe shtypni e papillomavirus njeriut. Ata janë mbajtur më zishkribkom, gjaku ose egra të marra nga organet gjenitale pacientit. Për të përjashtuar natyrën frëngjyzak e elementeve të lëkurës të kryer studimin e tyre mbi treponem zbehtë, diagnozë serologjike (RIBT RPR-test, RIF).

Ekzaminim citologjik apo scraping elemente Smears papulosis bovenoidnyy zbulon koylotsytoz - një numër të madh të qelizave epiteliale me sqarim karakteristike rreth bërthamës dhe qelizave me bërthamave të dyfishtë. Histologji papulosis bovenoidnyy korrespondon kancerit në vend. Ka prolifiratsiyu keratinocytes dhe mitoz atipike. Bovenoidnyy karakteristikë papulosis qelizat polimorfike atipike me berthamat hyperchromic shpërndara diffusely gjatë gjithë trashësinë e epidermë, ndërsa sëmundje qelizat e tilla Bowen janë grupe kompakte.

Diferencial papulosis diagnozë bovenoidnyy bërë me sifilis, lythat gjenitale, psoriasis, planus liken, sëmundje Bowen, lythat e zakonshme.

Trajtimi bovenoidnyy papulosis

Nevoja për trajtim bovenoidnyy papulosis diktuar nga probabilitetit e saj të keqdashje. Cryosurgery prodhuara, heqjen lazer, electrocautery ose elemente kirurgjikale prerje papulosis bovenoidnyy. Përdoret si aplikuar cytostatics (prospydyn, 5-fluorouracil) në lëkurë prekur apo interferon obkalyvanie. Lokale papulosis trajtim bovenoidnyy shoqëruar me një terapi të përgjithshme antivirale.

Duhet të theksohet se papulosis bovenoidnyy prirur për përsëritje të shpeshta, si dhe trajtimin e tij të plotë nuk është gjithmonë efektive.

Parandalimi bovenoidnyy papulosis

Masat për të parandaluar infeksionin me zhvillimin bovenoidnyy papulosis, në përputhje me parimet e përgjithshme të parandalimit të IST-ve. Këto përfshijnë sjelljen kryesisht arsyeshme seksuale dhe përdorimin e kondomit gjatë marrëdhënieve seksuale.