Vaginismus


  • Vahinizmu Klasifikimi
  • Arsyet vahinizmu
  • Manifestimet vahinizmu
  • Diagnoza vahinizmu
  • Trajtimi vahinizmu
  • Prognozë për vaginismus

Vaginismus (Kolpospazm, vulvizm, neurozë seksual) ndodh në 2-3% e grave mund të jetë origjinën në çdo moshë dhe të shprehet në shkallë të ndryshme. Në marrëdhëniet seksuale vaginismus është karakter mbrojtës refleks i lidhur me marrëdhënie seksuale pritet, frikë para defloratsyyu. Kjo të çojë në refleks hips njohura, tkurrje të muskujve të perineum, vaginë, murit të barkut, të dytë lëvizjet mbrojtëse të trupit. Nganjëherë gratë mirëmbahen apo gradualisht zhvillimin e dëshirës seksuale dhe aftësinë për të arritur orgazmë. Në disa raste, vaginismus mund të çojë në virhohamiy (martesë e virgjër), e cila nganjëherë zgjat për vite me rradhë.

Vahinizmu Klasifikimi

Gjatë primar Vaginismus kuptojnë vështirësitë që lindin kur duke u përpjekur për marrëdhënien e parë seksuale; në të mesëm - një shkelje që zhvillohen pas fillimit të jetës seksuale.


Ka prekoitalnuyu formë vahinizmu që ndodh vetëm në marrëdhënie përpjekje seksual dhe formë të përgjithësuar të refleks ndodh, duke përfshirë kur mbylljen, ekzaminim gjinekologjik dhe situata të tjera.

Ka 3 vahinizmu ashpërsia. Karakterizohet nga spazma e muskujve të butë që ndodhin në përgjigje të instrumentit në vaginë, penis gishtat e mjekut. Me një shkallë mesatare prej ashpërsisë vahinizmu reagim refleks të jetë kur ju prek organet gjenitale. Vaginismus Heavy është vrull përgjegjës, që vijnë në mendimin e një vizite te kujdesshme mjeksore ose intimitetit.

Vaginismus i vërtetë duhet të dallohen nga psevdovahinizma - vrull muskujve që ndodh në përgjigje të një stimul të dhimbshme për dëmtimet, anomalitë e strukturës (atresia e vaginës ose himenit), sëmundjet e traktit femëror gjenital (obeziteti, Bartolini, herpesi gjenital, thatë mucous, anus plasaritur . narrowings cicatricial e hapjes vaginale, etj) Gjithashtu vaginismus nuk duhet të ngatërrohet me koitofobiey - frika e marrëdhënieve seksuale nuk është i shoqëruar me tkurrje të muskujve pavullnetshëm.

Arsyet vahinizmu

Është vërtetuar se arsyet vahinizmu janë psikogjenike në natyrë dhe janë të lidhur shpesh me krizë nervash, çrregullim ngulët-maniakal, histeri. Vaginismus me krizë nervash për shkak të rritjes së totalit nervozizëm nervoz dhe i pakushtëzuar shkaktoi një reagim mbrojtës, jo frikë nga intimiteti seksual. Një sindrom i ngjashëm shpesh ndodh në disa sëmundje trupore - hyperthyroidism, tserebrasteniya traumatike.

Vaginismus në psychasthenia (ngulët maniakal disorder) është në natyrën e phobias është e lidhur me frikën ngulët e marrëdhënieve seksuale ose ekzaminim gjinekologjik. Vaginismus shpesh zhvillojnë në mosbesim, gratë ankthi përfaqësuar ose nën ndikimin e vet përvojës negative marrëdhënies së tyre të dhimbshme apo zhvirgjerim (për shkak të ngurtësisë së himenit, vulvovaginitis, mungesa e stimulimit, të çara dhe pushimet mukoze vaginal).

Në histeri vaginismus konsiderohet si një arratisje në sëmundje - ngurrimit të ndërgjegjshme ose të pandërgjegjshme të grave për të hyrë në një marrëdhënie intime me një njeri të veçantë. Arsyet vahinizmu në lloje histerik mund të qëndrojnë në një martesë të detyruar, neveri për vrazhdësi partner të sjelljes, dhuna, mosfunksionim ngrerë në meshkuj e tij dhe t. E.

Më vaginismus ndodh në pacientët nedeflorirovannyh, edhe pse ajo mund të zhvillohet në gratë në martesë, madje edhe pasi të kesh fëmijë.

Manifestimet vahinizmu

Manifestimet vahinizmu i lidhur zakonisht me fillimin e aktivitetit seksual. Vrull muskujve vrullshëm zhvillon kundër frikës dhe pritjes zhvirgjerim dhimbshme, por mund të ngrit papritmas dhe, krejt papritur për gratë.

Në tkurrje vaginismus mprehtë e muskujt e vaginës, perineum, kofshët, kati legenit, mur abdominal zhvillon në përgjigje të prek në organet gjenitale, provoni duke futur penis apo edhe mendimet e afërsisë intime. Reagime të ngjashme mund të vijë me futjen e tampon higjienik, ekzaminim vaginal apo përpjekjeve për të kryer.

Nëse vrull zhvillon kur prekur organet gjenitale, marrëdhënia komisioni është e pamundur. Kur vrull pas futjes së penisit mund të ndodhë shtypjen e paaftësinë e saj për nxjerrjen nga vaginë, i shoqëruar nga dhimbje të forta dhe ënjtje e penisit.

Në historinë e shumë pacientëve me Vaginismus vërejtur lloje të ndryshme të frikës fëmijëve, dysmorfofobiya, çrregullime të gjumit, depresionit.

Kur çrregullime nevrastenik zakonisht shënuar shkallë vaginismus të butë apo të moderuar, me phobic neurozë - ashpërsia moderuar ose të rënda, histerinë - moderuar.

Karakteristikë Psevdovahinizm e femrave të shëndetshme mendërisht dhe është e lidhur me dhimbje, e cila formon një marrëdhënie të qëndrueshme refleksive kur përsëritet dhimbje.

Shumë gra që vuajnë nga Vaginismus ruajtur aftësinë për të arritur zgjimit seksual dhe orgazmës, dhe rekurs e tyre te mjeku për shkak të një ndjenjë e inferioritetit ose dëshira për të pasur një fëmijë.

Diagnoza vahinizmu

Për të diagnostikuar vahinizmu është ankesa e mbledhura dhe historinë, hulumtim objektiv. Një grua heton veçoritë e zhvillimit fizik dhe seksual, qëndrimet ndaj seksit, përvoja e mëparshme seksuale, detajet seksuale në këtë moment. Përveç kësaj, metoda e specifikuar përdorur kontracepsionin, planifikimin shtatzënisë, natyrën e dhimbjes kur hyjnë në vaginë e një subjekti.

Në karrige gjinekologjike provimit duket vrull pavullnetshme e muskujve që rrethojnë hyrjen në vaginë. Në raste të rënda të vahinizmu gjinekologu ekzaminim vaginal është e mundur vetëm nën anestezi.

Për të përcaktuar psevdovahinizma shkakton kryer marrjen e mostrave swabs për studimin bakteriologjike dhe mikroskopike, diagnoza PCR.

Trajtimi vahinizmu

Para trajtimit vahinizmu përfshirë gjinekologë, terapistët, psikologë, sexologists, proctology. Kombinuar vahinizmu terapi bërë në funksion të faktorëve etiologjikë.

Trajtimi parësor në gjinekologjisë psevdovahinizma konsideron të eliminuar shkaqet e raportit seksual morbiditetit. Kur vulvitis, trashje, Bartolini mbajtur terapi anti-inflamator dhënë patogjen, të çara në anus - trajtim lokal dhe bllokimit presakralnoyi.

Terapia vahinizmu i vërtetë kërkon seancat e psikoterapi, hipnozë, bisedime shpjeguese, trajtimin e mosfunksionim ngrerë në edukimin seksual partner. Pacientët me Vaginismus ushtrimeve të trajnimit të dobishme të dizajnuara për të çlodhur muskujt e legenit dhe hips, ushtrime të frymëmarrjes, reflexology.

Gjatë seancat bindë pacientët për të në mënyrë të sigurtë të kryer procedurat gjinekologjike, të prodhojë zgjerimin gradual të hapjes vaginale, një të parë dhe pastaj dy gishtat dhe përhapjes madhësi të ndryshme. Kështu për uljen e vahinizmu emëruar qetësuesit, ilaqet kundër depresionit, relaxants muskujve, droga Valerian, bromine dhe hyrje lokal vajosje në vaginë 2% p-th dikaina.

Në disa raste, e virgjër e paprekur Plehve dhe manifestime të theksuara vahinizmu, operacioni mund të kryhet defloratsyyu.

Kur trajtimin vahinizmu të njëjtën kohë të ndihmojë terapist ose seksolog i njohur nevojë partner seksual të pacientit.

Terapia vahinizmu histerike kërkon heqjen e momenteve të vështira.

Prognozë për vaginismus

Moti në pacientët me Vaginismus në drejtim të restaurimit të jetë normale seksuale më të favorshme. Më vonë një grua mund të planifikoni një shtatzëni.