Vegetating pemfigus


  • Simptomat pemfigus vehetyruyuschey
  • Diagnoza e pemphigus vehetyruyuschey
  • Trajtimi i pemphigus vehetyruyuschey
  • Moti vehetyruyuschey pemfigus

Vegetating pemfigus - Një nga format klinike të pemfigus, karakterizohet nga formimi i rritje të vogla (vegjetacioneve) në pjesën e poshtme të erozionit pas hapjes fshikëzës. Karakteristika të veçanta përfshijnë vendndodhjen e procesit të sëmundjes në folds e lëkurës dhe në vrimave të trupit. Vegetating pemfigus është një sëmundje autoimune në të cilat ndodh një shkelje në sistemin imunitar për të zhvilluar antitrupa në qelizat e tyre epidermik.

Simptomat pemfigus vehetyruyuschey

Sëmundja fillon me paraqitjen e papritur e gojës së lëngjeve flluska sero-hemorragjike. Së bashku me puçrra në gojë ose menjëherë pas flluska e tyre shfaqen në folds e lëkurës (në mes mollaqe, sqetull, në folds inguinale, nën gjoksa, prapa veshëve), përreth kërthizës dhe vrimave në vendet e mukozës së tranzicionit lëkurës.


Bubbles në pemfigus vehetyruyuschey Have membranë i butë dhe e hapi shpejt me formimin e gërryerjet. Në fund të erozionet karakterizuar nga formimi i rritje të kuqe papillomatoznyh që shfaqen 4-7 ditë pas hapjes fshikëzës. Rritja Erozioni në madhësi dhe mund të rriten së bashku për të formuar një fokus të 10-15 cm në diametër. Shkarkimi i tyre është erë erë të keq kalbur. Erozioni i shoqëruar nga sindromi dhimbje dhe ndjenja djegie të shprehura në atë masë që pacienti mund të lëvizin në mënyrë aktive.

Procesi më tej zhvillim në pemfigus vehetyruyuschey shkaktojnë pacientët të rënda cachexia. Në efektivitetin e trajtimit është rrafshim vegjetacionet, tharje dhe shërimin erozionit të formimit të pika të moshës.

Diagnoza e pemphigus vehetyruyuschey

Diagnoza mund të vihet në bazë të simptomave klinike dhe procesin tipike të lokalizimit. Pemfigus specifike simptomë Nicholas (detashment i epidermë me efekte të lehta mekanike në lëkurë) me vehetyruyuschey pemphigus vërejtur vetëm pranë plagë. Vetëm me përgjithësimin e sëmundjes në fazën terminale ai është në pemfigus vulgare, është gjetur në zonat e shëndetshme të lëkurës.

Ekzaminim mikroskopik të egra të marra nga erozioni sipërfaqësor, zbulon akantoliticheskih qelizat. Megjithatë, ata nuk janë rreptësisht të veçanta për pemfigus, janë si edhe li e dhenve, herpes sëmundjeve të mirë.

Studimet histologjike në pemfigus vehetyruyuschey zbulon dëmtimit të dhëmbëve brenda epidermë dhe të çara horizontale. Studimet imunologjike e materialit histologjik konfirmon natyrën autoimune e sëmundjes. Ky reagim është një Immunofluorescence i drejtpërdrejtë (IF) test, zbulon akumulimin IgG në hapësirat ndërmjet qelizave të epidermë, reagim tërthortë Immunofluorescence, ekspozuese antitrupa titrit të lartë të lidhjeve ndërqelizore - Desmosome.

Trajtimi i pemphigus vehetyruyuschey

Trajtim me kortikosteroide, prednisone, metypred, dexamethasone, etj polkortolon terapi vehetyruyuschey pemfigus fillojnë me doza të larta. Kur efekti i trajtimit dozë mund snyzh, por një refuzim i plotë i glukokortikoideve çojë në shërimin e sëmundjes. Sepse terapi kryhet edhe kundër ajo që del nga komplikacione.

Nëse vegetating pemfigus ka kurs të ashpër, në trajtimin e tij e përdorur drogë citostatike: azatioprine, methotrexate ose cyclophosphamide.

Moti vehetyruyuschey pemfigus

Moti, si në çdo formë të pemfigus pafavorshme. Pacientët vdesin nga cachexia dhe me procesin përgjithësim nga komplikimet e mesme infektive të sepsës. Terapia e gjatë me kortikosteroide rrit gjasat e infektimit dhe të çojë në shfaqjen e sëmundjeve endokrine, sëmundje gastrointestinale, kardiovaskulare dhe çrregullime neurologjike.