Vezikulita


  • Simptomat vezikulita
  • Komplikimet vezikulita
  • Diagnoza vezikulita
  • Trajtimi vezikulita
  • Vezikulita Parandalimi

Vezikulita - inflamacion në fshikëzat seminale. Kjo mund të ndodhë akut ose kronik është, të jetë e vetme apo të dyfishtë njëanshëm. Në 80-85% të pacientëve kanë vezikulit dypalësh. Vezikulit akute shpesh bëhet kronik. Sigurisht ndoshta primar kronik.

Si një akt jo-specifik patogjen vezikulita (enterokoket, Escherichia coli, Staphylococcus) ose specifik (gonokoku) agjentët bakteriale infektive. Pa mikrobe vezikulit mund të zhvillohet gjatë përmbajtje seksuale, bllokimet venoz në legen, shkelje farës fshikëza e ton.

Vezikulita rrallë ndodh si një sëmundje të veçantë. Inflamacion zakonisht në fshikëza farës zhvillohet si nje komplikim të sëmundjeve akute ose kronike të sistemit urogjenital (epididymitis, uretriti, prostatitis), akute (fytit, gripit) ose kronike (osteomielit) sëmundjes inflamatore. Zakonisht vezikulit shoqëron prostatitis kronike.


Vezikulita Zhvillim promovon hipotermi afatgjatë të përgjithshëm, punë ulur, norma përçarje e aktivitetit seksual (abstinencën, aktivitetit të tepruar seksual), ulur imunitetit, kapsllëk, e natyrës kronike infektive.

Simptomat vezikulita

Për vezikulita akute fillimin papritur. Temperatura e trupit rritet në pacientit febrile, ka një ethe dhe dhimbje koke. Pacientët me vezikulit akute ankua për dhimbje në rajonin suprapubic (një ose dy anë), dhimbje në ijë dhe zonën e zorrës së trashë. Shansi i radiating dhimbje në rajonin e mesit. Dhimbje intensifikuar fshikëz kur të mbushur me njerëz, dhe lëvizjet zorrë spermeizverzheniy. Jashtëqitje mund të shoqërohet nga mukusit lirimin dhe sekrecionet nga uretrës (prostatoreya). Në spermës ndonjëherë gjurmët e gjakut (gemospermiya). Disa pacientë kanë urinim i shpeshtë, erections të shpeshta nate qëndrueshme. Forma më e zakonshme e vezikulita akute - kataral. Në inflamacion tranzicionit të indet përreth mund të zhvillojnë paravezikulit.

Dhimbje pacientëve kronike fshikëza e interesuara të moderuar apo i dobët dhemb në perineum, kryqe dhe rektumit, radiating në organet gjenitale. Karakterizohet nga Rritja e urinimit, mbledhje natën e gjatë. Nuk mund të jenë gjurmët e gjakut në spermë. Ka të dëmtuar funksionin seksual. Një mbledhje është e dhimbshme, mund të ulë cilësinë e orgazmës, ndonjëherë - edhe të zhdukjes. Ashpërsia e simptomave ndryshon shumë. Disa pacientë vezikulit shoqëruar nga simptoma apo të ardhurat shumë të varfër pothuajse asimptomatike.

Komplikimet vezikulita

Vezikulit akute nëse nuk trajtohet, mund të jetë i komplikuar nga qelbëzim (empyema) fshikëzat seminale. Fshikëza kronike inflamacion përhapur në epididymis mund të shkaktojë epididymitis kronike. Epididymitis kronik dypalësh, nga ana tjetër, në disa raste duke shkaktuar formë obstruktive e infertilitetit mashkullor.

Diagnoza vezikulita

Një përmbledhje e urolog e pacientit, ekzaminim zorrës së trashë, organet gjenitale të ultrazërit, të lashtat vezikulave sekrete embrionale. Në gjak dhe urinë zbuloi ndryshime inflamatore. Në të lashtat shfaqje të fshehtë një numër i madh i qelizave të kuqe të gjakut dhe qelizat e bardha të gjakut. Këto Ultrasonografia tregoi një rritje të fshikëzat seminale.

Si një rezultat i spermë kthehet gemospermiya, rrit viskozitet e spermë derdh shumën e ndryshimit (rritje ose ulje). Numri i spermës dhe shpejtësia e tyre lëvizja reduktuar.

Trajtimi vezikulita

Pacientët me vezikulit akute rekomandoj pushimi krevat ndjekin. Për të luftuar antibiotikët infeksionit të përcaktuara për të reduktuar dhimbje - painkillers për të reduktuar dhimbje gjatë defekimit - laxatives. Pas heqjes manifestime të përbashkëta të infeksionit (pyrexia, rrëqethje, etj) emërohen Fizioterapi, microclysters nxehtë, të ngrohta në zonën bigëzim, banja e nxehtë baltë. Pacientët me fshikëzat seminale pleural tregoi trajtim operativ. Për plehut birë është bërë fshikëzat seminale, e ndjekur nga kullimit.

Zhvilluar urolohyey terapi moderne të vezikulita kronik gjithëpërfshirës, ​​afat-gjatë. Pacienti është e rekomanduar për të udhëhequr një jetë aktive, mos hani ushqim erëza dhe alkool. Antibiotikët përdorura, Fizioterapia (diatermi, lazer), transrectal masazh fshikëza seminale. Baltë Designed, tamponin baltë zorrës së trashë, banja baltë në zonën bigëzim. Kur trajtimi është birë i paefektshëm me larjen fshikëzat seminale zgjidhje antiseptik. Në disa raste, tregon vezikulektomiya (heqjen e fshikëz farës).

Vezikulita Parandalimi

Masat parandaluese konsistojnë në eliminimin e faktorëve të rrezikut dhe trajtim adekuat në kohë të sëmundjes themelore.