Sqep


  • Parametrat antropologjike hundë
  • Fiziologjik përmban një hundë të madhe
  • Korrigjim plastike e formën dhe madhësinë e hundës

Features një hundë të madhe është shumë individuale dhe varet jo vetëm gjatësinë e saj dhe gjerësi, por edhe i proporcionalitetit dhe ekuilibër me pjesën tjetër të tiparet e fytyrës. Nëse fytyra e një personi nga natyra e pajisur me sytë e të vogla, buzët, vetullat të holla, hundë dimensionet madje mesatare anatomike do të duket "Giant".

Forma e hundës është e përcaktuar nga një numër i komponentëve strukturale: bazë, rrënjë, përsëri, tip; Madhësia - gjatësia, gjerësia dhe lartësia e pjesëve individuale të hundës. Kombinime të pafundme të këtyre variablave të krijuar një shumëllojshmëri të opsionet strukturës së hundës.

Ndryshueshmëria e madhësinë dhe formën e hundës varet nga mosha, vitet e formës hundë dhe vlerën e skeletit të fytyrës edhe të tjerë përveç kundër ptosis përgjithshëm të indeve të buta të fytyrës dhe sagging hundën e lëkurës është shumë më i madh dhe më shumë. Rritja e saj dhe zhvillimi i hundës zgjat 18-21 vjeç. Formën dhe madhësinë e hundës gjithashtu ndikon në karakteristikat e trashëgueshme dhe kombëtare. Vendet evropiane kanë hundët të larta dhe të hollë, Mongolian - sheshtë dhe të gjerë.


Parametrat antropologjike hundë

Gjatësia hunda ideal është 1/3 gjatësia e fytyrë gjerësi është më pak se 1/3 e gjatësisë së saj, lartësi rreth 1.5 here me i madh se sa gjerësia e saj. Në profilin klasik të kënd hundë e 30 °, një frakturë hundë nuk duhet të jetë shumë i thellë.

Raporti i gjerësinë e hundës për gjatësinë e tij është i ashtuquajturi indeksi i hundës, të cilët mund të ndryshojnë nga 60% në 110%. Indeksi i hundës është përdorur gjerësisht në antropologji dhe ka mundësitë e mëposhtme:

  • leptoriniya - Indeksi i hundës deri 69,9% karakterizon hundë të lartë të ngushtë;
  • mezoriniya - Indeksi i hundës nga 70% në 84,9% për madhësinë tipike mesatare të hundës;
  • hameriniya - Indeksi i hundës nga 85% në 99,9% të vërejtur në hundë të ulët të gjerë të gjerë;
  • hiperhameriniya - Indeksi i hundës sipër 100% takuar pronarët e madhe hundë, e madhe.

Sipas këtij klasifikimi leptoriniya karakteristikë e kombeve evropiane dhe grupeve Inuit; Mjedisi hameriniya ndodh të Afrikës, Australisë dhe nacionaliteteve t. e. Antropologët sugjerojnë se madhësia e hundës duhet adaptive rëndësi për funksionin më të rëndësishëm të frymëmarrjes.

Fiziologjik përmban një hundë të madhe

Hundë Big shpesh komplikon seriozisht jetën e zotit të tij, duke e bërë prishjen e harmonisë në dukje, duke u bërë objekt i talljes në fëmijëri dhe në burim pjekurinë zakompleksovanosti. Megjithatë, një avantazh i madh hundë padyshimtë është se ajo mund të mbrojë pronarin e saj të hyjnë në trupin e patogjenëve infektivë dhe alergeneve. Hulumtuesit amerikanë eksperimentalisht konfirmuar se hunda e madhe përfaqëson llojin e pengesave që pengon depërtimin e mikroorganizmave në nasopharynx dhe polen që shkakton rinitit alergjike (ethe hay).

Pronari i një pjesë të madhe, hundë të shquar përpara, të marrë frymë ajrin e grimcave të pluhurit dhe bakteret 7% më pak se sundimtari konvencionale apo hundës mesëm. Gjithashtu hundë të madhe mbron gojën tuaj nga marrja brenda tyre mikroorganizmave thithur.

E megjithatë, jo të gjithë fituesi i madh i hundës Gatshme për të përballoj avantazhet e saj. Shumë shpesh për të zvogëluar madhësinë e turistik grave hundë.

Korrigjim plastike e formën dhe madhësinë e hundës

Operacionet për të ndryshuar formën dhe madhësinë e hundës janë quajtur rhinoplasty. Me korrigjim plastike mund të bëjë një hundë të gjerë të ngushtë, i gjatë - i shkurtër luajnë atë harmoni proporcion hundës me pamjen e personit.

Rhinoplasty i kryer për të korrigjuar të mëdha në madhësi apo jo proporcionale për të formuar hundë, ajo përfshin reduktimin e kockave dhe kërc skelet. Qasja në skelet hundës është bërë nga shkurtimet në sipërfaqen e brendshme të hunda. Gjatë operacionit hequr kockave dhe indeve kërc defekt "ekstra" Formuar pastaj mbyllet kockat konvergjenca hundës. Nëse është e nevojshme, hiqni lëkurën në fushën e hunda. Krahët veçanta të hundës reduktimin septumeve hundës dhe strukturat e hundës kockave janë të prekur.

Nëse pacienti ka vështirësi në frymëmarrje me hundë, ndërsa i kryer ndryshimin e mur ndarës hundës - septorinoplastika. Nëse formulari i ri ose madhësia e hundës vijnë në mospajtim me pjesët e fundit të fytyrës (mjekër, faqet dhe kështu me radhë. D.), Është e nevojshme për të ndryshuar pamjen e këtyre pjesëve të fytyrës që mund të kryhen në të njëjtën kohë me rhinoplasty ose veçmas më vonë.

Rhinoplasty për të korrigjuar formën dhe madhësinë e një hundë të madhe mbahet anestezi të përgjithshme dhe merr 1-2 orë.

Gjatë periudhës së rimëkëmbjes është e nevojshme për të mbrojtur zonën e operacioneve të lëndimit. Kur shkathtësi ekzekutuar rrezikun e komplikimeve postoperative rhinoplasty është minimal.