Veshët Big


  • Funksionet fiziologjike të veshit të jashtëm
  • Metodat e korrigjimit te madhësinë dhe formën e veshëve

Kur është fjala për veshë të mëdha, kjo do të thotë, mbi të gjitha, rritjen e madhësisë së pjesës dukshme të jashtme veshit - veshit. Rritja mjekësi veshi i njohur i quajtur makroty.

Veshi përbëhet nga voronkoobraznyy, formën komplekse të kërc elastik të mbuluara me lëkurë. Vetëm pjesa e poshtme e veshit - prehër të lirë të kërc. Dimensionet e veshit njerëzor, për këtë lëndës, dhe pjesa e dyte e trupit mund të jenë të ndryshme. Madhësia Normal vesh janë: Gjatësia maksimale 50-82 mm veshin në meshkuj dhe 50-77 mm në femra; Dimensioni më i madh tërthor përkatësisht - 32-52 mm dhe 28-45 mm. Shpesh ka një ndryshim në madhësinë e djathtë dhe veshët e majtë në një person, dhe e drejtë veshët zakonisht më të majtë. Ndoshta tipar më i rëndësishëm është veshët të mëdha i tyre mospërputhje me pjesët e tjera të fytyrës dhe trupit. Ka mendime se gjatësia ideale e barabartë me gjatësinë e veshit të hundës, por kjo formulë është mjaft primitive dhe nuk është e aplikueshme në të gjitha rastet.

Madhësia e madhe e veshit të jashtëm në fakt mund të jetë e dukshme. Kur zbutur folds e veshit ose rrafshim duket veshë të mëdha që nuk janë makroty vërtetë. Në përputhje me sa më sipër, për të identifikuar disa lloje bolsheuhoy. Në mënyrë të barabartë më të mëdha në të gjitha dimensionet vesh që ruan formën e duhur, i quajtur një vesh gjigant. Rritja mund të kapur zonat individuale veshët: e tokës ose gyp tij të veshin, ndërsa veshi i bie prapa mureve të kafkës. Në disa forma të veshë të mëdha të madhësisë së tyre të madhe e kombinuar me gjë e shëmtuar të ndryshme të veshit. Plus madhësia ndryshon vetëm xhiron, rritja në gjatësi, madhësi apo kryqi në të gjitha drejtimet në mënyrë uniforme. Earlobes e mëdha zakonisht i butë, por mund të jetë dendësia normal.


Funksionet fiziologjike të veshit të jashtëm

Si veshi është organ i dëgjimit, funksion shumë më i rëndësishëm i veshit të jashtëm - zvukoulavlivayuschaya, për shkak të formës së saj gyp e veshit ka aftësinë për të jo vetëm kapjen por edhe kontsentryrov dhe transformuar valët e zërit.

Një tjetër aftësi e rëndësishme e veshit të jashtëm të lidhur me shërimin e tingujve mund të përcaktojë drejtimin e sinjaleve prodhimit audio dhe quhet ototopika. Ky funksion siguron veshët maksimale heqjen veç e veç.

Funksioni mbrojtës i veshëve është për të parandaluar strukturat e veshit të mesëm dhe të brendshëm nga lëndimet traumatike, pluhur, ajrit të ftohtë.

Në sipërfaqe e veshit shumë pika biologjikisht aktive, të cilat ndikojnë përmes lidhjeve nervore (vagus, trigeminal, nervore fytyrës, nervore dashamirës nyjet qafës së mitrës) ndikon në qendrat e caktuara të trurit dhe ndihmon në lehtësimin e shumë Sëmundjet përdorur me sukses për akupunkturë (akupunkturë).

Në ofrimin e të gjitha karakteristika veshët të mëdha është më shumë avantazh se një disavantazh.

Megjithatë, mbart jashtme veshit dhe ngarkesës kozmetike. Këtu, veshët të mëdha kanë gjasa të jenë krenaria e pronarit të tyre. Edhe pse disa fise afrikane veshët e mëdha konsideruar standardin e bukurisë, dhe veçanërisht llapë e veshit vidtyahuvalysya në përmasa epike.

Veshët formë të parregullt ose madhësi të japë shumë probleme veçanërisht në adoleshencë përmes talljes kolegëve. Me kalimin e kohës, kjo mund të çojë në formimin e izolimit dhe zakompleksovanosti. Nëse gratë mund të fshehin Custom ose veshët të mëdha në flokë të gjatë, burrat, në pjesën më mohoi këtë mundësi.

Nëse madhësia dhe forma e veshëve janë një burim i pakënaqësisë dhe ndjenjat e vazhdueshme, zgjidhje në këtë situatë mund të shërbejë e otoplasty.

Metodat e korrigjimit te madhësinë dhe formën e veshëve

I quajtur kirurgji plastike otoplasty për të korrigjuar formën apo madhësinë e veshët. Me otoplasty hequr probleme estetike të tilla si tepër të spikatur, asimetrike, deformuara, veshët të mëdha. Me otoplasty rindërtues mund edhe të krijojë lob veshit ose të gjithë veshin në mungesë të tyre, si pasojë e traumave apo defekte të lindura.  

Kufiri më i ulët Mosha e otoplasty - 6 vjet. Indikacionet për veshët plastike në fëmijëri është prania e anomalive bruto apo deformime te veshët. Prania e veshë të madhe e mesme e në këtë moshë mund të jetë një tregues për kirurgji. Holding otoplasty estetike jo e rekomanduar më herët se 15 vjet pas formimit përfundimtar të veshit. Kufirin e moshës për të rriturit gjatë otoplasty nuk ekziston.

Para operacionit për të reduktuar veshin zbuluar praninë e contraindications dhe kryer simulime kompjuterike të madhësisë të ardhshëm dhe formën e veshit. 

Kirurgji Otoplastic në të rriturit është zakonisht kryhet nën anestezi lokale në fëmijët është e preferueshme për anestezi të përgjithshme. Pas prerje është bërë prapa formën korrigjim kërc vesh, lëvizin atë në pozicionin e dëshiruar dhe fiksimin seams brendshme. Për veshët e në shkallë të madhe vysikayutsya lëkurës tepërt dhe kërc. Që zona është prapa-zone operacionet, ajo duhet të mbetet nezametnymy otoplasty. Jashtë prerje operativ është stitched seams bukurinë.

Holding otoplasty mund të kryhet duke përdorur një rreze lazer. Otoplasty lazer redukton kohën operativ të ndërhyrjes për të përfunduar të gjitha fazat e operacionit më saktë dhe me saktësi. Përparësitë e padyshimtë e otoplasty lazer ajo është pa dhimbje, exsanguinity dhe pa komplikime. Në përgjithësi, kirurgji otoplasty konsiderohet teknikisht të thjeshtë, kështu që pothuajse gjithmonë shkon pa probleme. 

Dhimbje pas otoplasty analgesics minimale dhe hiqen mirë. Pas kirurgjisë, brenda dy javësh është mbajtur nevojshme qepje fashë e larguara rreth 7-10 ditë. Dy muajt e ardhshëm nuk janë të rekomanduara për sportive trajnimit dhe aktiviteteve të tjera që mund të çojë në dëmtim të veshit. Në protYazhenyy 1-2 muaj nevojë veshin e rregullt mbështetës special fjongo.

Kirurgji Otoplastic shpejt dhe të besueshme ndihmon pacientët për të ndryshuar jetën e tyre për të mirë, të shpëtoj të përvojave dhe të objekteve në format jo-standarde ose veshët të mëdha.