Verrukoznuyu nevus


  • Simptomat verrukoznuyu nevus
  • Diagnoza verrukoznuyu nevus
  • Trajtimi i nevus verrukoznuyu
  • Moti verrukoznuyu nevus

Verrukoznuyu nevus (Leze, keratoticheskie, ihtioziformnyy) - një entitet dashamirës që përbëhet nga leze rritje-papillomatoznyh. Ajo mund të jetë në shkallë të pigmentuar të ndryshme ose kanë një ngjyrë fizike. I ndodhur këto nevi në pjesë të ndryshme të trupit ose të përballet, por më - në lëkurën e gjymtyrë. Verrukoznuyu nevus është i lindur apo ndodh në fëmijërinë e hershme. Ajo i përket melanomoneopasnym nevus.

Simptomat verrukoznuyu nevus

Forma lokalizuar verrukoznuyu nevus është i dalë mbi rritje e lëkurës e deri në 1 cm, të paktën 2-4 cm. Ai përbëhet nga outgrowths papillomatoznyh e lëkurës, fort ngjitur me njëri-tjetrin. Rough dhe me gunga nevus sipërfaqe e bën të ngjashme me lez. Subjektet e tilla mund të jetë disa pjesë të ndryshme të trupit. Si një fëmijë, ka një rritje të vogël dhe të rritur numrin e nevi. Dhe rritja nevus vërejtur më shumë në lartësi sesa diametër. Në të rriturit, rritja nuk mund të ndodhë, dhe adoleshentët rritur vetëm çfarë nevi, të cilat janë të përbërë nga gjëndra apocrine dhe gjëndra djerse.


Sistemit verrukoznuyu formë nevi në trup është më shumë përgjatë anijeve dhe nerva dhe mund të ketë një zonë të madhe. Nevus karakteristike vend brenda gjysmës së trupit. Sistemi përbëhet nga nevi keratinizuara subjektet papillomatoznyh grupimeve të shumta të veçanta të cilat mund të ndara nga një ngastër të vogël të lëkurës pamodifikuar. Edukimi i nevus zakonisht kanë ngjyrë kafe. E vendosur linear, ata ngjajnë garlands lloj.

Diagnoza verrukoznuyu nevus

Diagnoza bazohet në të mësuarit vizuale dhe arsimit historisë së të dhënave që tregon pamjen e saj në fëmijëri dhe mungesës së rritjes. Për të konfirmuar biopsi diagnoza dhe studimin histologjike që tregon shtresë pabarabartë grimcuar e epidermë, prania e hyperkeratosis, acanthosis dhe papillomatosis.

Verrukoznuyu nevus nevus dallojnë nga aknet, lythat e zakonshme, planus liken. 

Trajtimi i nevus verrukoznuyu

Prerje kirurgjikale e verrukoznuyu nevi përdorur në arsim në shkallë të gjerë dhe në situata ku është e nevojshme për ekzaminim të plotë histologjik.

Radio heqjen valë nevus më pak traumatike. Por vlerë e madhe për arsimin e mbetur pas heqjes plagën ka qepje.

Layered heqjen lazer nevus jep një efekt i mirë kozmetike është krejtësisht metoda sterile dhe pa gjak. Megjithatë, ajo nuk lejon ekzaminim histologjik e materialit hequr, si në heqjen e indeve është avullim.

Largimi i formave të lokalizuara mund të kryhet nga electrocautery.

Në trajtimin e nevus sistemike verrukoznuyu, të cilat zënë një zonë të madhe, përdorni krem ​​me vitaminë E dhe A, paketat e vazelinë salicili. Shansi i formacioneve cryosurgery, por duhet procedurën ri.

Hiq nevus zakonisht nuk është kryer në fëmijët më të vegjël se 2 vjet.

Moti verrukoznuyu nevus

Moti i favorshëm. Nevi Verrukoznuyu zakonisht nuk rritet dhe nuk transformohet në lëkurë melanoma. Megjithatë, situata mund të ndryshojë në nevus konstante lëndime. Dëmtim kronik mund të jap shtysë për përhapjen e nevus dhe shkaku i infektimit të tij.