Zhvendosja parakrah


 • Anatomi
 • Zhvendosja Klasifikimi i parakrah
 • Pasmë zhvendosjen e parakrah
 • Dislokimi i mëparshëm i parakrah
 • Zhvendosja lateral i parakrah
 • Trajtimi i dislokimin e parakrah
 • Dislokimi i izoluar dhe subluxation e radiale dhe ulnar frakturave te fëmijët

Zhvendosja e parakrah është i dyti në frekuencë dhe shkon 18-27% të dislokimit të përgjithshëm. Parakrah Fëmijët ndrydhur është më shumë i zakonshëm, shpesh e kombinuar me një krah të thyer dhe parakrah kockat.

Zhvendosja parakrah mund të jetë jo e plotë (sipërfaqet e pjesshme kyçeve ballë) ose i plotë (jo sipërfaqet përplasje kyçeve). Në shumicën e rasteve (90%), si rezultat i lëndimeve vyvyhuvaty të dy kockat e parakrah. Dislokimi i izoluar i një nga dy kockat e parakrahut janë të rralla.

Anatomi


Bërryl të përbashkët të formuar sipërfaqet e përbashkëta brachial, radiale dhe ulnar kockat dhe është e rrethuar nga një kapsulë të hollë të përbashkët, e cila nga të dy anët e përforcuar lidhjet.

Zhvendosja Klasifikimi i parakrah

Ka disa lloje të dislokimit të të dy kockat e parakrah:

 • rear;
 • front;
 • nga brenda;
 • jashtë;
 • Zhvendosjet divergjente.

Përveç kësaj, ju mund të përjetojnë rreze të izoluar çrregullimesh (pasmë, i mëparshëm, nga jashtë) dhe çrregullimesh të izoluar kockë e jashtme e parakrahut.

Pasmë zhvendosjen e parakrah

Nuk është një rezultat i traumave të tërthortë (poshtë pererazohnutuyu ana bërryl shtrirë). Kapsulë të përbashkët bërryl ndërsa thyer, pjesa e poshtme e krahut lëvizje përpara. Pasmë zhvendosjen e parakrah mund të kombinohet me një condyle të copëtuar të humerus në të rriturit ose me një thyera fëmijët sup nadmyschelka.

Pacienti me pasmë dislokimin e parakrah ankohet për dhimbje të mprehtë në dëme. Dora është i detyruar në pozitën e bending lehta. Tendosje të përbashkët, u rrit në vëllim, lëvizjen aktive në bërryl pamundur kur duke u përpjekur për lëvizjet pasive përcaktuara rezistencë karakteristike elastike. Kur shihet para parakrah është shkurtuar. Bërryl dal zhvendosur lart dhe nga prapa. Në bërryl dukshëm pjesën e poshtme të humerus.

Dislokimi i mëparshëm i parakrah

Kjo ndodh rrallë. Shkaku i mëparshëm dislokimin e parakrah është një goditje e drejtpërdrejtë në zonën bërryl prirje në një krah të përbashkët. Këto Zhvendosjet mund të kombinohet me një frakturë të olecranon. Lëndimi i shoqëruar nga një dhimbje të mprehtë. Në provim zbuloi extension krah në anën e prekur, përgënjeshtrim në olecranon. Lëvizje aktive në bërryl pamundur ndodh kur duke u përpjekur për të rezistencës pasive elastike. Funksioni i kufizuar i nyjeve pak se me pasmë dislokimin e parakrah.

Zhvendosja lateral i parakrah

Nuk janë të rralla. Mund të kombinohet me dëmtimin e mesatare ose ulnar ndjeshmërisë nervore e depozitimit në fushën e innervation. Ashtu si çrregullimesh të tjera, të shoqëruara me dhimbje të mprehtë, paaftësia lëvizjet aktive në nyje dhe rezistencë elastike kur duke u përpjekur për lëvizjet pasive.

Zhvendosja e jashtme parakrah që rezulton nga ekspozimi i drejtpërdrejtë në bërryl brenda dhe jashtë. Rrallë është i plotë. I shoqëruar nga deformimi, ënjtje, zhvendosjes së përbashkët aks jashtë.

Parakrah përmbysje nga brenda si pasojë e një goditje direkte, por në këtë rast për qëllim shtënë nga jashtë për brenda. Pacienti u ankua për dhimbje të forta. Bërryl i përbashkët i fryrë, deformuar, boshti i përbashkët është zhvendosur medially.

Trajtimi i dislokimin e parakrah

Në fazën e ndihmës së parë është bërë fiksimin e gjymtyrë të dëmtuara. Gjatësia e kërkuar e gomave - nga majat e gishtave për krah viktimën e tretë e sipërme. Pacienti është administruar analgesics dhe transportohen në Departamentin e Traumatologjisë.

Reduktimi i Zhvendosjet parakrah traumatologist kryer nën anestezi të përgjithshme ose anestezi lokale. Metoda e zgjedhur përpara dislokimit varet nga lloji i dislokimin e parakrah. Pas përcaktimit të çrregullimesh të përparme dhe të pasme të hedhura është aplikuar për 1-2 javë pas praktikës lateral dislokimit - për deri në 3 javë. Në fund të termit të përshkruara në fizioterapi (SMT, parafine, electrophoresis) dhe gjimnastikë.

Dislokimi i izoluar dhe subluxation e radiale dhe ulnar frakturave te fëmijët

Këto Zhvendosjet janë të rralla. Exception - subluxation e kreut radiale tek fëmijët nën 5 vjet. Mosha mbizotëruese e viktimave - nga 1 deri 3 vjet. Dëmtimi që rezulton nga një pikëllim të mprehtë, dorë tërhequr ose duke u përpjekur për të mbajtur dorën e fëmijës gjatë rënies. Fëmija ankohet për dhimbje të moderuar në të përbashkët. Dora e shtrirë përgjatë trupit, lakimi ndjeshëm në dhimbje të përbashkët. Bërryl vendosur butësi, i përbashkët i kyçit të dorës dhe parakrah.

Studimet radiografike në këtë lëndim pak informacion realizuar kështu vetëm në raste të dyshimta. Për të reposition mjeku kokë butësisht tërheq mbi parakrah, ngadalë përkulem krahun në bërryl dhe dora përsëri poshtë duke shtypur kokën radiale. Në kohë të qetë përpara tipike ju mund të dëgjoni një kërcitje. Subluxation fikse kreu i kockave radiale në fëmijët e bërë e lehtë, e butë dhe praktikisht pa dhimbje. Lëndim Anestezi nuk është e nevojshme si fëmija sjell më shumë siklet sesa uljen aktuale.