Furçë përmbysje


 • Anatomi
 • Këto Zhvendosjet dorë
 • Perilunarnye sprains dorën
 • Periladevidno lunarnye përmbysje të dorës
 • Peritrehhranno lunarnye përmbysje të dorës
 • Chrezladevidno perilunarnye përmbysje të dorës
 • Chrezladevidno chrezpolulunnye dislokimit të dorës
 • Simptomat Zhvendosjet dorë
 • Trajtimi i furçë dislokimit
 • Kockat dislokuar metacarpal
 • Gishtat e ndrydhur

Kockat e ndrydhur e dorës është 5% e dislokimit të përgjithshëm. Shkaku i lëndimit është zakonisht bie me një fokus në furçë ose një goditje të drejtpërdrejtë në zonë i kyçit të dorës përbashkët. Furçë Features përmbysje definuar strukturën anatomike qëndrimin e përbashkët të dorës dhe drejtimin e forcave që shkaktojnë lëndime.

Anatomi

Në arsimit i kyçit të dorës përbashkët krye të përfshirë - sipërfaqe kyçeve e radiale dhe ulnar eshtra më poshtë - tetë kockat e vogla të dore. Eshtrat e dore janë të rregulluar në dy radhë. Disa karakteristika anatomike i kyçit të dorës sprains përbashkëta të shkaktojë kockat venoz dhe navicular të vendosura në rreshtin e lartë e dore. Pjesa tjetër e kockave dore vyvyhuvaty të rrallë.


 • dhe - i vërtetë
 • b - perilunarnyy
 • në - periladevidno-lunarnyy
 • g - peritrehhranno-lunarnyy
 • Dr. chrezladevidno-perilunarnyy
 • e - chrezladevidno-chrespolulunnyy

Këto Zhvendosjet dorë

Nuk janë të rralla. Nëse Zhvendosjet vërtetë furçë sipërfaqet e kyçeve të rreshtin e sipërm të kockat e dore me furçë zhvendosur plotësisht relative në sipërfaqe kyçeve e rreze. Zhvendosja më e zakonshme e pasme të plotë të dorës, të paktën - pëllëmbës plotë. Dislokimi i plotë i furçë mund të kombinohet me një rreze të copëtuar dhe procesit subulate.

Perilunarnye sprains dorën

Është rreth 90% e furçë totale dislokimit. Atje në vjeshtë me një fokus në furçë ose një zgjerim të papritur të dhunshme të dorës. Kur perilunarnom furçë përmbysje kontakti midis kockave semilunar dhe radiale mbetet dhe kockat e tjera dore zhvendosur në pjesën e pasme dhe qendra. Dorë Perilunarnyy nganjëherë shoqërohet nga fraktura përmbysje trekëndësh, kockave navicular dhe procesin subulate.

Periladevidno lunarnye përmbysje të dorës

Venoz dhe scaphoid të mbetet në vend. Pjesa tjetër e eshtrave dore janë zhvendosur në pjesën e pasme dhe qendra.

Peritrehhranno lunarnye përmbysje të dorës

Ndodh jashtëzakonisht rrallë. Trifaqësh dhe scaphoid të mbetet në vend. Pjesa tjetër e eshtrave dore janë zhvendosur në pjesën e pasme dhe qendra.

Chrezladevidno perilunarnye përmbysje të dorës

Të jetë i sigurt për të kombinuar me një scaphoid thyer. Kjo përmbysje dhe qendror venoz scaphoid fragment kockave të mbajë pozicionin e tyre. Pjesa tjetër e eshtrave dore me skajor (vendosur më tej nga qendra) zhvendosje otlomkom scaphoid në pjesën e pasme.

Chrezladevidno chrezpolulunnye dislokimit të dorës

I shoqëruar nga një kockë të copëtuar navicular dhe semilunar. Proximal (qendror) me patate të skuqura të kockave të mbetet në vend, dhe me pjesën tjetër të eshtrave skajor dore janë zhvendosur në pjesën e pasme dhe qendra.

Simptomat Zhvendosjet dorë

Pacientët ankohen për dhimbje të mprehtë në dëme. Të përbashkët dore dhe pjesë proksimal e dorës i fryrë, i dhimbshëm ashpër. Lëvizja në të përbashkët i pamundur ose i kufizuar në masë të madhe. Në furçë pranishëm dislokimit përcaktohet rezistencë elastike ndaj lëvizjeve pasive.

Të gjitha Zhvendosjet dorsal shoqëruar nga zgjatje në pjesën e prapme të dorës dhe gishtat bending. Kur compression të nervore mesatare duket abuzim ndjeshmëri në fushën e innervation. Diagnoza përfundimtare është bazuar në X-ray në dy, dhe në raste të dyshimta - në tre projeksione.

Trajtimi i furçë dislokimit

Pacientët me anë të dyshuar ndrydhur nuk duhet të vonojë, të aplikojnë për Departamentin e Traumatologjisë dhe travmopunkty. Fixed freskët Zhvendosjet traumatologist kryer nën anestezi të përgjithshme, apo anestezi lokale. I pacientit përkulem dorë në bërryl në një kënd të drejtë. Asistent mban gjymtyrë në të tretën e poshtme të shpatullën. Traumatologjisë tërheq pergjate aksit të parakrah, dhe pastaj shtrihen presionin përbashkët mbi zgavrat sipërfaqe të vendosura në dorsum të dorës.

Pas prirje praktikë dore në një kënd prej 40 °. Patient imponojë splints suva nga bërryl në bazë të gishtave. Dy javë më vonë, furçë është transferuar në një pozicion neutral dhe pastaj fikse për dy javë.

Nëse ju praktikë jostabilitet të vendosur në të përbashkët, duke prodhuar një rekord spokes Kirchner. Nëse ju nuk mund të reposition zhvendosje të mbyllura dhe të vjetëruara furçë imponojë pajisje të veçantë çmenduri.

Compression të nervore mesatare është një tregues për trajtim urgjent kirurgjik. Periudha postoperative e fiksimit në çrregullimesh chrezladevidno-perilunarnyh është 3-4 muaj, ndërsa çrregullimesh të tjera furçë - 4-6 javë.

Pasi pacienti është rekomanduar uljen e dislokimit grusht në lëvizje. Pas heqjes fizioterapie e splints suva përshkruar, masazh dhe fizioterapinë për zhvillimin e përbashkët kyçit të dorës.

Kockat dislokuar metacarpal

Kockat Metacarpal - eshtra të shkurtra që lidhin kockat e dore me gishta. Kockat Metacarpal mbajtur fort bono sepse vyvyhuvaty shumë të rralla. Ndrydhur kockave metacarpal është e kombinuar pothuajse gjithmonë me fraktura të tyre.

Kockave fiks metacarpal kryhet nën anestezi lokale. Nëse ju nuk mund të ushtrojë duke përdorur teknika konservative kirurgjikale, paqëndrueshmëria - fiksimin spokes Kirchner.

Gishtat e ndrydhur

Në dispozicion në çrregullimesh interphalangeal përbashkëta dhe sprains të përbashkët në mes të kockave metacarpal dhe falangave kryesore kockave. Gisht më i zakonshëm i parë ndrydhur. Shkaku i lëndimit është zgjerim i tepruar, të paktën - gisht i tepruar bending. Dislokimi i shoqëruar nga deformimi, ënjtje dhe dhimbje të mprehtë. Lëvizja në të përbashkët e dëmtuar është e pamundur.

Ulja e një përmbysje nga fut një gisht. Praktikë dështim shkaktohet zakonisht nga mohimi i indeve të buta. Në këtë rast, një reduktim të shpejtë.