Humbja e flokeve


  • Shkaqet dhe shenjat klinike të humbjes së flokëve
  • Diagnoza e flokeve Humbje
  • Korrigjimi i humbjes së flokëve

Humbje e flokëve është një proces i natyrshëm. Çdo ditë njerëzit humbasin nga gjashtëdhjetë në një fije floku të njëqind. Normalisht, numri u rrit përsëri dhe ranë flokët është në të njëjtin nivel, por në disa shtete, numri i flokëve të rënë në rritje. Nëse humbja e flokëve merr një shkallë masive, ajo mund të çojë në humbjen e flokëve.

Jetëgjatësia flokët Life për rreth shtatë vjet, fillimisht ajo është e push, pastaj shkon në rritjes aktive, qe zgjat nga 2 deri në 7 vjet. Pastaj vjen faza katahenovoy, se faza e përgatitjes për humbjen e kohëzgjatjes 2-4 javë. Dhe së fundi, faza humbje e flokëve është 3-4 muaj, në varësi të thellë e folikulit. Prandaj, në qoftë se ka humbje të flokëve që tejkalon humbjen natyrore, shkaku duhet kërkuar tre muaj më parë.

Shkaqet dhe shenjat klinike të humbjes së flokëve


Shkaqet e humbjes së flokëve është e ndryshme, edhe pse të dy shteteve një person humb një sasi të konsiderueshme të flokëve. Një nga shkaqet e përhapur e humbjes së flokëve është mungesa e hekurit në trup. Gratë, për shkak të humbjes së gjakut natyrore mujore gjatë menstruacioneve shpesh vuajnë nga mangësi hekuri anemi, shenjat e para klinike janë vërejtur vetëm nga ana e lëkurës, thonjtë dhe flokët. Aktivitet intensiv fizik, dietë të sëmurë dhe dietë të rreptë gjithashtu mund të çojë në anemi. Kjo e flokëve është e shurdhër, e thatë dhe i brishtë në mungesë antianemichesky proces humbje e flokëve terapi vetëm rrit.

Situata të vështira dhe shkelje e sistemit autonom nervor që çon në vasoconstriction në lëkurën e kokës. Me anijet e stresit të vazhdueshëm nuk kthehen në normale, e cila shkakton humbjen e flokëve, sepse gjëndër e flokëve ushqim më keq.

Sëmundjet kronike të trupit, veçanërisht ato që ndodhin me çrregullime endokrine, shpesh të shoqëruara nga humbja e flokëve. Sëmundje tiroide, vezoret polycystic, pneumonia, sifilizi mund të shkaktojnë humbjen e flokëve. Prandaj, pavarësisht nga fakti se problemi ishte më shumë estetike në natyrë, të gjithë pacientët me simptoma të tilla duhet të japin provimin plotë.

Pranimi i disa barnave të shkaktojnë efekte anësore në formën e humbjes së flokëve. Përgatitjet me efektet negative të njëqind, kjo është kryesisht kontraceptive oral, ilaqet kundër depresionit, antihipertensivëve dhe droga steroide. Aspirina, me boshllëkun e saj të dukshme në konsum të vazhdueshëm shpesh çon në humbjen e flokëve.

Mjetet për korrigjim që përmbajnë metale të rënda dhe selen, nuk janë të favorshme për gjendjen flokë të mirë, dhe të dhënë se efekti kryesor i aplikimit është arritur nga rezultat laksativ, i shqetësuar absorbimin e vitaminave dhe mineraleve. Sepse humbja e flokëve në këtë rast është shkaktuar nga helmimi kronik me kripërat e metaleve të rënda, dhe anemi.

Ngjyrosje e flokeve, perming, goditje-tharje e abuzimit mund të shkaktojë humbjen e flokëve. I shpeshtë i veshur wigs, hairpieces, flokët e rremë, si dhe mjete për flokët e kokës me jo korrekt të aplikimit të çojë në probleme të ndryshme me flokë.

Kapele Dështimi gjatë sezonit të ftohtë dhe abuzimit të caffeine pije që përmban të çojë në vrull e përhershëm të enëve të gjakut të kokës, e cila mund të shkaktojë humbjen e flokëve.

Shpesh pacientët pas shënim transplantin e flokeve se transplantuar flokët fillon të bjerë jashtë. Ky është një reagim normal, që nga follicles transplantuar në një vend të ri dhe përjeton stres pas një pushimi të shkurtër rinis rritjen e flokëve.

Diagnoza e flokeve Humbje

Humbja e flokeve nuk mbetet pa u vënë re. Dhe në qoftë se alopecia ndodh kryesisht në meshkuj, problemi i humbjes së flokëve më të zakonshme në gratë. Një ndryshim i rëndësishëm nga areata thjeshtë humbja e flokëve është se në rastin e fundit patologji gjëndër e flokëve është vërejtur. Prandaj, procesi i humbjes së flokëve është gjithmonë duke punuar, pavarësisht fazë. Një shqyrtim i kujdesshëm i maja e flokëve mund të shihen qese të errët - kjo është një shenjë e pafavorshme. Nëse tërhequr në fillesë të mbetet në duart e më shumë se pesë flokët, kjo tregon se humbja e flokëve është shumë më e lartë se normale.

Në disa raste humbja e flokëve në sasi më të mëdha se normale nuk është e lidhur me ndonjë sëmundje apo shkaqeve të jashtme. Gjatë periudhave të ndryshimeve të hormoneve në trupin e humbjes së flokëve mund të rritet, atëherë kusht kthimin e tyre në normal. Këto periudha përfshijnë shtetin postanatalnoe nga 3 deri 6 muaj e shtatë të jetës, pubertetit, pas lindjes, abortit dhe periudhë primenopauzal.

Për të përcaktuar shkaqet e humbjes së flokëve duhet të konsultoheni me një trichologist. Të kryer një studim të plotë, e cila përfshin analizat e gjakut, duke studiuar nivelet e hormoneve, analiza fantazme dhe ekzaminimin e flokëve për të shmangur baldness.

Korrigjimi i humbjes së flokëve

Lëkurës, e flokëve dhe thonjtë pasqyrojnë gjendjen e brendshme të trupit, dhe për këtë arsye humbjen e flokëve duhet të hiqni shkaku. Për periudhën e trajtimit të eliminohet ndonjë trajtime agresive të tilla si ngjyrosje, perms, goditje-tharje. Përdorimi gozhdë mousses flokëve dhe gels nuk është gjithashtu e dëshirueshme.

Pasi procesi është i plotë humbja e flokëve, gjëndër duhet disa kohë shërim, flokët filluan përsëri të rriten. Në fazën e përshtatjes humbje e flokëve për qëllim adresimin shkaktojë rrënjë, dhe pastaj të përdorin lloje të ndryshme të stimulimit të rritjes së flokëve.

Nëse flokët tuaj bie përmes ilaçeve, atëherë ata nuk mund të anulojë, të zëvendësojë drogë e të ngjashme, por kanë efekte të ngjashme anësore.

Korrigjimi i mangësi hekuri, trajtimi i sëmundjeve oportune së bashku me të përmirësuar microcirculation të kokës jep rezultate të mira. Nga metodat efektive të korrigjimit të humbjes së flokëve që janë përdorur në tryholohyy moderne përfshijnë masazh kokës dhe trajtim limfatik. Efekti i tyre është i bazuar në stimulimin e rritjes së flokëve dhe për të zvogëluar humbjen e flokëve. Terapi microcurrent mund të ndikojë follicles të energjisë elektrike dhe të përzënë nën lëkurën e substancave aktive. Forca aktuale në trajtimin e fizioterapisë është jashtëzakonisht i ulët, kështu që ata nuk kanë rreziqet shëndetësore dhe nuk shkaktojnë parehati.

Kur vakum masazh kokës gota imponuara të vogla që krijojnë pulsating vakum. Kjo arrihet duke përmirësuar furnizimin me gjak, zgjim i shpejtë follicles e fjetura dhe të ushqyerit e flokëve që janë në fazën e rritjes. Mezoterapia me futjen në lëkurë e kokës stimulon drogë e rritjes flokët dhe koktej mjekësore që përmirëson indet microcirculation, zvogëlojnë humbjen e flokëve dhe për të përmirësuar metabolizmin në gjëndër e flokëve.

Me normalizimin e organeve të brendshme dhe kujdesin e duhur për lëkurën e kokës dhe humbjen e flokëve ndalon ato. Shpesh, flokë të rritur sapo të bëhet e fortë dhe më të fortë ata që ranë. Nëse humbja e flokëve është shkallë masive, si rezultat i terapisë rrezatuese, flokët pas rritet përsëri përsëri, mund të ndryshojë strukturën dhe ngjyra e saj.