Mungesa e lobes veshit dhe as


  • Klasifikimi i anomalive të veshit të jashtëm
  • Otoplasty rindërtues pa lobe apo veshët

Mungesa e një lob apo veshit mund të jenë të lindura apo të fituara gjatë jetës së anomali veshit. Aplazionit kongjenitale të veshit është quajtur anotiy dhe ndodh në 1 të porsalindur me 18 mijë. Rudimentare kongjenitale, lob veshit pazhvilluar shpesh e kombinuar me deformim në të gjithë veshit dhe janë rezultat i çrregullimit të embryogenesis. Humbja ose lob i veshit si pasojë e lëndimit (mekanike, termike, kimike) i referohet defektet e fituara të veshit të jashtëm.

Veshit (auricula) përbëhet nga një formë C-kërcit fleksibël në formë, mbuluar me lëkurë, dhe skajin. Zhvillimi i përcakton formën e kërc veshit dhe shfaqjeve: edge pa lakuar - Swirl (spirale) dhe paralel me të protyvozavytka (anthelix) Fjalimi i mëparshëm - tragus (tragus) dhe të gënjyer pas saj protyvokozelk (antitragus). Pjesa e poshtme e lob veshit quajtur apo fetë (lobula) dhe është tipar karakteristik progresiv të njeriut. Llapë e veshit të lirë të kërc dhe përbëhet nga lëkurë dhe yndyrë. Normalisht, kërc C-formë është vetëm mbi 2/3, dhe pjesa e poshtme - lob - pak më pak se 1/3 e lartësisë së përgjithshme të veshit.

Hipoplazise apo veshi nuk është një nga anomalitë më të rënda të veshit. Lob mungesë, një pjesë ose e tërë veshit është e vetme apo të dyfishtë të njëanshme dhe shpesh të shoqëruara me anomali kongjenitale tjetër person: moszhvillimi i ulët nofulla, cheeks dhe indeve të buta kockave zygomatic gojë lateral dysh - sindromi makrostomoy 1-2 harqe dytë Gill . Aplazionit i plotë i veshit, e karakterizuar nga prania e vetëm një lob veshit ose lëkurë-kërc jastëk të vogël. Kjo mund të jetë një ngushtim apo bashkim i kanalit të veshit, prania e kërc appendages pranë veshit lëkurore, gyp pranë veshit, etj Mungesa e defektit të veshit të jashtëm mund të jetë i pavarur, i palidhur me organet e tjera apo të takohet njëkohësisht me veshkë të pavarur keqformime, zemrës, dhe gjymtyrë t. d.


Mungesa kongjenitale e veshit të jashtëm është i lidhur zakonisht me hypoplasia e veshit të kërc skelet dhe në një kohë apo një tjetër që përfshijnë shkelje të dëmtimit të dhëmbëve të brendshme të veshit dhe të sigurojë një funksion të tingullit. Megjithatë, mungesa e veshit të jashtëm në asnjë mënyrë të ndikojë në aftësitë intelektuale dhe fizike të fëmijëve.

Klasifikimi i anomalive të veshit të jashtëm

Ekzistuese Opsionet klasifikimet e anomalive kongjenitale të veshëve janë ndërtuar në bazë të shkallës së moszhvillimin e veshit të jashtëm.

Nota e sistemit moszhvillimin e veshë në Tantseru ofron mundësitë për të klasifikuar defektet e lindjes nga fazën I (anotiy plotë) për fazën IV (veshët spikatur).

Sistemi i klasifikimit për Aguilar konsiderojnë opsione të tilla për veshët: Unë fazë - zhvillimin normal të veshë Faza II - veshët deformim Faza III - mikrotiya ose anotiya.

Klasifikimi Trehstadiynaya nga Veyerdu është më i plotë dhe identifikon fazat e veshëve defekt në varësi nga shkalla e nevojës për rindërtim plastike.

Fazat e prapambetjes (dysplasia) të veshë mbi Veyerdu:

  • I dysplasia klasën - Shumica e strukturave anatomike të veshit mund të njohin. Në kryerjen kirurgji rindërtues ka nevojë për kërc shtesë dhe lëkurës. Para se I dysplasia klasës së përfshijnë makroty, kaplovuhosti këmbë shumë të dobët dhe të moderuar të kupës veshit.
  • Dysplasia II shkallë - Njohja vetëm pjesë të veshit. Për rindërtimin e pjesshëm me ndihmën e kirurgjisë plastike nevojë të lëkurës dhe kërc shtesë implantet. Dysplasia II shkallë përfshin veshët theksuara deformimi dhe mikrotiyeyu (veshët të vogla të madhësisë). 
  • Klasën e dysplasia III - Në pamundësi për të njohin modele që e bëjnë veshin normale; Veshi i pazhvilluar i ngjan një top të rrudhur. Në këtë nivel është e nevojshme të rikonstruksionit të plotë duke përdorur të lëkurës dhe kërc implantet mëdha. Klasën e dysplasia Variantet III është mikrotiya dhe anotiya.

Otoplasty rindërtues pa lobe apo veshët

Defekte të tilla të veshëve, si mungesë të lobes veshit të jashtëm ose të kërkojnë kirurgji rindërtues të ndërlikuar plastike. Kjo është më e gjatë dhe e kohës otoplasty opsion, duke vendosur kërkesa të larta për kualifikimet kirurg plastike dhe të kryera në disa faza.

Vështirësi të veçantë është riprodhim i plotë i veshit të jashtëm me mungesë të tij të lindura (anotiy) ose humbje për shkak të lëndimit. Procesi i riprodhimit veshit të zhdukur është bërë në 3-4 faza dhe zgjat rreth një vit.

Faza e parë përfshin formimin e skelet kërcor Future supë bregdetar kërc e pacientit. Në automaterial dytë fazë (bazë kërcor) të vendosur në një formuar posaçërisht në vendin e veshit të zhdukur xhep nënlëkurës. Implant duhet të zë vend në një vend të ri për 2-6 muaj. Gjatë fazës së tretë të themelimit kërc vesh për të ardhmen e shkëputur nga indet përreth e kokës, të shkojë në pozicionin e dëshiruar dhe fikse në pozicionin e duhur. Plagë në rajon BTE mbuluar nga marrje ryshfeti lëkurës të marra nga pacienti (me duar, këmbë apo bark). Në fazën e fundit të formimit të prodhuar depresioneve natyrore dhe tragus e veshit. Kështu, veshi rishtas rikrijuar përmban të gjitha elementet anatomike e natyrshme në vesh normal.

Edhe pse gjatë otoplasty rindërtues nuk mund të rivendosur dëgjimin, krijoi një operacioni të ri vesh lejon pacientët për të marrë një të freskët ndjerë veten dhe botën. Krijuar gjatë veshit rindërtues otoplasty për të formuar praktikisht identike me natyrore. 

Holding otoplasty rindërtues në fëmijët që nuk kanë veshë të jashtëm mund jo ende 6-7 vjeç. Në humbjen e dëgjimit dypalësh tregoi ndihmë hershme të dëgjimit (veshur një aparat dëgjimi) në mënyrë që të mos vonuar ndodhur zhvillimin mendor dhe gjuhës. Në disa raste me defekte dypalëshe dëgjimore të kryera operacioni në veshin e brendshëm. Zgjidhje alternative për problemet kozmetike jo e veshit të jashtëm, të përhapur jashtë vendit janë të veshur bërë posaçërisht protezat e veshit.

Në mungesë të lob veshit bëri gjithashtu një operacioni për shërimin e saj. Për këtë qëllim, duke përdorur grafts lëkurës të marra nga hapësira apo prapa-qafë. Me kryerjen e duhur dhe teknikisht korrekt të këtij kirurgji mbresë postoperative është pothuajse i padukshëm.

Pavarësisht progresit të arritur kirurgji plastike rindërtues në zgjidhjen e mungesës së lobes veshit të jashtëm dhe, tani duke vazhduar kërkimin për materialet dhe metodat e reja për otoplasty riprodhimin më e natyrshme e një kompleksi të tillë në formën dhe funksionin e një organi si të veshit.