Lyth intraductal i gjirit


  • Klasifikimi intraductal papilomat e kancerit të gjirit
  • Shkaqet e lyth gjirit vnutryprotokovoy
  • Lyth i gjirit Simptomat vnutryprotokovoy
  • Diagnoza e gjirit lyth vnutryprotokovoy
  • Trajtimi vnutryprotokovoy lyth i gjirit
  • Parandalimi vnutryprotokovoy lyth i gjirit

Vnutrishnoprotokovi lyth (tsystadenoma papilare, tsistadenopapillomy) janë rritje beninje sosochkovidnymi që dalin nga epitelin e qumështit të gjirit. Ata mund të zhvillohet në çdo moshë - nga pubertetit në menopauzë. Frekuenca e tsistadenopapillom Mammology në rreth 10% të totalit të sëmundjeve të gjirit tumor.

Lyth intraductal formimi macroscopically gjirit cistike kujton rritje soschkovidnymi. Papilomat plagosur lehtë, dhe qëndron me lëngun e përgjakshme hyn kanalet dhe excreted nga dalë. Në fushën e nekrozë tumor dhe hemorragji të mundshme; ozlokachestvlenyyu më shumë gjasa të jetë shumëfish lyth vnutrishnoprotokovi i gjirit.

Klasifikimi intraductal papilomat e kancerit të gjirit


Papilare tsystadenoma kanceri i gjirit mund të zhvillohet në çdo departament të sistemit ductal - nga dalë në njësitë e terminalit lobular-strukturore ductal. Bazuar në lokalizimin dalluar Papilloma qendrore në lokalet e areola, dhe periferik.

Intraduktalnye papillomavirus mund të jetë i vetëm (të vetmuar) dhe të shumëfishta; Sizes shkojnë nga disa milimetra deri 1-2 cm në diametër. Tumoret vetmuar papilare shpesh lokalizuara në zonën subareolyarnoy; shumëfishtë - afër periferia e gjëndrës.

Lyth intraductal kanceri i gjirit i shumëfishtë është keqdashje shumë potencial. Në mënyrë tipike, ka vnutrikistoznyy intraductal papilare ose kanceri i gjirit.

Shkaqet e lyth gjirit vnutryprotokovoy

Faktori përcaktues kryesor në zhvillimin e Papilloma intraductal konsiderohet një çekuilibër hormonal.

Zhvillimi vnutryprotokovoy lyth i gjirit që mund të shkaktuar nga ndryshimet në homeostasis hormonal:. Mosfunksionim ovarian, oophoritis, adnexitis, abortit, trashje, stresi dhe kështu me radhë D. Nën rrezik të zhvillimit të gjirit Papilloma vnutryprotokovoy janë të zhveshur, gratë e duhanit. Në një masë më të vogël, zhvillimi i tumoreve të gjirit kanë tendencë pacient me fëmijët që ushqehen me gji duke përdorur kontraceptivë hormonal.

Në përgjithësi, tsystadenoma papilare të ndodhë në kushtet e Fibrocystic (me gunga ose difuze) mastitë ekzistues. Si rezultat i mastitë është një kanalet lokale extension e gjirit, dhe ku nuk janë rritje papilare.

Në pacientët me papilomat gjirit shpesh vnutryprotokovoy gjurmohen histori familjare të kancerit të gjirit lezioneve malinje ose beninje.

Lyth i gjirit Simptomat vnutryprotokovoy

Shenjat e para klinike vnutryprotokovoy lyth i gjirit është shfaqja e shkarkimit të bollshme nga dalë e llojeve të ndryshme. Bold mund të jetë transparent, të bardha, të gjelbër, ngjyrë kafe ose karakter të përgjakshme.

Mund papyllomu hetim kur ajo është e vendosur në kanalin kryesor. Në këtë rast prekje në areola ndjerë nyjë rrumbullakët qëndrueshmëri elastike, pak e dhimbshme kur presion. Dërrmues tufa shoqëruar me gjakderdhje nga pika dalë dhe të reduktuar tumorit. Me zhvillimin e njësisë së mesme inflamacion tumor mbyllur zhvillon ënjtje të indeve përreth.

Diagnoza e gjirit lyth vnutryprotokovoy

Njohja vnutryprotokovoy lyth kanceri i gjirit bazuar në të dhënat klinike dhe citologjike X-ray. Mammologist me përvojë mund të dyshojnë praninë e tsystadenoma papilare tashmë gjatë prekje e gjirit.

Duhet të organizojnë diagnoza është e shpifjeve Citologjia nga dalë e gjirit. Nëse ju gjeni analizuar atypia celular treguar më shumë në thellësi të provimit dhe konsultimit doktrinë për gjitare onkolog. Për të përjashtuar studime patologjike të kancerit të gjirit kryera shënues kancer tumor Ca 15-3.

Ndër metodat e mjet verifikimit në lyth intraductal aplikuar duktohrafiya, ultratinguj gjirit, mamografia, MRI.

Me duktohrafiyi (halaktohrafii) - radiopaque lyth hulumtim kanal është përcaktuar si një defekt mbushje Milky Strait. Duktohrafiya jep një pasqyrë të saktë të vendndodhjes dhe madhësisë së excrescences papilare, e cila është shumë e rëndësishme kur të planifikimit kirurgji. Para duktohrafiyi rreptësisht e ndaluar për masazh dhe shtrydh gjoksin, shprehin qumësht.

Ultratinguj, Mamografia dhe MRI gjirit nuk mund të konsiderojnë chumaks Strait, por ndihmon të dallojnë papyllomu kancerin e gjirit intraductal. Edhe në diagnozën duhet të përjashtohet halaktoreyu që ndodh kur prolactinoma.

Trajtimi vnutryprotokovoy lyth i gjirit

Si lyth intraductal referohet lezionet precancerous të gjirit, kundër shfaqjeve të saj vetëm taktikave kirurgjikale.

Në tsystadenoma papilare kryer operim të pjesshëm të gjirit, në të cilin ind është hequr nga kanalet e modifikuar. Zakonisht operacioni është kryer me një prerje periareolyarnyy se në të ardhmen nuk ndikon në madhësinë dhe formën e gjirit dhe eliminon nevojën për mamoplastyky.

Nëse ju gjeni vnutryprotokovoho kancer papilare tregon një mastectomy radikal.

Parandalimi vnutryprotokovoy lyth i gjirit

Të parandaluar zhvillimin e lyth gjirit vnutryprotokovoy lejon inspektimin mamolohichne rregullt, trajtimin në kohë të mastitë, çrregullime inflamatore dhe organe gjenitale dishormonal femra.

Për zbulimin e hershëm të ndryshimeve neoplastike rekomanduar vetë-kontrollit sistematik, i cili përfshin prekje e shqyrtimit të gjirit.