Fyt Hairy polip


  • Shkaqet fyt flokë polip
  • Simptomat fyt me flokë polip
  • Diagnoza polip me flokë fyt
  • Trajtimi i fytit flokë polip
  • Parandalimi fyt me flokë polip

Fyt Hairy polip është lloji më i zakonshëm i teratoma - një tumor beninj që zhvillohet si rezultat i shkeljeve të zhvillimit të fetusit e embrionit. Për strukturën e brendshme është e orhanoidnye teratomas përbëhen nga ind dhjamor dhe të indeve të të gjitha shtresave embrion (ektoderma, mesoderma dhe endoderma). Shpesh studim mikroskopik i strukturës së polip flokë zbulon pjesën e vet përbërjen e kërc. Jashtë me flokë të lëkurës fyt polip i mbuluar me qime të vendosura mbi të me të cilin ajo mori emrin e vet. Ky edukim kongjenitale është në anën e fyt apo në pjesën e prapme të qiellëz e butë, shpesh në të majtë. Të dhënat statistikore tregojnë se fyt vajzat polip me flokë festohet më shpesh se djemtë.

Shkaqet fyt flokë polip

Faring Hairy polip është rezultat i shkeljeve të ndodhura gjatë formimit të embrionit. Në këtë moment në Otolaryngology modern Ka dy mendime. Disa autorë mendojnë se polip me flokë fyt formuar nga pjesët e mbetura të embrionit të të njëjtit frutave. Autorë të tjerë sugjerojnë se fyt me flokë polip ndodh kur dvuplodnyh shtatzënisë si rezultat i shkeljeve të rënda të embryogenesis fetusit të dytë si pasojë e të cilës ajo pushon të zhvillohet dhe të mbetet në fillimet e saj.


Anomalitë në zhvillimin e embrionit mund të jetë shkaktuar faktorët teratogjenik që ndikojnë trupin e një gruaje në tremujorin e parë të shtatzënisë. Këto përfshijnë: rrezatimi jonizues, ilaçe, të ketë efekt embryotoxic shtyhet në infeksionet e hershme të shtatzënisë (rubeolës, gripi, fruthi, toxoplasmosis, klamidia, mycoplasmosis, cytomegalovirus).

Simptomat fyt me flokë polip

Fyt Hairy polip zakonisht ka një formë të rrumbullakët dhe është e vendosur në të rrjedhin. Lëkura mbulon polip, janë qimet delikate vellus. Këmbët Pretty gjatë me flokë të çojë fyt polip për braktisjen e saj në gojë ndërsa bërtasin dhe duke qarë e fëmijës, e cila përkeqëson më tej frymëmarrje vështirësi. Si rezultat, polip me flokë mund të bllokojë udhë ajrore dhe shkaktojnë asfiksisë neonatale. Otolaryngology vërejtur në rastet kur ju hyni polip në gojë, fëmijët e përdorur atë si thithat e saj.

Në raste të rralla, fyt me flokë polip nuk duket foto të ndritshme klinike menjëherë në lindje dhe asimptomatike. Në të ardhmen rritja e madhësisë së polip në fëmijë ka vështirësi frymëmarrje dhe gjiri. Edukimi parandalon gëlltitje të ushqimit, së bashku me shkeljet gjiri epërsinë në reduktuar ushqim dhe vonesë në peshën e trupit. Në fëmijët më të vjetër fyt me flokë polip mund të tregojnë vështirësi në frymëmarrje nëpër hundë, sulmeve të astmës, i shoqëruar nga cianozë e lëkurës. Fëmijët e tilla janë të prirur për ftohjet e shpeshta dhe të SARS-it.

Së bashku me angioma, fibromë, lipoma, neurinoma, papilomat, etj polip me flokë referohet tumoreve beninje të faring. Ajo karakterizohet nga një rritje në mënyrë tipike të ngadaltë për shkak se ajo është e diferencuar mirë indeve të pjekur. Megjithatë, secili prej indeve që përbëjnë polip e tyre mund të bëhet përfundimisht një burim i transformimit malinje.

Diagnoza polip me flokë fyt

Zakonisht polip me flokë të diagnostikuar spital neonatolog fyt në ditët e para të jetës. Nëse një polip ka një këmbë të gjatë dhe shkon në gojë me një frymë të mprehtë dhe Crick porsalindur, ajo mund të shihet nga jashtë. Vërejtur gjatë inspektimit të arsimit orofaringut që ndërhyn me fëmijë normal të frymëmarrjes është një tregues që të këshillohet me një farinhoskopii otolaringolog dhe mbajtjen. Shihet edhe gjatë farinhoskopii sy të veçantë, si rritje të rrumbullakosura polip të mbuluara me qime vellus zakonisht lë asnjë dyshim në lidhje me korrektësinë e diagnozës.

Datat e sakta mund të konfirmojë diagnozën e studimeve histologjike të kryera pas heqjes së polip. Material mikroskopike studim të përcaktojë nëse të gjitha sendet në shtresa embrion produkt, yndyrë dhe kërc.

Trajtimi i fytit flokë polip

Që fyt me flokë polip të shkaktojë çrregullime të mëdha të frymëmarrjes, atëherë ajo është e rekomanduar trajtim diagnostik kirurgjikale. Operacioni nuk është e këshillueshme për të vonuar, pasi në çdo moment, si rezultat i mbivendosjes të plotë të rrugëve të frymëmarrjes mund të ndodhin polip asfiksisë.

Kirurgjia është kryer përmes gojës. Në mënyrë që të mos ndërhyjë me lëvizjet kirurg të fëmijës në hrudnychkov dhe fëmijët e vegjël përdorur anestezi të përgjithshme. Gjatë operacionit në këmbë polip me flokë pe fyt aplikuar fashot dhe këmbët e kryera ndërprerje. Kështu polip është mbajtur dhe rrjedh nga clip faring. Gjatë operacionit, gjakderdhje ndodh. Përsëritje postoperative polip me flokë fyt nuk është vërejtur.

Parandalimi fyt me flokë polip

Po kaq i rëndësishëm në parandalimin e shfaqjes së polip me flokë të mirë shkeljeve embrionale faring ketë kujdesin e duhur para lindjes, nëse korrigjim i nevojshëm me gratë shtatzëna konsideruar Kundërindikimet çifte Shqyrtimi paraprak në drejtim të sëmundjeve infektive gjatë planifikimit të shtatzanisë.