Keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu kongjenitale muskuloz


  • Llojet e keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu
  • Shkaqet keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu muskujve
  • Simptomet e keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu muskulare
  • Gjatë keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu muskulare
  • Trajtimi i keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu muskulare

Keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu kongjenitale muskuloz - një lloj i keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu, një grup i kushteve të karakterizuara nga një ndryshim në pozicionin normal të kokës. Në keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu kreu tilted në anën dhe pak i sëmurë shpaloset në një parti të personit të shëndoshë. Në keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu dypalëshe (më pak e zakonshme) durueshëm Kryetari devijon prapa.

Keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu kongjenitale muskulor është çrregullimet e tretë më të zakonshme të lindura, është 5,12% të totalit të keqformime më të zakonshme në vajzat.

Llojet e keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu


Për të përfshirë keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu lindin për arsye të ndryshme tendosje të qafës, të bashkuar nga një funksion - një shkelje të dispozitave të kokës. Ortopedi dhe Traumatologji dallojmë dy grupe Krivoshey: lindura dhe të fituara.

Lloji më i zakonshëm i keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu kongjenitale - një keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu kongjenitale muskulare. Në patologjinë e muskujve, shkaku i keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu lindura mund të pykë-formë qafën, brinjë të qafës së mitrës, ujitjes dhe keqformime tjera të rruaza të qafës së mitrës.

Zhvillimi i keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu fituara ndodh kur toni i qafës apo muskujve juxtaspinal lëndimeve të traumave të qafës së mitrës shpinë, dhëmbëza të thellë qafës, sëmundjet inflamatore të gjëndër pranë veshit (shytat), veshit të mesëm (otitis media) dhe indet e buta të qafës.

Shkaqet keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu muskujve

Në qafë një numër i madh i muskujve të përfshirë në lëvizjet dhe formimi i pozitës kokë, duke përfshirë - dhe madje kafaz i kraharorit-heqësit-mastoid (sternocleidomastoid) muskujt që janë të bashkangjitur në një fund të saj në procesin mastoid e kockave të përkohshme, dhe të tjerët - në kafaz i kraharorit dhe klavikul.

Keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu kongjenitale muskulor është shkaktuar nga shkurtimin e muskujve sternocleidomastoid në anën e prekur. Ndryshimi gjatësinë e muskujve mund të jetë për shkak të moszhvillimit, lëndimet e tij të lindjes dhe disa faktorë të tjerë. Shkurtimin e muskujve sternocleidomastoid është jo vetëm një ndryshim në pozitën e kokës. Një fëmijë që vuajnë nga keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu lindura muskulare, zhvillimin ndryshimet kafkë, klavikul dhe shpinë.

Shkaqet kryesore të keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu kongjenitale muskulare:

  • hipoplazise e muskujve sternocleidomastoid;
  • këputje fibra të muskujve të shkaktuara nga trauma të lindjes;
  • inflamacioni kronik i muskujve;
  • furnizimi i pamjaftueshëm i gjakut të muskujve.

Përveç kësaj, keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu lindura muskulare mund të zhvillohet pas pozicion të zgjatur vjetër fetusit, ku kushtet janë të favorshme për shkurtimin e muskujve sternocleidomastoid.

Simptomet e keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu muskulare

Kreu i një fëmije me kongjenitale Kryvosheya muskulare tilted në anën e prekur dhe pak përpara, fytyra e tij pak ose mesatarisht të vendoset në një mënyrë të shëndetshme. Brez shpatull ngritur në anën e prekur, nuk ka asimetri e kafkës dhe fytyrë. Kur shikohet nga prapa duket scoliosis qafës së mitrës, asimetri e qafës dhe kokës. Për të diagnostikuar ndryshimet në sjelljen shpinë radiografi. Në disa raste, keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu muskulare mund të kenë nevojë MRI e shpinë.

Të gjitha këto ndryshime janë të mesme, shfaqet si fëmija përpiqet për të përshtatur për pozitën abnormale të qafës dhe zhduken pas trajtimit të keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu lindura muskulare.

Gjatë keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu muskulare

Në mënyrë tipike, keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu lindura muskulare padukshme në dhjetë ditët e para të jetës. Në 15-20 ditësh duket thickened dhe të nënshkruar në mes ose srednenizhney të muskujve sternocleidomastoid. Ndryshimet gradualisht rritet. Me përparimin e ndryshimeve të bëhen manifestime më të theksuara të keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu lindura muskulare.

Disa pacientë të moshës 2 muaj deri compaction 1 vit dhe trashje e muskujve sternocleidomastoid zhduken vetë, dhe të muskujve përsëri bëhet elastike. Në pacientët të tjera patologji vazhdon të përparojë, elasticiteti i muskujve zvogëlohet më e dendur e muskujve, e hollë dhe mbetet në rritje në krahasim me muskujve në anën e kundërt.

Ndryshimet patologjike në muskulit të shkaktojë shkelje të metabolizmit dhe metabolike çrregullime lokale, nga ana tjetër, shkaktojnë keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu në thellim i mëtejshëm. Formuar një lloj rrethi vicioz vicioz, dhe 3-6 vjet tendosje qafë jetës bëhet edhe më e theksuar.

Trajtimi i keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu muskulare

Trajtimi është një ortoped. Në trajtimin mund të përdoren teknika konservative dhe operative. Zgjedhja e trajtimit varet nga mosha, kushtet dhe masën e muskujve sternocleidomastoid tendosje qafën tuaj.

Trajtimi i hershëm i keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu lindura muskulare lejon për të eliminuar patologjinë pa përdorur për kirurgji. Pa trajtim, një fëmijë me keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu lindura muskulare formuar gradualisht kafkë asimetrinë dhe trajtim mosha bëhet më pak efektive.

Trajtimi konservativ i keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu lindura muskulare fillojë në spital. Fëmija vendoset në një mënyrë të veçantë (në një mënyrë të shëndetshme), ushqimin kështu që ai u përpoq për t'u kthyer kokën në anën e prekur, të përshkruajnë muskujve sternocleidomastoid masazh.

Mjekimi vazhdon pas daljes nga spitali. Tiny emërojë një fizioterapi veçantë, masazhet. Muskujt e prekura llambë ngrohtë "solux" apo shishe me ujë të nxehtë. Pasi fëmija është 1,5-2 muaj për listën e masave mjekësore shtuar electrophoresis me jodur kaliumi. Disa fëmijë të tregojnë veshur mbulesa të kokës apo llogore jakë të veçanta.

E rëndësisë së madhe është kujdesi i duhur fëmijëve. Foshnja ju mund të mbani përpara afatit vertikalisht. Në përfundim të shtratit për të mbajtur kokën e fëmijës në pozitën e drejtë (duke përdorur grupe të ndryshme, kapak të veçantë, çanta e rërës, etj). Me trajtimin në kohë të hershme të plotë në shumicën e rasteve është e mundur për të arritur heqjen e plotë të keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu para se fëmija është 5-6 muaj.

Të dhëna për trajtim kirurgjik të keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu rëndë është që të mbajë një fëmijë më të vjetër se 2 vjet. Operacioni është bërë më mirë pasi pacienti e kthen 3 vjet. Trajtimi kirurgjik konsiston në zgjerimin e muskujve kafaz i kraharorit-heqësit-mastoid në anën e prekur.

Në periudhën postoperative, pacienti imponojë në allçi për deri në 1,5 muaj. Brenda gjashtë muajve pas operacionit pacienti është treguar veshur holovoderzhatelya veçantë, fizioterapi dhe fizioterapi.