Thonjtë i hyrë në mish


  • Shkaqet e toenail i hyrë në mish
  • Simptomet e toenails i hyrë në mish
  • Trajtimi i hyrë në mish gozhdë
  • Parandalimi i hyrë në mish toenail

Gozhdë i hyrë në mish shihet më shpesh mbi gishtin e parë. Ai jep mbajtësi i saj shumë të ngushtë. Problemi kryesor është se sapo doli gozhdë i hyrë në mish të rritet dhe vazhdon pas trajtimit. Duhet të theksohet se ka më shumë se 70 trajtimet për toenails i hyrë në mish. Megjithatë, shumica e shërojnë sëmundjen plotësisht dhe pas kryerjes së një gozhdë i hyrë në mish të ndodhë përsëri.

Shkaqet e toenail i hyrë në mish

Problemi i toenails i hyrë në mish të shfaqet në rastet kur pjatë gozhdë shumë presion mbi indet përreth të butë. Kjo mund të jetë për shkak të formës së përcaktuar gjenetikisht jo normale e gozhdë apo dëshirë dispozicion për rritje. Kjo shpjegohet me të indeve të buta pillows tepërta hyponychial dhe rritja e tyre në buzë të pjatë gozhdë. Ndryshimi formën e gozhdë dhe rritje të saj mund të rezultojë nga zbukurim të pahijshme e thonjve rrethprerjes tyre gjatë.


Me veshin konstante këpucë shumë të ngushta ajo squeezes lartë gozhdë dhe anët, në këtë mënyrë udhëzuese rritjen e saj në rul okolonogtevogo brendshme dhe duke shkaktuar rritje. Prandaj gozhdë i hyrë në mish është më e zakonshme në mesin e të rinjve dhe të rinjtë e ekspozuar është këpucë e bukur, por shumë të pakëndshme. Duke zhvilluar hyrë në mish toenail lezione fungale mund të çojë pjatë gozhdë, plagosje e saj, abuzim strukturë me këmbë të sheshtë dhe këmbë e shtrembër.

Simptomet e toenails i hyrë në mish

Gozhdë i hyrë në mish shoqërohet me ndryshime inflamatore okolonogtevogo rul, ënjtje, skuqje dhe ëmbëlsi. Vogël presion në vend hyrë në mish dhimbje të përkeqësohet gozhdë. Që gozhdë i hyrë në mish është zakonisht mbi gishtin e madh, atëherë vështirësia pacienti duke pasur veshur këpucë të mbyllura.

Shpesh infeksioni i hyrë në mish gozhdë është e shoqëruar nga aderimit. Në këtë rast, u rrit dhimbje dhe ënjtje, dhe nën gozhdë fillon të ndajë plehun. Pa trajtim të duhur, apo prania e sëmundjeve të tilla si diabeti, imunitetit ndonjë origjinës, çrregullime të qarkullimit të gjakut në gjymtyrë të ulëta (obliterating endarteritis, arteriosklerozës, etj), procesi infektive e toenail i hyrë në mish mund të përhapet në përreth indeve, kockave dhe të kapur të gjithë këmbën.

Trajtimi i hyrë në mish gozhdë

Në fazat fillestare të gozhdë i hyrë në mish dhe të trajtimit konservativ. Prandaj, zbulimin e shenjave të një toenail i hyrë në mish është i rëndësishëm në të ardhmen e afërt Kërkojnë kujdes mjekësor. Trajtimi i hyrë në mish gozhdë merret mjek Podoloh. Me rëndësi të madhe në trajtimin e këpucë të një përjashtimit pjatë gozhdë sdavlyvanyem. E pra, në qoftë se periudha e trajtimit pacienti mund të ecin zbathur dhe këpucë me këpucë me majë të hapur. Nëse këpucët mbyllura nuk mund të shmanget, ajo duhet të urdhërojë ajo ishte e butë dhe të rehatshme, çorapë i vogël i avancuar. Në trajtimin konservativ të toenails i hyrë në mish duke përdorur dush të ngrohtë për këmbët e vendit, e cila shton një preservatives ndryshme: Permanganat kalium, furatsillina, zierje e kamomil ose Wort Shën Gjonit. Me disponueshmërinë në toenail i hyrë në mish acarohet pas banjot lidhësh me fashë me ointments antibacterial. Për trajtimin e lezioneve fungale gozhdë kanë antifungals veçanta: Kanizon, ekzoderil, Terbinafine, Nizoral dhe të tjerët.

Përdorur gjerësisht korrigjimin e thonjve hyrë në mish apo prodhime Fraser ZTO, poluskobamy ose B / S-pllaka. Këto pajisje janë vonesa apo pllaka që janë të fiksuara në gisht. Ata gradualisht shtendos gozhdë i hyrë në mish, të mbrojtur okolonogtevoy rul nga compression, të rregulluar formën e pjatë gozhdë si rritjen e saj. Këto pajisje janë shumë e vogël dhe nuk ndërhyjnë me veshur këpucë.

Mungesa e efektit të terapisë konzervative ose trajtimin e pacientit në një fazë të avancuar, është një tregues për trajtimin kirurgjik të toenails i hyrë në mish. Operacioni është kryer, zakonisht ambulatore dhe nën anestezi lokale. Kjo mund të bëhet nga heqja kirurgjikale, lazer ose metodë radiowave heqjen. Shpesh përdoret vetëm heqjen e toenails i hyrë në mish - operim. Por vetëm duke hequr pjatë gozhdë në shumicën e rasteve të çojë në gozhdë përsëritur hyrë në mish. Për të shmangur këtë, kirurgët në kryerjen e heqjes pjatë gozhdë zonën dal pjesën relevante të gozhdë. Prandaj, gozhdë e re rritet ngushtë se ish. Me ndryshime të rëndësishme ose gozhdë fungale operacionit është heqja e plotë e pjatë gozhdë. Në raste të rënda të toenails i hyrë në mish të përsëritura të përsëritura të kryejë një heqjen e plotë e jo vetëm pjatë gozhdë dhe të gjithë zonën e rritjes gozhdë. Rezulton defekt është e mbyllur nga një autodermoplastyky përplasje lëkure. Si rezultat, gozhdë nuk rritet në të gjitha.

Parandalimi i hyrë në mish toenail

Për të shmangur shfaqjen e toenails i hyrë në mish lejon kujdesin e duhur e thonjve. Kur zvogëlimin thonjtë për të shmangur pjatë shumë të shkurtër gozhdë Rrethprerja ose prerja e qoshet. Kur ekzekutuar siç duhet gozhdë pedikyr duhet të ketë një formë katrore me krye pak harmonishëm. Duke dalë toenail i hyrë në mish ndihmon të veshur këpucë të tilla që nuk do të majë të këmbëve. Edhe këpucë veshje nuk duhet të jetë shumë i hollë!

Theksi mbi parandalimin e toenails i hyrë në mish duhet të paguhet për njerëzit me këmbët e sheshtë, këmbë e shtrembër dhe shkeljet e dytë në strukturën e këmbë. Për shkak të këtyre shkeljeve është shpërndarja e pabarabartë e ngarkesës në këmbë gjatë ecjes dhe pozita e saktë e këmbë në këpucëve, ku këpucët edhe mjaft të lira mund të shtrydh gishtin.