Thithat e tërhoqi


  • Klasifikimi kapur nipples
  • Trajtimit të ngatërruar nipples nonsurgical
  • Operacioni i korrigjimit tërhequr nipples

Në kontrast me të përcaktuara mirë dalë nipples e gjirit të sheshtë apo të përfshirë nuk ngrihen mbi areola dhe e gjeti atë në të njëjtin nivel ose sikur i shtypur në gjoks.

Nëse nuk është e përfshirë nipples problemi nuk është vetëm estetike, por edhe funksionale në natyrë. Skeda tërhequr nipples mund të ndikojë negativisht në marrëdhëniet me partnerin. Probleme funksionale mund të lidhet me gji se në këtë situatë është e vështirë për të zbatuar për shkak të gjoksit apo kapur fëmijën banesë biberon është e vështirë për të kapur dhe për të mbajtur gojën tuaj gjatë gjiri. Çështje të tjera që lidhen me vtyanutymy nipples, areola mund të jetë matseratsyey dhe akumulim në yndyrë pellgun soskovoy dhe grimcat pa lidhje mekanike.

Thithat e tërhoqi mund të formohet me predispozicion gjenetik, prapambetjes dhe hypothyroidism gjenital, pjesë e ducts qumësht, gjatë të veshur sytjena ngushtë.


Në sipërfaqen e dalë hapur 15 në 25 kanalet vogla qumeshti vijnë nga kanceri i gjirit. Midis tyre janë grupet lidhës indeve që janë të bashkangjitur në shtresat e thella të gjirit. Bundles shumë të shkurtra fije e hollë e indeve lidhës kontribuojnë nipples duke u tërhequr nga brenda. Në disa raste, dhënia e gjirit promovon shtrihen trarëve dhe duke i dhënë një pozicion Gjuha biberon. Çrregullime funksionale të ndodhë në 50% të pacientëve me nipples e përfshira.

Klasifikimi kapur nipples

Kirurg plastike Slosser ofruar dalluar 2 lloje të nxjerra nipples: përmbysur dendur dhe të fshehura.

Përgjojnë nipples zgjas gjatë stimulimit seksual ose gjatë ushqyerjes me gji; përmbysur dendur (utyahneni) Baby Mos veprojnë përtej areola. Nëse thithat e fshehura të dorëzojë vetëm problemin psikologjik dhe kozmetike, prania e nipples tërhequr fort i shoqëruar edhe nga pasojat funksionale: pamundësinë e laktacionit, inflamacion ose acarim të dalë.

Trajtimit të ngatërruar nipples nonsurgical

Për të korrigjuar nipples kapur trajtim nonsurgical mund të zbatohet duke përdorur një braktis veçantë vakum, i cili është mbivendosur në gjëndër mammary. Thithi lubrifikuar me vazelinë për të nënshkruar me hundë pompohet ajër jashtë shtojcën filxhan fikse kirurgjikale patch.

Vakum hundë veshin gjatë ditës, duke marrë gjoksin parashikueshme për çara dhe acarim. Për disa javë, gjatë së cilës periudhë trajtim të qëndrueshme është e tufa të shkurtra extension e ind lidhës dhe thith tërhequr përpara. Megjithatë, nipples përmbysur dendur zgjatet edhe teknikat përdorim hardware i paefektshëm. Nipples nxjerrjes vakum mund të rekomandohet për pacientët fazë para operacionit.

Radikale formë tërhequr korrigjim thithi është bërë me kirurgji plastike.

Operacioni i korrigjimit tërhequr nipples

Para se të planifikimit kirurgji plastike për të korrigjuar dalë tërhoqi duhet të shqyrtojë me kujdes pacientin, që nga një ndryshim në formën e dalë mund të tregojë disa patologji të rënda të kancerit të gjirit, duke përfshirë tumorit të gjirit.

Për të zgjedhur teknikat e kërkuara korrigjim tërhequr nipples plastike pacienti duhet të vendosë në se ka në plan të zbatojë në të ardhmen ushqyerjes me gji, sepse në varësi të integritetit të ducts qumësht mund të ruhen apo korrigjim i kufizuar operacion defekt kozmetike.

Thithit korrigjim tërhequr përfaqëson një operacion relativisht të vogël dhe mund të kryhet nën anestezi lokale ose të përgjithshme. Nëse në të ardhmen ushqyerjes me gji nuk është parashikuar që gjatë tufa rozsikayutsya operacion të indeve lidhës që mbajnë dalë, të shoqëruar nga zgjerimi i saj. Vërtetë, ka edhe kryqëzimin e qumështit të qumështit, duke e bërë të pamundur për të të ushqyerit të mëvonshëm gjirit.

Për të ruajtur integritetin e ducts qumësht dhe funksioni i tyre është thith microsurgical korrigjim. Përmes një prerje të vogël në bazën e areola okolososkovoy duke përdorur mikroskop me kujdes rozsikayutsya vetëm bandat e indeve lidhës që të tërheqë dalë brenda. Kjo integriteti është ruajtur kanalet e qumështit, biberon nxorrën përpara, duke bërë të mundur dhënien e gjirit të mëtejshëm.

Korrigjim tërhequr nipples mund të bëhet ose vetëm ose në kombinim me mammoplasty (reduktim të gjirit ose retorque). Kohëzgjatja e operacionit për të korrigjuar nipples është rreth një orë. I veçantë korrigjim tërhequr thithi nuk është i shoqëruar me ndryshime në formën dhe madhësinë e shërimit kirurgji gjirit është i shpejtë.  

Ënjtje dhe bruising janë disa ditë, qepje shëruar pothuajse plotësisht për disa javë mund të jetë një rënie në ndjeshmëri e nipples. Kufizimet postoperative përfshijnë përjashtimin e ushtrimit të rëndësishme, sauna, dhomë me diell, plazhi brenda pak muajsh pas nipples korrigjim. Rezultatet estetike pas korrigjim tërhequr nipples zakonisht afatgjata.