Ecthyma vulgare


  • Simptomat vulgare ecthyma
  • Diagnoza ecthyma vulgare
  • Trajtimi ecthyma vulgare

Shkaku i ecthyma vulgare është një infeksion streptokokut, të paktën streptokoket --staphylococcal. Për shkak sëmundje referohet streptoderma. Depërtimi i lëkurës ndodh streptokokeve nga mjedisi. Infeksioni mund të ndodhë kur krehje e lëkurës skuqje të lëkurës itchy në vend ose insekteve kafshon, lëkurë të dëmtuara. Ecthyma vulgare më shumë i zakonshëm në fëmijë të brishtë, pacientët me imunitet të reduktuar, gjakut të dëmtuar lokal dhe qarkullimin limfatike, çrregullime metabolike, alkoolizmi kronik.

Simptomat vulgare ecthyma

Lezionet më të zakonshme në ecthyma vulgare lokalizuar këmbët lëkurës, mollaqe dhe prapa, por mund të ndodhë në trup dhe të armëve. Sëmundja fillon me një ose më shumë lëkurë blisters madhësinë e 1-2 cm. Përmbajtja e pustules kanë karakter i lëngshëm apo Sero-përgjakshme-purulent. Pas hapjes së puçërr me qelb thahet për të formuar një kore ngjyrë kafe rreth të cilit shënuar edematous rim kuq pak-kaltërosh ngjyrë.


Kur hequr priza nga pustules kthen ulçerë thellë e mbuluar me një prarim të pista-gri me qelb dhe masave necrotic. Ulçerë vulgare ecthyma zakonisht ka një formë të rrumbullakuar dhe tehe dhëmbëzuar. Pas 3-4 javësh ajo Rumen, fokusi mbetet në periferi të hyperpigmentation. Mes tashmë rubtsuyuschyhsya ulcerat mund të duket pustules reja. Në disa raste, shpesh në prani të çrregullimeve të rënda shoqëruese, ulcerat ka rrjedhën e gjatë të disa muaj. Ajo mund të vërehet lymphadenitis dhe lymphangitis.

Diagnoza ecthyma vulgare

Diagnoza paraprak ecthyma i mundur në bazë të nxituar karakteristike. Identifikimi i patogjen ecthyma vulgare kryer nga mbjellëse ulcerat e shkarkimit. Përcaktimi i ndjeshmërisë së zbuluar në kulturat e mikroorganizmave ndaj antibiotikëve është e nevojshme për caktimin efektiv të trajtimit. Për të përjashtuar ecthyma frëngjyzak, e cila është një manifestim i korrente sifilis mesme, të kryejë reaksione serologjike: Reagimi immunofluorescence (IF) testin dhe RPR-test.

Ekzaminim histologjik tregoi kore me fibrine, masat brirë të qelizave epiteliale, qelizave të bardha të gjakut dhe mikroorganizmave. Nën koren janë masat nekrotike parë enët e zgjeruara dhe thrombosed. Në epidermë rreth ulçerë ënjtje fenomenet e vërejtura dhe acanthosis.

Dallojnë vulgare ecthyma duhet gjithashtu të ecthyma sifilitik, impetigo, ulcerat deje, skrofuloderma, sporotrikozën, eritemë ynduratyvnoy Bazin.

Trajtimi ecthyma vulgare

Trajtimi kryesor në ecthyma vulgare është terapi lokal. Rezultojnë disinfectants proces erozioni, e pastrojnë atë nga sekrecionet purulent dhe masave necrotic duke përdorur enzimat proteolitike (hymopsyn, tripsin). Pastaj lidhësh me fashë me vaj erëkëndshëm antibacterial, tetracycline, heliomitsinovaya, erytromitsynovu, sintomitsinovoy etj

Me trajtimet terapi fizike topically aplikuar doza UV eritemë në terapi, UHF.

Trajtim i përgjithshëm është për të aktivizuar mbrojtjet e trupit dhe shërim imunitar. Fuqia e rekomanduar dhe ushqim të fortifikuar, duke marrë immunomodulators. Kur lezione të shumta shpenzojnë antibiotik dikloksatsillin, lincomycin, cephalexin apo droga të tjera.