Lythat Giant Buschke-Lovenshtein


  • Arsyet condyloma gjigant Buschke-Lovenshtein
  • Simptomat condyloma gjigant Buschke-Lovenshtein
  • Diagnoza condyloma gjigant Buschke-Lovenshtein
  • Trajtimi i condyloma gjigant Buschke-Lovenshtein
  • Prognoza e condyloma gjigant Buschke-Lovenshtein

Lythat Giant Buschke-Lovenshtein ndodh në të rinj dhe në moshë të vjetër. Më shpesh kjo ndodh në meshkuj dhe është në penis. Më pak të zhvilluar lytha në organet gjenitale festohet gratë. Kjo mund të ndodhë lokalizimin extragenital.

Lythat Giant Buschke-Lovenshtein bashku me sëmundje Bowen, papulosis bovenoidnyy, sëmundje Keira, kseroderma pigmentosum lëkurës dhe bri referohet tumoreve precancerous lëkurës. Transformimi i saj në kancerit të lëkurës mund të kontribuojë në higjiena personale, ul imunitetin, efekt të gjatë ngacmues të faktorëve të jashtëm.

Arsyet condyloma gjigant Buschke-Lovenshtein


Shfaqja e condyloma gjigant Buschke-Lovenshtein është shkaktuar nga papillomavirus njeriut (HPV). Faktorët që kontribuojnë në të konsiderohen trauma, imunosupresioni, phimosis, rrit djersitje, infeksione gjenitale (ureaplasmosis, klamidia, cytomegalovirus). Në Venereology vërejtur disa raste të condyloma gjigant Buschke-Lovenshtein në sfondin e planus liken dhe skleroatrofichnyy Lychen.

Simptomat condyloma gjigant Buschke-Lovenshtein

Sëmundja fillon me formacione të vogla të lëkurës të ngjashme me papilomat, lythat ose lythat gjenitale. Këto elemente janë rritur me shpejtësi në madhësi dhe të shkrihej me njëri-tjetrin, duke formuar një zonë të vetme plagë - gjigante lythat Buschke-Lovenshtein. Ajo ka një bazë të gjerë, të mbuluara me rritje ciliar e bimësisë dhe ndare me grooves dallueshme. Në periferi të arsimit ka lythat gjenitale të izoluara. Përfundimisht vegjetacioni rritet, i mbuluar me peshore keratinizuara epitelit dhe matseryruyutsya. Në mes grooves janë akumuluar shkarkesë që ka një erë të pakëndshme. Shpesh ka infeksion, duke rezultuar në shkarkimin bëhet karakter purulent.

Më të condyloma gjigant Buschke-Lovenshtein lokalizuara në penis në kokën e tij ose sulcus kurorë. Ndoshta pamja e saj në zonën anorectal përreth anusit, në ijë, lëkura e serbia dhe clitoris në gratë në fytyrë (cheeks, rreth gojën e qepallat dhe hundë), Mukoza orale apo të traktit urinar.

Lythat Giant Buschke-Lovenshtein karakterizuar nga rritja e ngadaltë, të qëndrueshme progresive dhe një tendencë për rikthim. Së bashku me rritjen e shënuar exophytic e condyloma gjigant Buschke-Lovenshtein, që çon në përhapjen e tipit "lulelakër", ka një rritje e theksuar në indet përreth. Rritje progresive në arsim mund të çojë në shkatërrimin e prepucit, futja e një tumor në trupin shpella e mbirjen indet përreth për të formuar fistulat dhe ulcerat. Ndoshta ozlokachestvlenye Lythat gjigante me tranzicionin e saj në tumor squamous qelizave të lëkurës.

Diagnoza condyloma gjigant Buschke-Lovenshtein

Diagnoza e lythat gjigante përcakton sëmundje veneriane. Për këtë qëllim, ajo është duke shqyrtuar diagnozën e vet arsimor dhe diferenciale e sëmundjeve të tilla në manifestimet: lythat gjenitale, karakteristikë e sifilizit dytësor lythat gjera, papillomatosis gojë, anogenital kondilomatoz, karcinomës squamous qelizave të lëkurës. Përveç kësaj kryer studime PCR mbi HPV.

Diagnoza përfundimtare e condyloma gjigant Buschke-Lovenshtein lejojnë vetëm vënë materialet të dhënave Histologji hequr gjatë operacionit. Për të përjashtuar malinje lythat transformimit studimet e kryera me disa mostrave të indeve të marra nga pjesë të ndryshme të tumorit. Foto histologjik i një condyloma gjigant Buschke-Lowenstein është e ngjashme me modelin normal vuri lythat dhe ka vetëm një ashpërsinë më të madhe të ndryshimeve patologjike. Ka një rritje të dukshme në trashësinë e shtresës brirë të epidermë dhe lythat sprouting në shtresat e thella të dermis. Shenjë e transformimit malinje është për të identifikuar fushat e indeve të tumorit përkatëse kancerin Histologji in situ.

Trajtimi i condyloma gjigant Buschke-Lovenshtein

Duke pasur parasysh rritjen invazive dhe të shpejtë të lythat gjigante, mundësia e transformimit në kancerit, rekomandohet prerje të gjerë kirurgjikale. Operacioni duhet të bëhet menjëherë pas zbulimit të tumorit. Për parandalimin e përsëritjes postoperative të condyloma gjigant Buschke-Lovenshtein rekomanduar baza shtesë cryodestruction tumor.

Trajtimi kirurgjik i kombinuar me terapi sistemike antivirale dhe obscheukreplyayuschey. Disa autorë tregojnë mundësinë e administratës aktuale të interferoneve dhe nxitësit e tyre dhe bleomicin në periudhën postoperative.

Lythat gjigant Radiologjia kundërindikuar sepse ajo mund të japë një nxitje për transformimin kanceroze tumorit.

Prognoza e condyloma gjigant Buschke-Lovenshtein

Përkundër të plotë dhe absolut të saktë trajtimin, condyloma gjigant Buschke-Lovenshtein mund të përsëritet. Shndërrimi i saj malinje ndodh në periudhën prej 2 deri 12 vjet pas fillimit të sëmundjes.