Hiperantefleksiya mitër


  • Simptomet e hiperantefleksiya mitrës
  • Diagnoza e hiperantefleksiya mitrës
  • Trajtimi i hiperantefleksiya mitrës
  • Parandalimi dhe prognozë e kancerit hiperantefleksiya

Në gjinekologji hiperantefleksiya mitër shpesh vërejtur në infantilism të përgjithshme dhe gjenital dhe e kombinuar me mitër hypoplastic - rritjen e madhësisë së mitrës në raport me gjatësinë e trupit të saj. Kur hiperantefleksiya uterus ndryshon pozicionet relative të organeve pelvike: uterus nuk përputhen fshikëzës, zorreve sythe mënyrë të marrë në hapësirë ​​të lirë dhe mund shtyn në fshikëz. Presioni i zgjatur mund të çojë në një ndryshim të fshikëzës poshtë dhe mosveprim vaginë.

Gjithashtu mitër hiperantefleksiya mund të ndodhë në shkurtimin ligaments sacro-i mitrës, të shkaktuara nga inflamacion të zgjatur kronike, tumoret, traumat. Në këtë rast, komunikimi i vonuar trupin e mitrës, duke e çuar atë në qafë, në mes kënd formua më pak se 70 °. Rol në zhvillimin e fituara hiperantefleksiya adnexitises luajnë mitër, cervicitin, endometritis, Endometrioza, mbështjelljes, Proktiti, abortit të shpeshta (aborti) kryesor.

Përveç kësaj, zhvillimi hiperantefleksiya mitër mund të ndodhë në shtatzëni, sidomos lindjen shumë në fund të tremujorit të III të dobësisë së muskujve të murit të barkut.


Simptomet e hiperantefleksiya mitrës

Simptomat më tipike të hiperantefleksiya mitrës janë dhimbje të vazhdueshme në bark dhe pjesë e pasme tërheq karakter, mosfunksionim menstrual dhe llojin Algodysmenorrhea sindromi hypomenstrual (hypomenorrhea) cikël anovulatory. Shumica vajzat menarche ndodh pas 16 vjetësh.

Shpesh mitër hiperantefleksiya shoqëruar nga të bardhë, dhimbje gjatë raportit seksual, ftohtësisë seksuale.

Kanceri Hiperantefleksiya është e lidhur shpesh me varfëri (përmes infantilism seksual - origjinal). Gratë me mitrës hiperantefleksiya pas ndodhjes së shtatzënisë kanë një rrezik në rritje të ndërprerje spontane në fazat e hershme.

Diagnoza e hiperantefleksiya mitrës

Në infantilism përgjithshme dhe ulur zhvillimin seksual të vajzave, festohet gjoksin hipoplastichnost, ngushtimi i legen, disponueshmërinë e pubes flokëve trupit ligët dhe sqetull, mund të ketë organe gjenitale të jashtme hypoplastic.

Rektumi bryushnostenochnoe-ose-bryushnostenochnoe vaginal ekzaminim gjinekologjik zbulon tipike madhësinë lag mitrës, prevalenca e gjatësi të qafës së mitrës, anim të tepruar anteriorly, kon-formë qafë, vaginë ngushtë, rrafshim vaginal qemer. Lëvizshmëria e mitrës mund të kufizohet nga prania e autoriteteve të mbështjelljes smezhnymy.

Kur histerosalpinhoskopiy duket os nesmykanie brendshme, extension qafën e mitrës, tubave fallopiane dredhje.

Ndihmon në mitër hiperantefleksiya përkufizim mund të shërbejë i kujdesshëm i saj probing dhe ultratingull i pelvisit.

Trajtimi i hiperantefleksiya mitrës

Etiopathogenetical trajtimin e kancerit hiperantefleksiya është faktorët korrigjim që çuan në brendi të mitrës - infantilism gjenital ose inflamacion.

Pacientët me kancer janë të caktuar për ushtrime të një hiperantefleksiya veçanta, fizioterapi (parafinë, akupunkturë, elektro, intranasal electrophoresis, diatermi, qafën e mitrës elektrike, baltë, etj), masazh legenit, Kurortoterapyya.

Kurset e drogës mund të përfshijnë vitamina (C, E, B6, B1), me Algodysmenorrhea - antispasmodics dhe antyprostahlandyn para menstruacioneve. Terapia Hormone në infantilism gjenital të bazuar në aplikimin ciklike e doza minimale të estrogjenit dhe progesteronit.

Kur uterus hiperanterfleksiy shkaktuara nga inflamacioni i sistemit riprodhues, është trajtimi i tyre. Kur ngjitet ose një përçarje në aparatin ligament i mitrës treguar laparoscopy me korrigjim kirurgjik.

Parandalimi dhe prognozë e kancerit hiperantefleksiya

Parandalimi primar i kancerit kërkon përjashtimin hiperanterfleksiy efektet teratogjenik në fetus, duke shkaktuar formimin e papërshtatshëm të aparatit gjenital.

Për të parandaluar mitrës blihen mbikëqyrjen hiperanterfleksiy nevojshme parandalues ​​të një gjinekolog, trajtimin e hershëm të infeksioneve seksualisht të transmetueshme dhe inflamacionet. Parandalimi hiperanterfleksiy mitër në gratë shtatzëna kërkon veshur me një fashë.

Kujdesi para lindjes për gratë me një mitër duhet hiperanterfleksiy bërë duke marrë parasysh rreziqet e mundshme (abortit spontan, prezantuese e fetusit dhe çrregullime të lindjes).