Hypertrichosis


  • Shkaqet e hypertrichosis
  • Manifestimet klinike të hypertrichosis
  • Diagnoza dhe trajtimi i hypertrichosis

Hypertrichosis - është rritja e tepruar e flokëve në çdo pjesë të trupit, duke përfshirë ato ku rritja e flokëve nuk është për shkak të veprimit të androgens. Ndryshe hirsutism, e cila është vërejtur vetëm në gratë diagnostikuar me hypertrichosis në të dy gjinive në kategori të ndryshme të moshës.

Shkaqet e hypertrichosis

Mutacionet gjenetike në të cilat ndryshon strukturën e qelizave epiteliale dhe ata kanë aftësinë për të transformuar në qelizat epidermik janë një shkak i zakonshëm hypertrichosis. Mutacionet rezultojë në shtatzëni jo të duhur, infeksione në tremujorin e parë, gjen më tej mutated është fiksuar në gjenomin dhe shkakton hypertrichosis në gjeneratat e mëvonshme.


Vëzhgimet moderne në trichology thonë se simptomat hypertrichosis mund të jetë për shkak të zgjimit të follicles flokët, e cila është një shenjë paralajmëruese e tumoreve malinje. Ndonjëherë hypertrichosis duket pak vite para se të tumorit në 90% të pacientëve me hypertrichosis me kohë janë onkoprotses ndryshme.

Përdorimi i drogës me stretomocinë, cefalosporinave, penicilinat, kortikosteroidet dhe psoralenovyh kanë efekte anësore të tilla si shenjat e hypertrichosis.

Hypertrichosis është një nga simptomat e lëndimeve traumatike të trurit, dermatomycosis, Epidermolysis bullosa. Kur lodhje nervor dhe anoreksi simptome Nervosa hypertrichosis mund të jetë veçanërisht i dukshëm.

Pas lëndimit, duke përfshirë termike, mbresë në vend mund të ketë hypertrichosis lokal. Megjithatë, pjesë të tjera të trupit me flokë normal. Hypertrichosis traumatik mund të jetë për shkak të konstante tërhequr nga flokët në fytyrë. Si rezultat i flokëve vellus trashë, bëhen shënime të trashë dhe të errët të një rritje më të theksuar.

Keqformime të sistemit skeletor, të tilla si kllapa ndarjes dhe keqformime kurrizor psikikë shpesh e kombinuar me manifestime klinike të hypertrichosis.

Manifestimet klinike të hypertrichosis

Hypertrichosis është manifestuar nga rritja e tepërt e flokëve në vendet ku ajo nuk konsiderohet normale për mosha, gjinia dhe etnia. Kështu, rritja e flokëve në këmbët dhe kofshët në gratë mesdhetare është normë. Por e njëjta shprehje në vajzave dhe përfaqësuesve të kombeve aziatike janë manifestime të hypertrichosis.

Burrat hypertrichosis duket rritjen e tepërt të flokëve në anën e pasme dhe supet dhe është një simptomë e atavizëm. Në formën e atavizëm hypertrichosis manifestohet menjëherë pas lindjes. Porsalindur ka një numër të madh të flokë të gjatë ose vellus. Ky person dhe duart gjithashtu mund të jetë i mbuluar me flokë. Më parë, këta fëmijë menjëherë vrarë trajtohen hypertrichosis sukses.

Fëmijët hypertrichosis shpesh diagnostikuar me nevi. Hypertrichosis i kufizuar në fëmijët dhe të rriturit mund të shfaqet si vetullat fuzionit. Burrat hypertrichosis manifestuar rritje si e tepruar e flokëve në fytyrë, prapa dhe këmbët.

Diagnoza dhe trajtimi i hypertrichosis

Për diagnozë të saktë të hypertrichosis disa manifestime të mjaftueshme. Është e nevojshme për të përjashtuar natyrën hormonal e sëmundjes dhe hirsutism. Përveç kësaj për të vizituar një dermatolog do të duhet të shqyrtohet endokrinolog dhe gjinekolog. Si rezultat, individ i zgjedhur hypertrichosis regjim.

Nëse mosbalancim hormonal është zbuluar, trajtimi i hypertrichosis është për të hequr flokët. Vetë-korrigjim i hypertrichosis në fytyrë me piskatore dhe pllaka dylli te nxisin simptoma. Vetëm metodë e besueshme e trajtimit të hypertrichosis është një heqjen e flokëve elektrike.

Veçanërisht në fëmijët para në fund të pubertetit për korrigjimin e hypertrichosis përdorur flokët zbardhues me peroksid hidrogjeni 3% ose hequr flokët e tepërt duke përdorur krem ​​të veçanta.

Për hypertrichosis korrigjim periudhë duke përdorur një heqjen e flokëve elektrike duhet të braktisin metodat e tjera të heqjes së flokëve. Gjilpërë është e vendosur në kënde të drejtë, injektuar thellë në gjëndër dhe ndikojnë shkarkesë elektrike në gjëndër e flokëve. Gjithashtu aty pranë janë një qime pak. Pas largimit të gjilpërës, butësisht tërheq qime me piskatore. Ata kanë për të dalë më vete pa asnjë përpjekje, ose procedurë duhet të përsëritet. Seanca elektrolizë me hypertrichosis merr rreth gjysmë ore. Në një seancë larg nga disa në disa flokë duzinë, në varësi të ndjeshmërisë së pacientit para procedurës. Në mjekër hypertrichosis për një vit duke bërë rreth 60 trajtime, zonë heqja e flokëve mbi buzën e sipërme do të kërkojë tre deri në gjashtë muaj, pasi që simptomat zhduken pa një hypertrichosis gjurmë. Shumë turistik për këtë procedurë dhe në hirsutism, por ai është i paefektshëm sepse patologji që rezulton nga çrregullimet hormonale, dhe flokët rritet përsëri.

Nëse depilim është e dhimbshme kur hypertrichosis, atëherë përdorë për anestezi lokale. Edemë dhe eritemë pas procedurave të vogla janë gjatë ditës. E gjithë periudha e elektrolizë duhet të përdorni sunscreen për të parandaluar Point hyperpigmentation.

Duke turistik elektrolizë me gjoks hypertrichosis, zonën e barkut dhe pubike, si rroje zakonshme dhe dylli heqjen e flokëve çon në rritje më intensive e flokëve.

Që nga shkaku hypertrichosis kryesor është mutacion i gjeneve, studimi në korrigjimin e gjenomit do të ndihmojë për të zhvilluar metodat e reja të trajtimit të hypertrichosis në të cilat brezi i ardhshëm do të jetë i privuar nga të probabilitetit të shfaqjes së saj.