Infeksion mikotik i këmbës Mushroom


  • Simptomet e kërpudha mikozë veç e veç
  • Diagnoza kërpudha infeksion mikotik i këmbës
  • Trajtimi kërpudha infeksion mikotik i këmbës
  • Prognoza për kërpudha mikozë veç e veç

Atlet Mushroom - një lloj shumë i rrallë i Limfoma T-qelizave të sëmundjeve të lëkurës vërejtur 1 rast për 345 000 popullsisë. Në shumicën e rasteve (70-80%) njerëz të sëmurë 40-60 vjet. Në burra, sëmundje ndodh më shpesh sesa femrat. Infeksion mikotik i këmbës themelor kërpudha është e kultivimit dhe degjenerimi i keq i limfociteve T. Shkaqet e sakta që shkaktojnë këtë mekanizëm nuk është përcaktuar ende. Besohet se luajnë një rolin e faktorëve gjenetik dhe stimulimit kronike antigjenike gjatë infeksionit viral të vazhdueshme (infeksion herpes, HPV, etj)

Simptomet e kërpudha mikozë veç e veç

Forma klasike e kërpudha mikozë veç e veç Alibera-Bazin karakterizohet nga 3 fazat e sëmundjes: eritematoze, pllakë dhe tumorit. Në fazë të skuqur lëkurës itchy njolla duket fort i kuq-kaltërosh, të verdhë-kuqe ose rozë. Ata vijnë nga disa milimetra në diametër prej 15-20 cm. Spote duhet shelushaschuyusya ose sipërfaqe me lagështi. Shpesh festoi paraqitjen në trungu dhe muskul zgjatues sipërfaqet e armëve dhe këmbët, por infeksion mikotik i këmbës i nxituar kërpudha janë ndonjë vend. Kruhet është paraprirë ndonjëherë nga diktim. Në shumicën e rasteve kjo është një tipar karakteristik i kërpudha mikozë veç e veç, por mund të mungojë.


Picture skuqje infeksion mikotik i këmbës fungale është parapsoriazom identike foto, pezmatim i lëkurës herpetiformis Duhring, ekzemë ose liken planus. Prandaj Disa autorë mendojnë se faza eritematoze - është një dermatosis të veçantë, e cila është shndërruar pastaj në një mikozë veç e veç kërpudha.

Shko fazë eritematoz klasik kërpudha mikozë veç e veç në pllakë është për shkak të kohës të ndryshme nga muaj në dekada. Në pllakatë mikozë veç e veç fazë spote infiltrimi në kërpudha të bëhet zdrukthtari dhe të rritur mbi sipërfaqe të lëkurës, duke e transformuar një pllakë. Zona pllakë fillon të rritet, ngjyra bëhet e vjollcë ose tulla të kuqe-ngjyrë, sipërfaqe bëhet melkobuhrystoy. Karakteristikë rritur kruarje. Me kalimin e kohës, pllakatë mund të pësojnë zhvillim të kundërt, e cila fillon në qendrën e tyre. Kjo pllakë vazhdon të rritet në periferi, duke formuar nje unaze. Shkrihet me një tjetër regres pllakë në qendër të formuar në lëkurë forma çuditshëm si harqe dhe garlands.

Në tumor elemente kërpudha të lëkurës infeksion mikotik i këmbës fazë të shkojnë në lezione të tumorit që mund të arrijnë madhësinë e një portokalli dhe kanë një të kuqe-blu ose të kuqe-verdhë. Së bashku me opuholevymy formacioneve në lëkurë dhe ka elemente pllakë fazë. Pas disa javë pushim tumoreve të formuar ulcerat e thella të mbuluara me purulent-diktim dhe masa e indet nekrotike. Në pacienti ka rraskapitje, humbje e oreksit, humbje peshe. Faza tumor ndodh me dëmtim të organeve të brendshme, të cilat paraqiten arsimin si lëkurë.

Të gjitha fazat e kërpudhave mikozë veç e veç të vazhdojë me nyjet limfatike zgjeruar, veçanërisht inguinale dhe femurit. Rritet mundshme në temperatura e trupit dhe të natës djersitje. Pothuajse 70% e pacientëve me kërpudha infeksion mikotik i këmbës që lindin çrregullime trofike, ndryshimet degjenerative në flokët dhe thonjtë, hyperpigmentation lëkurës, djersitje dhe shkelje të tjera të lezioneve është mjaft e rrallë. Elemente në raste të tilla zakonisht shfaqen shije të fortë dhe të butë. Ata shpejt transformohet në një ulcerat e gjerë.

Forma Vidal-Brock (infeksion mikotik i këmbës pa kokë kërpudha) i referohet retikulosarkomatozu lëkurës. Ajo karakterizohet nga një mungesë e pllakatë të skuqur dhe fazat dhe pamjen e lëkurës së trungu, fytyrë dhe gjymtyrë menjëherë formimit tumor.

Forma Eritrodermicheskom Hallopo Ben-prevalenca ndryshon skuqje rreth lëkurë, ënjtje, infiltrimit të rënda dhe Deskuamimi i lëkurës. Sëmundja shoqërohet me reagim temperaturë të lartë, shkeljen e shëndetit të përgjithshëm.

Diagnoza kërpudha infeksion mikotik i këmbës

Në fillim të niveleve mikozë veç e veç kërpudha zakonisht shënuar rritje të qelizave të bardha të gjakut, limfocitet dhe eozinofileve. Në fazën e tumorit dhe në formë eritrodermicheskom e një ulje të numrit të leukociteve dhe limfociteve, rrit normën e eritrociteve sedimentimit. Për të konfirmuar kërpudha infeksion mikotik i këmbës kryer hulumtime imunologjike.

Studimi i lëkurore mikozë veç e veç Para elementeve kërpudha të bëra nga dermatoscopy dhe ultrazërit të çdo tumorit. Studim histologjik i lëkurës të marra nga fokus patologjike nga biopsi në e parë kërpudha mikozë veç e veç fazë gjen një shtresë ribbed e epidermik acanthosis dhe ënjtje (humbjen e lidhjeve midis qelizave), vile limfocitet, fibroblasts, qelizave direk dhe eozinofileve. Në fazën e theksuar pllakatë acanthosis, janë histiocitet hnezdovidnye thërrmuese dhe limfocitet. Në fazën e infiltrimit tumor nuk është i kufizuar në të gjitha shtresat e dermis, por edhe në indin nënlëkuror, nganjëherë kapjen indet themelore.

Në fazën e tumorit për të identifikuar Lezionet e organeve të brendshme të kryejë ultratinguj e bark dhe gjoks X-ray.

Diferencimin kërpudhe mikozë veç e veç me sindromën Sezary dhe limfoma e dytë, vaskulitis sistemik, dermatiti kronike, psoriasis, etj

Trajtimi kërpudha infeksion mikotik i këmbës

Ne trajtimin e kërpudhave infeksion mikotik i këmbës kortikosteroide përdorura (dexamethasone, prednisone, etj), antibiotikët antitumor dhe cytostatics (methotrexate, fosfazin, cyclophosphamide, prospydyn, dipin). Më shpesh terapi të këtyre grupeve të kombinuara. Kryerja phototherapy, radioterapi, photochemotherapy extracorporeal. Përdorur në vend të reduktuar kruarje ointments corticosteroid.

Prognoza për kërpudha mikozë veç e veç

Moti i pafavorshëm. Në varësi të formës dhe peshën e sëmundjes mund të zgjasë 2-12 vjet. Në shumë raste, diagnoza në kohë dhe inicimi i trajtimit në dy fazat e para të kërpudhave mikozë veç e veç mund të arrijë faljen afat-gjatë dhe të zgjasin jetën e pacientëve.