Mitër Antlered


  • Shkaku Antlered e kancerit
  • Variacionet anatomike mitra antlered
  • Simptomet e mitrës antlered
  • Diagnoza e mitrës antlered
  • Trajtimi mitër antlered
  • Prognoza për mitrës antlered

Në mesin e anomalive të mitrës është vstrechaemoe më dvurohost, por në përgjithësi ajo është diagnostikuar në vetëm 0,1-0,5% të femrave. Formimi mitër antlered i lidhur me zhvillimin e dëmtuar fetusit. Patologji zhvillohet si rezultat i fuzionit të paplota kanalet Muller-së në 10-14 javë të embryogenesis, të cilat çojnë në ndarjen e zgavrën e mitrës në dy guva. 

Më shpesh, kur ka një qafën e mitrës antlered mitër dhe një vaginë, por ajo është edhe dyfishimi i mundshëm i qafës së mitrës dhe muret vaginale disponueshmërisë jo të plotë. Një bri antlered në mitër mund të jetë embrional (rudimentare). Kur bashkëngjitur vezën në shtatzëni rudimentare bri rrjedh sipas tipit të brirët ektopike thyerjes dhe gjakderdhje intraperitoneale. Në raste të tjera, të dy brirët janë zhvilluar siç duhet, dhe secili prej tyre mund të jetë cikli i plotë i mitrës, shtatzënia mund të ndodhë, ndiqte nga pas.

Shkaku Antlered e kancerit


Formimi i fetusit në femrat mitrës antlered mund të kontribuojnë në ndikimin e faktorëve të ndryshëm të dëmshme në muajt e parë të shtatzënisë, kur hedhur dhe të zhvillojnë organet e fëmijës. Këta faktorë përfshijnë lloj teratogjenik ndryshme të intoksikimit (alkool, nikotina, droga, ilaçe, agjentë kimikë), beriberi, trauma gjatë shtatzënisë, sëmundjet endokrine (diabet, hyperthyroidism), ose sëmundje të zemrës në të nënës.

Efektet e dëmshme në embrion kemi agjentë infektive - patogjenëve lëvore, rubeolës gripin, toxoplasmosis, sifilis dhe sëmundjeve të tjera. Negativisht ndikon në procesin e organogenesis hipoksi kronike fetusit, toksemisë shtatzënisë me.

Mitër Antlered mund të kombinohet me disa anomali e dytë shpesh - të dëmtuar sistemin urinar.

Variacionet anatomike mitra antlered

Zgavër Antlered mitër karakterizuar me ndarje në dy pjesë, bashkimi në rajonet më të ulët në nivele të ndryshme. Në varësi të madhësisë së ndarjes së mitrës sekreton gjinekologjisë të plotë, jo të plotë dhe shalë mitrës antlered.

Në plota version antlered i mitrës zgavër ndarjes dhe shkarkimit brirët në drejtime të ndryshme duke filluar në ligaments utero-sakrale, ndërsa kënd mes dy brirëve mund të jenë të ndryshme. Ndarje të rënda të mitrës që çon në praninë e niches të caktuara ngjajnë mitrës dy brirë, të cilat janë shumë afër me njëri-tjetrin. Shtatzënia është atëherë në gjendje të zhvillojnë normalisht në një nga dispozicion niches brirët.

Opsioni pjesë i mitrës antlered zgavër karakterizuar nga përçarje në çarë e sipërme e tretë dhe të cekët në mes të dy brirët. Forma dhe përmasat e të dy brirët e mitrës janë zakonisht të njëjta.

Kur sedlovydnoy mitër antlered në fund të saj do të thotë një depresion të lehtë, formuar si një shalë. Sedlovydnoy Konceptimi në barkun e nënës nuk është i përjashtuar, megjithatë defektet shoqëruese mund të ndodhë aborti spontan. Mitër Antlered shalë e kombinuar me një legen të ngushtë mund të shkaktojë malposition, e cila parandalon lindjen e fëmijës të pavarur.

Simptomet e mitrës antlered

Disponueshmëria mitër antlered nuk mund të shoqërohet me manifestime të rënda klinike. Ndonjëherë antlered mitrës shënuar algomenorrhea, gjakderdhje mitrës.

Shpesh, gratë me një mitër antlered vërejtur aborte spontane apo shterpësi. Megjithatë, është e mundur që shtatzënia dhe lindja do të vazhdojë normalisht.

Kur shtatzënia antlered mitrës zakonisht zhvillohet në një nga brirët ekzistuese në raste të rralla - të dyja këto brirët. Shtatzënia në mitër antlered është e lidhur shpesh me rrezikun e ndërprerjes që kërkon mbikëqyrje të kujdesshëm mjekësor. Aborti spontan në mitër antlered zakonisht ndodhin në tremujorin e I për shkak të rritjes së embrionit pengon furnizimin e pamjaftueshëm të gjakut dhe një vëllim të vogël të zgavrën e brendshme e bri mitrës.

Përveç kësaj, anomalitë e mitrës antlered shpesh gjenden placenta (PREVIA placenta ose zotërimin e ulët), ajo mund të çojë në shkëputjen e parakohshme dhe gjakderdhje.

Disponueshmëria mitër antlered rrit gjasat e isthmic-i qafës së mitrës pamjaftueshmërisë, kërcitje fetusit, lindja e parakohshme dhe shkelje të veprimtarisë kontraktil e muskujt e mitrës, pas lindjes hemorragji. Në pozitën e zhdrejtë ose tërthor e fetusit tregon performancës seksion cezariane.

Diagnoza e mitrës antlered

Disponueshmëria kancer antlered mund të dyshohet gjinekolog në ankesën e përbashkët - Algodysmenorrhea, gjakderdhje abnormale, abort i përhershëm, shterpësi.

Gjatë studimit gjinekologjik pacientit kryer sqarimin fryrë në mitër, për të përcaktuar formën e saj dhe praninë e strukturave anatomike antlered.

Mitra Antlered është zbuluar gjatë ultrazërit dhënës legenit vaginal ose barkut konfirmoj rezultatet Diagnoza kontribuojnë histerosalpinhoskopiy ultratinguj, hysterosalpingography, MRI, hysteroscopy dhe laparoscopy.

Në histerohrammah ose tomograms në mitër antlered zbuluar praninë e dy gojët i tubave fallopiane e poshtme të mitrës në shkallë të ndryshme në një kreshtë shkon në mitër.

Kur pacientët shqyrtimin kryer diagnozën diferenciale midis mur ndarës intrauterine dhe antlered.

Trajtimi mitër antlered

Taktikat kirurgjikale në mitër antlered është treguar vetëm në qoftë se dështim i përhershëm (2-3 dështim të njëpasnjëshme) ose infertilitetit. Qëllimi i kirurgjisë për mitrës antlered është për të rivendosur një zgavër të vetme të plotë mitrës. Shpesh në vendpushimin operative gjinekologjisë në hysterectomy apo heqja e ndarëse rudimentare bri ndan zgavër (operacione Thompson Strassmann).

Ndërhyrja standarde kur mitra është antlered operacion Strassmann që është prerje laparotomy e mitrës prerje tërthor, prerje mur ndarës mesatare e ndjekur nga qepur mbulon në mitër.

Përveç kësaj, korrigjim kirurgjik në mitër antlered mund të kryhet duke përdorur procedurat e hysteroscopic. Pas shërimit kirurgjikale të një mitër të vetëm për 6-8 muaj të vendosura nga Marinës.

Prognoza për mitrës antlered

Kur kapaciteti i mjaftueshëm shtatzënia mitër mund të ndodhë pa komplikime. Në të shënuar shkallë të ndarë mitrës rrit rrezikun e abortit spontan ose lindjen e parakohshme.

Kujdesi para lindjes në pacientët me mitër antlered kërkon parandalimin keqpërdorimin e pamjaftueshmërisë isthmic-të qafës së mitrës, gjakderdhje. Kur kërcënimi i abortit në fazat e mëvonshme (pas 26-28 javëve. Shtatzënisë) është kryer lindje cezariane për të shpëtuar fetusin.

Në pyetje të plotë-gjatë shtatzënisë për të ofrimit të zgjidhet duke marrë në konsideratë faktorë të ndryshëm (vendndodhjen dhe prezantimin e fetusit, comorbidity në shtatzënë dhe t. F.).

Pas korrigjim kirurgjik antlered rrezikun e kancerit të ul abort nga 90% në 30%.