Dermatofibroma


Dermatofibroma - një tumor beninje e indit lidhor dhe lëkurës. Ai kontribuon në lindjen e një traume të përbashkët të lëkurës, ekspozimi ndaj faktorëve negative mjedisore dhe infeksionit lokal. Njerëzit me ngarkuar dermatofibrom trashëgimore diagnostikuar më shpesh.

Dermatofibroma klinikisht është një nyje të vetme, në disa raste dermatofibroma është i shumëfishtë në natyrë. Pjesa e tumorit ngjitur në lëkurë dhe sipër qëndrimet vetëm me një pjesë të vogël në formën e një hemisfera. Dermatofibroma Dukje varet nga struktura e saj, se si ajo ndryshoi mbi karakterin e dermis apo ind lidhës. Dermatofibroma ka një formë të rrumbullakët, cilësi të dendura dhe kryesisht e sheshtë, edhe pse sipërfaqja e saj mund të jetë hiperkaroticheskoy ose leze. Ngjyra e lëkurës nuk mund të ndryshohet, por më dermatofibroma është pak ngjyrë kafe apo pak gri. Ka dermatofibroma blu-zi dhe i kuq-kafe. Madhësia e tumoreve ndryshueshme, këtu është një 0,2 cm diametër 5-6 cm. Gratë në grup mosha e mesme vuajnë më shumë, me tumore të lokalizuara kryesisht në gjymtyrë të ulët, rrallë në pjesë të tjera të trupit.

Nuk Dermatofibroma prirur për keqdashje dhe rritjen spontane, simptoma subjektive dhe parehati mungojnë.


Në varësi të llojit të mbizotëron indeve, dermatofibroma mund të lobed strukturë me sipërfaqe palosur lirshme dhe jo e vendosur intradermal, dhe në këmbë. Dermatofibroma butë në madhësi mund të jetë deri në foshnje kokë dhe të lokalizuara në fytyrë. Hard dermatofibroma është një sipërfaqe shumë të dendur, siç është pothuajse tërësisht i përbërë nga ind lidhës, ky lloj i dermatofibroma nganjëherë mund të zhduket vetvetiu.

Disa pacientë pas normalizimit të dermatofibroma mëlçisë së pari gradualisht zvogëlohet në madhësi, dhe pastaj zhduken. Diagnoza nuk paraqet vështirësi. Kjo e bën përdorimin e dermatoscopy. Për të konfirmuar diagnozën e sjelljes dermatofibroma citologjike dhe ekzaminim histologjik i tumorit hequr. Në raste të rënda, ju mund të duhet të konsultohet dermatoonkoloha.

Nuk Dermatofibroma kërcënuese për jetën, por për shkak se ata janë një defekt kozmetike, atëherë përdorë për heqjen e tyre. Për këtë qëllim ju mund të përdorni electrocautery dhe heqjen radiowave. Kur ju hiqni lazer është lënë plagët, humbja e gjakut është minimale, dhe performanca është restauruar në disa ditë.