Defekte Dentare


  • Manifestimet klinike të defekteve dalje dhëmbësh
  • Trajtimi i defekteve dalje dhëmbësh

Defekte Dentare - një shkelje e integritetit të harkut të dhëmbëve për shkak të humbjes së një ose më shumë dhëmbë. Humbja e dhëmbëve mund të shkaktohet nga trauma, kariesit dhe komplikimet periodontale, si dhe aedentia kongjenitale ose vonesë në shpërthim e dhëmbëve individuale.

Manifestimet klinike të defekteve dalje dhëmbësh

Ka dalje dhëmbësh shkëputje, duke çuar në një mbingarkesë e grupeve të veçanta të dhëmbëve, përtypet dhe shpërdorim të funksioneve gjuhësore dhe çrregullimeve të funksionimit të përbashkët temporomandibular. Në mungesë të defekteve terapi dalje dhëmbësh të formuara pickim të mesme deformimi dhe përçarje të muskujve masticatory. Në mungesë të dhëmbëve të përparmë ndikon në pamjen.


Me kalimin e kohës dhëmbët formuar dy grupe: ato që kanë mbajtur funksionet e tyre dhe ato që janë humbur. Si rezultat i faktit se ngarkesa është e shpërndarë në mënyrë të barabartë, të bashkohet me dhëmbë të tjera patologjike - dhëmbë të zhvendosur dhe deformim okluzale sipërfaqe.

Ka dy lloje të defekteve dalje dhëmbësh - vënë dhe fund. Kur të përfshira defekte në të dy anët e dalje dhëmbësh defekt ruajtur. Në fund - kufizuar defekt vetëm nga përpara.

Trajtimi i defekteve dalje dhëmbësh

Defektet e sakta dentare është përmes proteza, stomatologji proteza e cila merret. Materiale moderne mund të bëjë rezultate të protezave me cilësi të lartë estetike. Defekte kur përfshihen të urave të trajtimit dalje dhëmbësh është alternativa më e mirë. Defektet e njëanshme dhe bilaterale duhet të zëvendësojë përdorur një byuhelnoho lëvizshëm protezë.

Faza e parë është trajtimi i ekzaminimit ortopedike të pacientit, atëherë pedikyrist ofron pacienti më i mirë opsion stomatologji proteza. Pas mbledhjes së të projektimit individual i protezave të kryer shëndetin e dhëmbëve. Në këtë fazë heqjen e dhëmbëve dhe rrënjët që nuk mund të trajtohet, heqja pllakatë dhe trajtimi i kariesit të dhëmbëve. Përgatitja e dhëmbëve këmbë është kthyer preparatsiyi dhe pastaj hidhet nofulla.

Sipas dhëmbët replica në laboratore dentare prodhuar kurora në dhëmbët këmbë, ngjyra e tyre është individualisht. Pas protezat montim janë bërë përfundimtar, i cili është i fiksuar në çimento.

Protezat Stomatologji duke përdorur proteza dentare korrigjon shkelje të ashpërsia ndryshme. Shkeljet e vogla mund të korrigjohet duke përdorur veneers, inlays dhe kurora. Defekte të konsiderueshme dalje dhëmbësh të korrigjohet duke përdorur urat mbi implantet duke përdorur kurora metalike-qeramike dhe bezmetalova qeramike. Protezat jo-lëvizshëm ndryshojnë praktike, rehati dhe qëndrueshmëri. Përveç kësaj, ato ofrojnë një pamje estetike, dhe rastësi të plotë në ngjyrë me dhëmbë të shëndetshëm.

Defekte të rëndësishme dentare dhe aedentia të kërkojë përdorimin e prosthetics lëvizshëm. Protezat lëvizshëm janë bërë prej plastike akrilik me anë të derdhur injeksion dhe pasuese polimerizim të nxehtë apo të ftohtë.

Ngjyra, madhësi dhe formë proteza e ardhshme rregullohen individualisht. Teknologjitë moderne të lejojë pacientët pas proteze plotësisht të shpëtoj të problemeve që lidhen me defekte dalje dhëmbësh. Proteza kanë qëndrueshmëri të lartë dhe të periudhës së garancisë, duke i lejuar ata që të shpenzojnë më pak riparimin dhe zëvendësimin.

Nëse nuk ka grup i dhëmbëve, protezat janë përdorur pjesërisht. Protezat e pjesshme janë përdorur në rast se është e nevojshme për të rivendosur bazë të dhëmbëve të përtypjes dhe në mungesë të dhëmbëve në një masë të madhe. Kjo metodë është përdorur dhe në qoftë se pacienti refuzon të dhëmbëve ngjitur rëndë dhe në këtë mënyrë fiksimin e pajisjeve të protezave pamundur. Protezë i pjesshëm përdoret në ato raste kur pacientët kanë konsumuarit jonormale e dhëmbëve ose kafshimit të thellë.

Protezat najloni janë fleksibile, forcën dhe aftësinë për të përballojë ngarkesa të rënda mekanike. Me protezat najloni mund të zgjidhë të metat e vogla dhe defekte të mëdha dalje dhëmbësh deri adentiyi. Proteza najlon nuk ndryshojnë strukturën e tyre dhe të formojnë kur të ekspozuar ndaj kimikateve agresive dhe lagështia e tepërt. Ky lloj i protezave të përshtatshme për njerëzit me alergji ndaj përbërësve të tjerë të protezave, si najloni hypoallergenic dhe kështu që nëse ju keni alergji për metal, vinyl, akrilik dhe latex, dentistë najloni rekomandoj proteza. Ata regjistrohen dentaalveolyarnymi Klammer dhe ngjyra maskuar hirit, krejtësisht të padukshme gjatë një telefonate. Përdorimi i tyre nuk e dëmton mishrat e shëndetshme dhe dhëmbët. Nuk ka nevojë për largimin e tyre gjatë natës, e cila është e rëndësishme për të rinjtë që kanë defekte të dhëmbëve. Proteza najloni kërkojnë heqjen rrallë për pastrim.

Protezat lehta qeramike dhe estetike. Ata janë përdorur gjerësisht në restaurimin e dhëmbëve të përparme, sepse ajo mund të imitoj plotësisht formën dhe ngjyrën e tejdukshmërisë natyrore të smaltit. Proteza qeramike fshehin defektet e ashpërsisë të ndryshme, dhe ata janë përdorur në prishjen e dhëmbëve. Dentistët rekomandojmë qeramika, pasi ajo është e padëmshme për trupin dhe eshtra, nuk e dëmtojnë rreshtim të gojës dhe mishrat, nuk reagojnë me kimikate dhe nuk është prekur nga mikroorganizmave.

Përdorimi i duhur dhe kujdesin higjenik i protezat të ndikojë në masë të madhe paraqitjen e tyre. Përveç kësaj, ata duhet të jenë të mirë-bërë dhe nuk shkaktojnë siklet apo trupit të huaj ndjesi në gojë.

Disponueshmëria stomatologji proteza, në sajë të teknologjive të ndryshme, ju lejon të rivendosur dalje dhëmbësh. Ia vlen të përmendet se defektet e dhëmbëve jo vetëm që shkelin pamjen dhe të ndikojë përtypet dhe fjalës funksione, por edhe të çojë në dhëmbë deformimet e mesme. Mos harroni se zgjedhja e profesionist është shumë e rëndësishme sepse protezë të pahijshme mund të çojë në komplikacione dhe madje edhe humbjen e dhëmbëve këmbë.