Deformim i veshëve


 • Klasifikimi i tensionet e veshëve
 • Karakteristikat e korrigjimit kirurgjikale e deformime të veshëve
 • Komplikimet plastike korrigjim deformuar veshët

Gjatë veshët deformim për të kuptuar strukturën e ndryshme të defekteve të jashtme të veshit të lindura apo të fituara natyrës. Disa shtame të veshë të mbyllur në defekt thjesht kozmetike dhe nuk ndikojnë dëgjimin e njeriut, ndërsa të tjerët mund të çojë në humbjen e rëndë të dëgjimit dhe funksionet e të folurit. Deformim i veshit mund të jetë i njëanshëm ose dy veshë lënduar.

E vendosur prapa veshit të përbashkët temporomandibular dhe para të procesit të mastoid. Veshët Baza deri kërc elastike në të dy anët e mbuluara me lëkurë. Ata janë duke përdorur muskujt dhe ligaments bashkangjitur në kockat e kafkës. Veshit është dëgjimi gurthemel departamenti. Ata gjithashtu luajnë një rol të rëndësishëm në formimin paraqitjen estetike harmonike person.

Deformim apo vend i gabuar i vesh për pjesën e dytë të personit shkelur perceptimin holistike e imazhit të jashtëm të personit të tjerët, dhe në vetvete të shkaktojë një ndjenjë e inferioritetit fizik. Ekzistenca Fëmijët e defekteve të tilla është parë veçanërisht e dhimbshme. Prandaj, detyra kryesore e korrigjimit plastik deformimit të veshëve është për të ndryshuar formën e veshëve dhe duke siguruar estetike dhe përqindje në raport me pjesën tjetër të fytyrës dhe kokës dukje.


Defekte Struktura Arsyet e veshit të jashtëm është zakonisht anomali të tepërt ose të gabuar kërc vesh vend dhe këmbë shumë të butë indeve të veshit.

Klasifikimi i tensionet e veshëve

Të gjitha tensionet e veshë në varësi të kohës së shfaqjes së tyre janë të ndarë në lindura dhe të fituara.

Veshët e lindura gjë e shëmtuar për shkak të ndikimit të faktorëve negative në embrionit në 2-3 muajt e parë të shtatzënisë, kur vesh e jashtme është formuar. Defekteve të lindjes veshët përfshijnë tensionet e mëposhtme:

 1. Makroty - Rritje disproporcionale veshët si rezultat i kërc tepruar;  
 2. Kaplovuhosti - Rritja e kënd zell i veshit për kockat e kafkës;  
 3. "Close" vesh - përkulem në krye të kërc përpara dhe poshtë;
 4. Lob veshit deformim (ndarë, duke rritur mungesa, pryrostannya)
 5. Deformim curl - gungë e Darvinit (fjalim në curls), "satirë vesh" (me veshët e vuri pol sipërme dhe rrafshuar curls), "macaque vesh" (curls zbutjes), dhe të tjerët;
 6. Mikrotiya - moszhvillimi i veshëve (i vogël, banesë, i hyrë në mish, etj). Mikrotiyeyu shpesh shoqërojnë atresia jashtëm auditory kanalit dhe hypoplasia e veshit të mesëm; nganjëherë ajo është e kombinuar me hypoplasia e personit të interesuar partisë në lidhje me anomali e rritëse degës së mandibulat. Në mikrotiyeyu dypalësh shënuar humbjen e funksioneve të gjuhës dhe auditory, duke çuar në paaftësi. Shkalla e veshit moszhvillimi mikrotiyeyu izoluar 3 hapa:
 • Klasa I - Pjesë e dukshme e strukturës normale anatomike e veshit me një madhësi të reduktuar;
 • Klasa II - në vend jastëk veshit është formuar kërmill;
 • Klasa III - anotiya - Mungesa e plotë e veshit, në vend të veshit është grumbull gurësh pa formë.

Veshët e fituara gjë e shëmtuar dukuri lindjes NUK. Ata mund të jenë rezultat i traumës (veshët lëndime, sigurisë dështimit në punë), pezmatimi i veshit, operacionet, dëmtimin e termike ose kimike.

Më e zakonshme e fituar gjë e shëmtuar mbresë keloid është - postvospalitelnoy ose të lëkurës post-traumatik rritje në skajin e veshit ose të gjithë veshit. Keloids mund të zhvillohet si rezultat i kujdesit të veshit të jashtëm ose edhe për shkak të lëndimeve në dukje të parrezikshëm - birë e lob veshit. 

Pas sëmundjeve inflamatore të veshit mund të jenë me origjinë deformim dhe trashje e kërc - ". Boksier vesh" e ashtuquajtura Defekte në të veshit mund të shkaktohet proceseve opuholevymy rajonin pranë veshit. Gjë e shëmtuar më e vështirë e veshit mund të jetë mungesa e tij si pasojë e lëndimeve traumatike.

Dhe tendosje kongjenitale dhe e fituar mund të jetë i pjesshëm (sipërme të mesëm ose të ulët ndarje, i veshit) Nëntotali (me ose pa kursim vrima sohraneiem kërc veshit) dhe gjithsej.

Karakteristikat e korrigjimit kirurgjikale e deformime të veshëve

Korrigjimi i deformime të veshëve - otoplasty - është një nga zonat më të vështira të kirurgjisë plastike. Kjo është një karakteristikat e jashtme anatomike të veshit: kërc hollë dhe elastike me bending shumëfishtë topografike dhe lakim të qetë e buzë e jashtme e veshit është pothuajse e pamundur për të riprodhuar përsëri. Lëkure, fort të mbuluar veshin, jashtëzakonisht i hollë, furnizimin me gjak më pak të bollshme se në zona të tjera të personit (buzët, hundë). Ear, në fakt, një strukturë volumetrike tre-dimensional, duke vepruar në anën e kokës.

Objektivi kryesor i veshët plastike deformuara janë riprodhim anatomically saktë të pjesëve të veshit të jashtëm dhe ruajtjen e saj pronave, strukturën, madhësinë, pozitën dhe orientimin. Riprodhimi i madh vështirësi paraqet humbjen e një pjese të rëndësishme të veshit.

Korrigjimi i veshëve shëmtuar kërkon ndërgjegjësimin se intervenimi është kryer në një zonë shumë të ndjeshme dhe indet. Rezultatet e paaftë të mira estetike arritura me zgjedhjen e djathtë të metodave më të përshtatshme për çdo rast.

Fëmijët deformime të nevojshme e veshë të prodhojë të moshës 7-9 vjet për shkak të natyrës së rritjes dhe zhvillimit të veshëve, dhe të gjithë pacientët - jo më herët se gjashtë vjet pas traumave.

Kirurgji Otoplastic kur veshët deformuara kryera në fazat 2 dhe nganjëherë 3-4 fazat në intervale prej 2-4 muajsh, duke pasur parasysh kompleksitetin e relievit e veshit të jashtëm, deficitet pranë veshit indeve, dhëmbëza tepruar pas zonën e operacioneve. Materiali bazë për të krijuar bazat e një vesh të ri është kërc brinjë.

Aspekti më i rëndësishëm i përgatitjes për kirurgji Otoplastic është plotësisht informojë pacientin për rezultatet e pritshme të operacioneve, rreziqet dhe karakteristika kurs postoperativ.

Para se operacioni kryhet foto në projeksionet e ndryshme. Identifikimi i mungojnë elementet veshët e kryera nga ana e metodës Honzalles-kau: prytyskuyut vesh-to-kokë me gishtat tuaj, duke e lënë sipërfaqen e jashtme të veshëve kanosës nuk ka rrudha të cilat duhet të luhet gjatë operacionit.

Kirurgji për të korrigjuar deformime të rënda të veshëve (mikrotiyeyu shqiptuar) është kryer nën anestezi të përgjithshme, në raste të buta mund të përdoret anestezi lokale me apo pa qetësim.

Faza e parë e operacionit në mënyrë tipike përfshin formimin në vesh xhep nënlëkurës të deformuar apo të humbur dhe e vendosur atë në skelet kërc. Pasi kornizë mësuar (2 deri 6 muaj), të kryer fazën e dytë të operacionit - heqjen shërimin e një skelet me lëkurën dhe formimin e veshit. Shelter rajon BTE formuar në lëkurë prodhojnë defekt pa përdorur çdo marrje ryshfeti. Në operacionet mesatare në rritje dhe natyrisht mezhetapnoho e trajtimit është rreth një vit.

Korrigjimi i të ashtuquajturave "veshët luftëtarëve" kanë thyer në sportet e ndryshme kërc, është duke luajtur formën e tyre normale anatomike. Seksioni kërc pjatë është bërë nga e pasme të veshit, atëherë rivendosur integritetin anatomike e kërc dhe fikse në pozicionin e duhur duke përdorur rollers të veçanta. Paint mbajë pozicionin e duhur dhe formën e veshit tuaj për një javë, hiqet atëherë; sutures janë hequr pas 10-12 ditësh. Për dy javë rekomandohet mbajtja fashë që mbron veshin nga lëndimi.

Në shumicën e operacioneve prerje është bërë prapa veshit dhe përfundimisht të bëhet i padukshëm. Ju mund të kenë nevojë ndreqim veshët me ecurit të veçantë, veshin bandat mbështetëse elastike ose unaza që mbrojnë veshin ekzistues të lëndimit aksidentale.

Komplikimet plastike korrigjim deformuar veshët

Komplikimet pas otoplasty janë të rralla - më pak se 0,5% të rasteve. Midis tyre - shpërthimit të qepjet, qelbëzim, formimin e scars përafërt. Pas çdo transplant shkurtimet mbresë mund të ngritën veshët rindërtuara presion në procesin mastoid dhe humbjen e rezultateve estetike. Veshët asimetri mund të rrënojat përshtypjen estetike të otoplasty.

Një nga ndërlikimet më serioze të nekroza ishemike është kërc i veshit. Për të parandaluar komplikimet nevojë mbikëqyrje mjekësore gjatë orëve të para, ose 2-3 ditë pas operacionit.

Një respektimi i kujdesshëm i teknologjisë dhe efektivitetit otoplasty metodologjia deformime sakta të veshëve është rreth 90%. Rastet e ri-intervenimit mund të shoqërohet me komplikime, asimetri apo korrigjim joadekuat të veshëve.