Diverticulum kanal mocheyspuskatelnomu


  • Shkaqet e diverticula kanal mocheyspuskatelnomu
  • Simptomat diverticulum kanal mocheyspuskatelnomu
  • Diagnoza e urethral diverticulum
  • Trajtimi kanal diverticulum mocheyspuskatelnomu
  • Parashikim dhe parandalimi diverticulum kanal mocheyspuskatelnomu

Në urologji diverticula urethral gjetur shpesh në gratë. Ndër patologji tjetër urological diagnostikuar sëmundjen në 1,4-5% të rasteve, kryesisht të moshës 30 deri në 60 vjet. Dimensionet e diverticulum zgavër mesatarisht 2-3 cm në diametër; kjo mund të gjendet në çdo pjese e uretrës, në të shumtën rasteve - në murin pasmë. Në përgjithësi, urethral diverticula janë të vetme, rrallë gjenden të shumta uretrës diverticula. 

Uretrës Diverticulum gjatë rrit urinimit zapovnyuyuchys urinë, pastaj zvogëlohet. Pjesë e urinës mund të jenë të bllokuar në zgavrën patologjike dhe pastaj ndahen veçmas nga uretrës bie. Danger kanal diverticulum mocheyspuskatelnomu është kushtet dispozicion për urethritis, diverticulitis, cystitis, abscese, formimin gur, arsimit tumoreve beninje.

Shkaqet e diverticula kanal mocheyspuskatelnomu


Etiofaktorov dhënë dhe strukturën morfologjike dallojnë fituar (false) dhe kongjenitale (e vërtetë) uretrës diverticulum.

Shkaku i kongjenitale kanal diverticula mocheyspuskatelnomu është dizembrioheneticheskie abuse - i mbetur kanal Gartner, bashkim pahijshme vathët e lashtë, zgjerim cysts paraurethral, ​​etj

Shumë më tepër urologists duhet të merren me diverticula fituar kanal mocheyspuskatelnomu. Në këto raste, shkakton patologji mund të bëjë lëndime të lindjes; Ndërhyrja intrauretralnyh (p.sh., kateterizimit i përafërt i fshikëzës, bouginage uretrës) gjëndra paraurethral infeksion flora microbial në urethritis jospecifik, klamidia, gonorre; gjëndër abscesi kanal mocheyspuskatelnomu.

Simptomat diverticulum kanal mocheyspuskatelnomu

Kanal gjatë diverticula mocheyspuskatelnomu për një kohë të gjatë mund të jetë asimptomatike. Manifestim i dukshëm në zhvillim zakonisht në të komplikuar diverticula urethral mbi - inflamacion, pengim prizë fshikëz, formimin e gurëve ozlokachestvlenyy.

Simptomat diverticulum channel mocheyspuskatelnomu çapokor më tipik dhimbje në ijë, dysuria, polakiuriya (urinim të shpeshtë), mosmbajtjeje urinar.

Urinim është zakonisht vështirësi të dhimbshme, lumë me ndërprerje, por edhe pas përfundimit të saj mbeten dhe nxisim rrjedhje të vazhdueshme të urinës. Mosmbajtjeje urinar mund të jetë shkaktuar nga edhe tendosje të vogël. Kur zbrazjes infektuar kanal mocheyspuskatelnomu diverticulum mund të vërehet hematuria ose piuri, pika e shkarkimit qelb nga uretrës. Big madhi urethral diverticula shkaku vështirësi përmes dhimbjes seksual marrëdhënies dhe ënjtje e murit mëparshëm vaginale.

Prania e urinës infektuar në gojë kanalin mocheyspuskatelnomu diverticulum mund të provokojnë zhvillimin e diverticulitis, formimin gur, formimin abscesi. Një nga ndërlikimet e urethral diverticula janë zhvillimi i keqdashje tyre (Adenocarcinoma).

Diagnoza e urethral diverticulum

Në procesin e diagnostikimit uretral diverticulum është e rëndësishme të dallojnë nga cysts okolovlahalischnyh, tumoret beninje të vaginës, cystocele. Prandaj, gratë me ankesat vyshenazvannymy duhet të konsultoheni me gjinekologun dhe hulumtim vaginale të drejtimit. Shenjat e urethral diverticulum është një formacion i dhimbshëm tumor i murit vaginal mëparshëm që ka një qëndrueshmëri elastike, kur klikuar, e cila është lëshuar nga urina uretrës, shpesh e përzier me pleh organik.

Urinalysis Klinike Research zbulon leucocyturia, hematuria, piuri. Kur bakteriologjike urinës dhe Urethral Smears mund të identifikohet në inflamacion patogjen.

Në diagnozën e diverticulum urethral përdorur ultratinguj vaginale, apo sensor rektale endouretralnye. Që kanal mocheyspuskatelnomu diverticulum shënuar mosmbajtjeje urinar, të kryer videourodinamicheskih nevojshme kërkimore.

Kryesor vlerën në mocheyspuskatelnomu diverticulum dhënë endoscope channel (ureteroscopy) dhe radiografi kontrast (uretrohrafyyu). Me qafë të gjerë të ureteroscopy diverticulum zbulon hyrjen në zgavrën e ndryshimeve patologjike inflamatore mukozale, gurë, tumoret papilare. Informacion më të saktë mbi lokacionit, madhësisë dhe formacioneve patologjike diverticulum mocheyspuskatelnomu zbritëse kanal ofron performancë dhe, nëse është e nevojshme - uretrohrafyyu reaksionar.

Trajtimi kanal diverticulum mocheyspuskatelnomu

Në rast të infektimit, antibiotik caktuar në bazë të përzgjedhjes së florës bakteriale.

Pasues kanal diverticula mocheyspuskatelnomu tregon taktikat kirurgjikale. Kirurgjisë mund të kryhet transurethral ose chrezvlahalischnym (grave) qasje.

Divertikulektomiya Transvaginal kryer nga autopsi të mëparshëm vaginale diverticulum zgavër mur. Diverticulum izoluar dhe me kujdes pa lënduar murin e pasme të fshikëzës, excised. Në uretrës imponojë seams vetme kethutovye, pastaj të rivendosur integritetin e murit vaginal

Në afërsi të hapjes jashtëm diverticulum së uretrës ndonjëherë përdorë marsupializatsiya saj (sumkovaniyu) në vaginë nga ndarëse autopsi uretrovahinalnoy.

Endoskopike intsyziyi diverticulum gojë kanal mocheyspuskatelnomu përmes uretroskopa për të krijuar një mesazh me një të gjerë diverticulum lumen urethral dhe përmirësimin e kullimit.

Parashikim dhe parandalimi diverticulum kanal mocheyspuskatelnomu

Në shumicën e rasteve, kirurgji diverticulum kanal mocheyspuskatelnomu jep rezultate të kënaqshme. Divertikulektomiya mund të jetë i komplikuar nga formimi uretrovlahalischnoho fistula, urethral ngushtim, mosmbajtjeje urinar, urethral diverticulum rikthim, infeksionet e shpeshta të traktit urinar.

Parandalimin e formimit të kanalit diverticula mocheyspuskatelnomu kërkon traumatik i dorëzimit dhe performancës së manipulim urologjike në parandalimin e infeksioneve të traktit urogjenital.