Mundit Dyskoordynovana


  • Shkaqet e dyskoordynovana punës
  • Simptomat dhe Llojet e dyskoordynovana punës
  • Diagnoza e dyskoordynovana punës
  • Trajtimi dyskoordynovana e punës
  • Parandalimi i dyskoordynovana punës
  • Komplikimet e dyskoordynovana punës

Kur dyskoordynovana departamentet e ndryshme të mitrës të punës (të drejtën dhe të majtë gjysma e saj, në fund, dhe trupin e ulët) reduktohet kaotike, e pakoordinuar, kuturu, që çon në përçarje të fiziologjisë normale të lindjes. Rrezik diskoordinorovannoy aktivitet e punës është një probabilitet shkelje placental-i mitrës rrjedhjen e gjakut dhe zhvillimi i fetusit hipoksi. Incoordination i punës është vërejtur shpesh në mospasjes së grave shtatzëna për lindjes së fëmijës, duke përfshirë me papjekuri të qafës së mitrës. Incidenca e dyskoordynovana lindjes është 1-3%.

Shkaqet e dyskoordynovana punës

Obstetrikë dhe gjinekologji identifikuar një numër faktorësh që kontribuojnë në inerci zhvillim dyskoordynovana.


Faktorët e rrezikut obstetrike mund të përfshijnë derdhje e hershme të ujërave amniotik; hyperextension i mitrës shkaktohet mnohovodyem ose bahatoplidnistyu; mospërputhjet Madhësia e kanalit të lindjes dhe të kokës fetale; shkeljes fetusin; vend jonormal i placentës (placenta PREVIA) dhe pamjaftueshmërisë placental; Gestosa, gratë e moshës më të rinj se 18 dhe më të vjetër se 30 vjet. Aktivitetet gjenerike Diskoordinorovannaya mund të lind më infeksionit intrauterine të fetusit, anencephaly cen të mirë në një sëmundje hemolitik fëmijëve të fetusit (shtatzënisë immunokonfliktnoy).

Ndër faktorët gjinekologjike që provokojnë dyskoordynovana aktivitetet e përgjithshme të përfshijnë lloje të ndryshme të patologji të sistemit riprodhues. Incoordination shkelje dhe lindjes të kontribuojë defektet e mitrës (mitrës antlered, mur ndarës intrauterine, hypoplasia mitrës, etj) transferohet endometritis dhe cervicitin, proceset neoplastike (fibroids mitrës), ngurtësi e mitrës të shkaktuar nga shkelje të innervation ose dhëmbëza (p.sh., pas djegurit e erozionit qafës së mitrës mitër). Negativisht ndikon në fiziologji e pranisë lindjes operacionale në mbresë mitrës, ciklit menstrual, histori abortit.

Dyskoordynovana Zhvillimi i punës mund të kontribuojnë në sëmundje somatike, dehje, infeksion, qendrore lezioneve të sistemit nervor, trashje, anemi, dystonia neurocirculatory.

Në disa raste, aktivitet jonormal fisnor shkaktuar nga ndikimet e jashtme - rodostimuliruyuschih përdorimit të paarsyeshëm e fondeve, lehtësim dhimbje të pamjaftueshëm në punë, membranat jo me kohë nenin, afërsisht manipulimit provodimymy dhe hulumtim.

Simptomat dhe Llojet e dyskoordynovana punës

Mundit klinikisht dyskoordynyrovannaya mund të shprehet në incoordination e saj të përgjithshme, hypertonicity segment më të ulët (reverse gradient), tetany mitrës (kontraktimet vrullshëm), dystocia qarkullimit të gjakut.

Discoordination Total karakterizuar nga një forcë e dhimbshme, të parregullt, të ndryshme dhe kohëzgjatjen e kontraktimet, mungesa e dinamikës dhe hapjen e lëmuar të qafës së mitrës, një kurs të zgjatur të punës të zgjatur. Në këtë rast, këputje e membranave është shpesh para kohe duke paraqitur një pjesë të fetusit duket presion në derë në një tas të vogël dhe vendosen mbi hyrje të tij. Danger dyskoordynovana aktivitetit të përgjithshëm të punës është në kundërshtim me rrjedhën placentar të gjakut dhe rreziqet fetusit asfiksisë. Gjatë periudhës mund të jetë në vazhdimësi komplikime anomalitë e shkëputje placental dhe vonojnë pjesët e saj; Postpartum probabilitet të lartë gjakderdhje hypotonic.

Në më të ulët hypertonicity segment mitrës shkurtim i saj i theksuar se reduktimi i trupit dhe mitrës. Ky lloj i dyskoordynovana punës papjekuri tipike dhe ngurtësi të qafës së mitrës. Hypertonicity klinikisht vërejtur në kontraktimet intensive të dhimbshme por jo hapja e qafës së mitrës dhe promovimi i kokës fetale nëpër kanalin e lindjes. 

Rreth tetany mitrës them kur ka gjata, kontraktimet e mitrës të njëpasnjëshme. Kjo anomali ndodh në forcat fisnore droga gabimisht sokraschayuschyy përpiqen të imponojnë pincë, rotate, ekstrakt fetusin. Kur tetany mitër është shumë i ngushtë dhe e dhimbshme, dhe fetusi është përkeqësuar me shpejtësi.

Mundit Dyskoordynovana mbi llojin e dystocia të qarkullimit të gjakut për shkak të mungesës së tkurrjes së fibrave muskulore rrethore në qafë. Lindja e fëmijës në këtë rast i vonuar, e cila mund të çojë në asfiksisë fetusit.

Në të gjitha variantet klinike dyskoordynovana i punës që po lind shënuar ankth, frikë, dhimbje të forta në çrregullime kryqe, vjellje, urinim. Pavarësisht nga kontraktimet e aktivitetit të dukshme, hapja dinamik i qafës së mitrës është pothuajse plotësisht mungon. Këto lufton joproduktiv lodhje lindjes, ofrimit të më shumë Addictive.

Diagnoza e dyskoordynovana punës

Karakteri Diskoordinirovannoy e aktivitetit të punës është diagnostikuar në bazë të statusit dhe ankesave gratë rezultatet obstetrik kërkimore, kardiotokografike fetusit.

Gjatë studimit vaginale përcaktuar mungesën e dinamikës në gatishmërinë kanalin e lindjes - trashje dhe ënjtje e territoreve të mbarështimit fyt. Prekje e mitrës zbulon tensionin e saj të pabarabartë në pjesë të ndryshme të kursit të rezultojnë diskoordinirovannoy.

Objektivisht të vlerësuar aktivitet shtrëngohet i mitrës lejojnë kardiotokografike. Në studimin e hardware regjistron forcë të parregullt, kohëzgjatjen dhe shpeshtësinë e tkurrje; arytmychnost dhe asinkron i tyre; jo trefishtë sfond combo gradient rritur tonin e mitrës. Vlera e CT në punë nuk është vetëm aftësia për të kontrolluar aktivitetet gjenerike, por për të ndjekur rritjen e hypoxia fetusit.

Trajtimi dyskoordynovana e punës

Lindjet që ndodhin në kushte dyskoordynovana të punës, mund të përfundojë në mënyrë të pavarur apo shpejt.

Kur incoordination dhe hypertonicity e segmentit të poshtëm të mitrës është bërë electroanalgesia (ose electroacupuncture), futet antispasmodics përdorura anestezi obstetrik. Nëse përkeqësimi i jetës së fetusit është e nevojshme të ofrimit operativ.

Në rastin e tetany mitrës realizuar paraqitjen destinacion obstetrik narkozë? -Adrenomimetyky. Duke marrë parasysh situatën e ofrimit obstetrik mund të përfundojë deri në prerje cezariane apo nxjerrjen e mashës së fetusit.

Kur dystocia qarkullimit të gjakut treguar infuzion b-agonist, që synojnë në heqjen e punës dyskoordynovana, dhe të ofrimit të shpejtë. Njëkohësisht terapi për qëllim parandalimin e hypoxia intrauterin fetusit.

Indikacionet për ofrimin operativ pa u përpjekur për të korrigjuar dyskoordynovana aktivitete të përgjithshme mund të ketë situata ku shtatzënia përfundoi në kaluarën abortimi spontan apo lindje të vdekur. Gjithashtu zgjedhin për një prerje cezariane në varfëri afat është një histori e nënës; kardiovaskular, endokrin, Sëmundjet bronkopneumonare; preeclampsia, fibroids mitrës, prezantim legenit fetal ose një shkallë të madhe; parëlindurit në mbi 30 vjet.

Me vdekjen e fetusit kryer operacion plodorazrushayuschaya ndarjes manual mitrës sondazh pjellë.

Parandalimi i dyskoordynovana punës

Masat për të parandaluar aktivitetet dyskoordynovana gjenerike përfshijnë menaxhimin e shtatzënisë në gratë me kujdesin me rrezik të lartë, përputhje me parametrat e nevojshme shtatzënë obstetër-gjinekolog, japin lehtësim adekuat dhimbje gjatë lindjes.

Parandalimi i drogës dyskoordynovana e punës kërkohet lindjes dhe pozdnorodyaschim gra të reja, gra shtatzëna me somatike të komplikuar dhe statusin obstetrik dhe gjinekologjike, mangësi strukturore të mitrës, pamjaftueshmërinë placental, polyhydramnios, i shumëfishtë ose fruta të madhe.

Gratë në rrezik për zhvillimin e punës kërkohet dyskoordynovana përgatitjen psihoprofilakticheskoy për lindjen e fëmijës, për të mësuar teknikat e relaksimit të muskujve.

Komplikimet e dyskoordynovana punës

Danger dyskoordynovana e punës për shkak të shkeljes së rrjedhjes fiziologjike të punës, e cila mund të çojë në komplikacione të fetusit dhe nënës.

Vonesa në procesin e ofrimit të rrit rrezikun e hypoxia intrauterine dhe asfiksisë fetusit. Për shkak të dyskoordynovana punët në nënën rrit gjasat e ngathët hemorragji pas lindjes.

Diskoordinirovannoy gjatë lindjes në raste të shpeshta të kërkojë përdorimin e kujdesit kirurgjikale në lindjen e fëmijës.