Extrasystole


 • Aritmia Klasifikimi
 • Shkaqet e arrhythmia
 • Simptomet e aritmisë
 • Komplikimet arrhythmia
 • Diagnoza e arrhythmia
 • Trajtimi i aritmisë
 • Prognozë për aritmisë
 • Parandalimi i aritmisë

Extrasystole - version aritmia kardiake, e karakterizuar nga kontraktimet e jashtëzakonshme të zemrës ose të gjitha pjesët e saj (rreh). Duket një ndjenjë të fortë të impulsit kardiak, ndjenjë fundosje e zemrës, ankthi, mungesa e ajrit. Prodhimi reduktohet kardiak gjatë arrhythmia ka tendencë për të zvogëluar rrjedhjen koronare dhe cerebrale të gjakut dhe mund të çojë në zhvillimin e angina dhe ngjarjet kalimtare cerebrovascular (humbje të vetëdijes, parezë, dhe kështu me radhë. F.). Ajo rrit rrezikun e dridhje atrial dhe vdekjen e papritur.

Extrasystoles Beqar rastit mund të shfaq edhe në njerëz të shëndetshëm. Sipas studimit të rreh electrocardiographic regjistruara në 70-80% të pacientëve më të vjetër se 50 vjet.

Shfaqja e rreh ektopike shpjegon shfaqjen e vatrave të aktivitetit në rritje, të lokalizuara jashtë nyjen sinus (në atria, nyjen atrioventricular ose ventricles). Dalë në impulset e para janë të shpërndara në të gjithë muskujve të zemrës, duke shkaktuar tkurrjen e parakohshme të zemrës në fazën diastole. Komplekset ektopike mund të formohet në çdo departament të sistemit përçueshmëri.


Vëllimi nxjerrje extrasystolic i gjakut më poshtë normale, aq të shpeshta (më shumë se 6-8 për minutë) rreh mund të çojë për të ulur në mënyrë të konsiderueshme në vëllimin minutë e qarkullimit të gjakut. Rreh mëhershme të zhvilluara, vëllimi më i vogël i gjakut shoqëron lirimin extrasystolic. Ajo kryesisht ndikon në rrjedhjen koronare të gjakut dhe mund të pengohet në mënyrë të konsiderueshme ecurinë e sëmundjes ekzistuese të zemrës.

Llojet e ndryshme ekstrasistoly kanë domethënie të ndryshme klinike dhe karakteristikat paralajmërues. Të aritmi më të rrezikshme ventricular janë duke u zhvilluar në kushtet e një sëmundje organike të zemrës.

Aritmia Klasifikimi

Në vend të formimit të vatrave ektopike ventricular izoluar ngacmim (62,6%), atrioventricular (me lidhje atrioventricular - 2%), aritmi atrial (25%) dhe variantet e kombinimit të tyre (10,2%). Në raste shumë të rralla, impulset e jashtëzakonshme thyer fiziologjik stimulues kardiak - nyje sinoatrial (0,2% e rasteve).

Ndonjëherë ka vatra ektopike funksionon në mënyrë të pavarur nga ritëm kryesore (sinus), me dy shënime të njëjtën kohë ritëm - extrasystolic dhe sinus. Ky fenomen quhet parasistoliya.

Beats, pas dy radhazi madje-quajtur, më shumë se dy - grup (ose nisja e shumëfishtë).

Ka biheminiya - ritëm të alternuara normale dhe ekstra-sistollë, triheminiya - alternating me dy rreh normale systolic, kvadrihimeniyu - mëposhtme rreh pas çdo tkurrje të tretë normale. Rregullisht përsëritura biheminiya, triheminiya dhe kvadrihimeniya quajtur Alloritmiya.

Deri në kohën e shfaqjes së një vrull të jashtëzakonshëm në fillim të prodhuar rreh diastole, ECG është regjistruar në të njëjtën kohë me valën T ose brenda 0,05 sekonda pas ciklit të mëparshëm; Sekondar - përmes 0,45-0,50 me pas valës T; aritmia vonë që zhvillon para valës tjetër P tkurrje normale.

Dukuri e rreh të dalluar të rralla (të paktën 5 për minutë), afatmesme (6-15 ppm) dhe të shpeshta (zakonisht 15 minutë) arrhythmias.

Në kushtet e vatrave ektopike e ngacmim ndodhë rreh monotopnye (një mes) dhe politopnye (me disa qendra të ngacmim).

Duke faktor etiologjik rreh shquar funksionale, organike dhe toksike origjinës.

Shkaqet e arrhythmia

Arrhythmias funksionale mundi përfshijnë neurogjenik (Psikogjenike) origjinën e lidhura pischevymy, faktorët kimike, marrja e alkoolit, pirja e duhanit, përdorimi i drogës, etj rreh funksionale dhe miqtë e tyre pacientët me dystonia autonom, neuroza, osteochondrosis e shpinë qafës së mitrës, etj etj . Një shembull i arrhythmia funksionale aritmia mund të shërbejë si një të shëndetshme, atletët të trajnuar mirë. Femrat mundë mund të zhvillohet gjatë menstruacioneve. Rreh natyra funksional mund të jetë shkaktuar nga stresi, përdorimi i çaj të fortë dhe kafe.

Rreh funksionale që zhvillon në njerëz të shëndetshëm për asnjë arsye të dukshme, është konsideruar idiopatike.

Karakteri Extrasystole organik ndodh lëndim kur miokardit, sëmundje koronare arterie, infarkti, infarkt miokardi, perikardit, miokardit, cardiomyopathy, dështimi kronik qarkullimit të gjakut, zemrën pulmonare, sëmundjet e zemrës, dëmtim miokardit në sarkoidosis, amiloidosis, hemochromatosis, operacioneve kardiake. Disa atletë mund të shkaktojë arrhythmias degjenerim i miokardit shkaktohet nga overvoltage fizike (të ashtu-quajtur "zemër atleti").

Arrhythmias toksike zhvilluar në kushte të ethshme, hyperthyroidism, efekt anësor Proarytmichni i disa barnave (eufillina, caffeine, novodrin, ephedrine, ilaqet kundër depresionit tricyclic, glukokortikoideve, Neostigmine, sympatholytics, diuretics, përgatitjet Digitalis dhe t. F.).

Zhvillimi i arrhythmia është për shkak të shkeljes së raporteve të natrium, kalium, magnez dhe kalcium në qelizat e miokardit, që ndikon në sistemin e drejtimit e zemrës.

Aktiviteti fizik mund të shkaktojnë aritmi të lidhur me çrregullime metabolike dhe zemër, dhe të shtypur rreh shkaktuara nga dysrehulyatsyey autonom.

Simptomet e aritmisë

Ndjenja subjektive e shprehur në rreh jo gjithmonë. Transportueshmëri rreh më e vështirë për njerëzit që vuajnë nga dystonia vegjetativ-vaskulare; pacientët me lezione organike të zemrës, në të kundërtën, mund të tolerojë estrasistoliyu shumë më të lehtë.

Shumica e pacientëve përvojë rreh një goditje, të shtyjë zemrën në gjoks brenda për shkak të tkurrje të fuqishme pas pushim kompensues.

Gjithashtu shënuar "rollover ose transferimin e" dështimit të zemrës dhe venitje në punën e tij. Rreh funksionale shoqëruar nga flashes nxehtë, siklet, dobësi, ankthi, djersitje, gulçim.

Shpesh rreh që janë në fillim dhe karakter grup, të shkaktojë një rënie në prodhimit kardiak, dhe në këtë mënyrë të zvogëlojë koronare, cerebrale dhe renale rrjedhjen e gjakut në 8-25%. Pacientët me shenjat e cerebrale atherosclerosis vërejtur marramendje mund të zhvillojnë forma të rastit të aksidentit cerebrovascular (humbje të vetëdijes, afazi, parezë) në pacientët me sëmundje arterie koronare - pectoris.

Komplikimet arrhythmia

Rreh Grupi mund të transformohet në një aritmi më të rrezikshme, atrial - në vibrim atriale, ventricular - në takikardi paroksizmal. Në pacientët me atriale dilatimeve dhe ngjeshur rreh mund të shkojnë në dridhje atrial.

Shpesh arrhythmias shkaktojnë pamjaftueshmëri kronike koronare, cerebrale, rrjedhjen e veshkave gjakut.

Të aritmi më të rrezikshme ventricular janë të mundshme përmes zhvillimit të dridhje ventricular dhe vdekjen e papritur.

Diagnoza e arrhythmia

Metoda kryesore objektiv për diagnostikimin EKG aritmi është hulumtim, por dyshojnë praninë e këtij lloji të arrhythmia mundshëm me ekzaminimit fizik dhe analizimin e ankesave të pacientit.

Në një intervistë me rrethanat e pacientit të specifikuara e aritmisë (stresit emocional apo fizik, në pushim, gjatë gjumit, dhe kështu me radhë. F.), të frekuencave i episodeve të arrhythmia, efekti i ilaçeve. Vëmendje e veçantë i kushtohet historisë së një sëmundje që mund të çojë në sëmundje organike të zemrës apo manifestime të mundshme undiagnosed.

Në rrjedhën e hetimeve për të konstatuar etiologjinë e arrhythmia, si rreh me sëmundje organike të zemrës kërkon një strategji të ndryshme të trajtimit sesa funksional ose toksik.

Në prekje e pulsin në arterie radiale është përcaktuar si ndodh valë rreh parakohshme puls, e ndjekur nga një pauzë apo si një episod të kursit të humbjes, duke treguar një mungesë të diastolik ventrikular mbushje.

Dëgjim të zemrës gjatë zemër rreh mbi prezhdevermennye lartë të dëgjoni I dhe II tone, ndërsa unë ton zgjeruar për shkak të mbushje të vogël ventricular dhe II - nga përjashtimi të vogël të gjakut në arterie pulmonare dhe të aortës - dobësuar.

Diagnoza konfirmohet pas arrhythmia EKG çon standarde dhe ndjekja ditore EKG. Shpesh duke përdorur këto metoda të pacientëve të diagnostikuar mundë nuk ka ankesa.

Shenjat Electrocardiographic e arrhythmia janë:

 • dukuri e valës së parakohshme P ose QRST komplekse; duke treguar një interval shkurtimin tufë predekstrasistolicheskoho: rreh atriale në një distancë në mes të valës P ritëm themelore dhe rreh P valë, me aritmisë ventricular dhe atrioventricular - në mes të kompleksit QRS dhe ritmin kryesore QRS rreh;
 • deformim i rëndësishëm, zgjerimin dhe amplitudë të lartë QRS-komplekse arrhythmias extrasystolic ventricular në;
 • nuk ka valë P para rreh ventricular;
 • duke kaluar pauzë të plotë kompensues pas rreh ventricular.

Monitorimi EKG Holter nga është e gjatë (24-48 orë në protYazhenyy) regjistrimin EKG duke përdorur një pajisje portative montuar në trupin e pacientit. Parametrat EKG Regjistrimi i shoqëruar nga një aktivitet ditar të pacientit, ku ai tha se të gjitha ndjenjat dhe veprimet e tij. Monitorimi Holter EKG është kryer në të gjithë pacientët me kardiopatolohiy, nëse ankesat e treguar në arrhythmia dhe zbulimin e saj me EKG standard.

Identifikimi i rreh, jo të regjistruar EKG në qetësi dhe gjatë monitorimit Holter, duke lejuar provë tredmil dhe biçikleta ergometry - testet që përcaktojnë shkeljet ritmet që ndodhin vetëm gjatë ushtrimit.

Diagnoza e lidhur kardiopatolohiy natyrës organike është kryer duke përdorur ultratinguj e zemrës, stresi jehonë KG, MRI e zemrës.

Trajtimi i aritmisë

Kur përcaktimin e strategjisë së trajtimit të merr parasysh formën dhe vendndodhjen e arrhythmia.

Rreh vetme, jo të shkaktuara nga çrregullime kardiake, trajtimi nuk është e nevojshme. Nëse zhvillimi i aritmisë të shkaktuara nga sëmundjet e ndihmon tretjen e ushqimit dhe sistemeve endokrine, muskujve të zemrës, trajtimi fillon me sëmundje themelor.

Kur arrhythmias origjina neurogjenik rekomanduar neurolog konsultimit. Emëruar tarifat qetësues (motherwort, Melissa, bozhure tretësirë) ose qetësuesve (rudotel, relanium). Extrasystole shkaktuar nga droga, kërkojnë tërheqjen e tyre.

Indikacionet për trajtim mjekësor janë sasia e përditshme e 200 rreh, prania e ankesave subjektive të pacientëve dhe sëmundje kardiake.

Zgjedhja e drogës përcaktohet nga lloji i aritmia dhe të rrahjeve të zemrës. Emërimi dhe zgjedhja e antiarrhythmics dozimit bëjnë një gjë individualisht kontrolluar monitorimin Holter EKG. Extrasystole mirë shërueshme novokainamid, lidocaine, quinidine, CORDARONE, meksilenom, sotalol, diltiazem dhe droga të tjera.

Kur ngadalësuar ose ka rënë rreh, fikse për 2 muaj mund të zvogëlojë gradualisht dozën e ilaçeve dhe heqjen e saj të plotë. Në raste të tjera, trajtimi i arrhythmia ndodh kohë të gjatë (disa muaj), dhe në malinje antiaritmiki formë ventricular marrë për jetën.

Trajtimi i aritmisë nga larguarit radiofrekuencave (Liria e zemrës) është treguar në formën e rreh ventricular në një frekuencë prej 20-30 mijë në ditë, dhe në raste terapi joefektive antiarrhythmic, tolerancë e saj të dobët apo prognozë të keqe.

Prognozë për aritmisë

Vlerësimi parashikim i aritmisë varet praninë e sëmundjeve të zemrës organik dhe shkallës ventrikular mosfunksionim. Shqetësimi më serioz është aritmia, zhvilluar në sfondin e infarktit akut të miokardit, cardiomyopathy, miokardit. Kur shprehu ndryshimet morfologjike e rreh miokardit mund të shkoni në dridhje atrial ose ventricular. Në mungesë të strukturore rreh sëmundje të zemrës nuk kanë ndikuar dukshëm në prognozë.

Supraventikulare malinje kurs ekstrasistoly mund të çojë në dridhje atrial, aritmisë ventricular - për takikardi qëndrueshme ventricular, dridhje ventricular dhe vdekjen e papritur.

Gjatë ekstrasistoly funksionale zakonisht dashamirës.

Parandalimi i aritmisë

Gjerësisht aritmia parandalimi përfshin parandalimin e kushteve patologjike dhe sëmundjeve që janë baza e zhvillimit të saj, sëmundje koronare të zemrës, cardiomyopathies, miokardit, miokardi distrofia, etj, si dhe parandalimin e acarimin. Është e rekomanduar për të eliminuar drogës, ushqimit, toksiciteti kimike, duke shkaktuar aritmi.

Pacientët me aritmi asimptomatike ventricular dhe pa shenja të patologji kardiake, rekomandohet një dietë të pasur me kripëra magnez dhe kalium, ndalohet pirja e duhanit, dhe duke pirë kafe të fortë, aktivitet i moderuar fizik.