Exfoliative pezmatim i lëkurës Ritter


  • Simptomet e Ritter exfoliative pezmatim i lëkurës
  • Diagnoza exfoliative pezmatim i lëkurës Ritter
  • Trajtimi exfoliative pezmatim i lëkurës Ritter

Në shumicën e rasteve, exfoliative pezmatim i lëkurës infeksion të lëkurës të shkaktuar nga Ritter porsalindur S. aureus. Disa autorë sugjerojnë zbulimin e rasteve të fëmijëve në infeksioneve streptokoksike të përziera dhe streptokoke. Infeksioni mund të ndodhë fëmijën nga nëna dhe pleqsh. Zhvillimi i sëmundjes kontribuojnë në papjekuri të funksionit pengesë e lëkurës dhe mekanizmat imun në fëmijët në muajin e parë të jetës. Në rastet e exfoliative pezmatim i lëkurës dermatologji Ritter u takuan në fëmijët më të vjetër që marrin terapi imunosupresiv.

Simptomet e Ritter exfoliative pezmatim i lëkurës

Ashtu si pemfigus epidemike porsalindur Ritter exfoliative dermatit zakonisht zhvillohet 1-2 javë të jetës. Default fillimin e skuqje intensive dhe lëkurë pjatë rreth gojës dhe në kërthizë. Në rrjedhën e dermatitit exfoliative Ritter tre faza: eritematoze, exfoliative, rigjeneruese.


Faza eritematoze karakterizohet nga skuqje e shpejtë përhapjen (eritemë) të zonës së paraqitjes së saj në zona me folds të mëdha të organeve gjenitale të lëkurës dhe zona anale, dhe pastaj në të gjithë trupin. Procesi është shoqëruar me ënjtje dhe formimin e flluska të mëdha lodhje që shpejt të zbulojnë. Nuk është tipik për të gjitha llojet e pemphigus pozitiv shenjë Nikolsky. Ndoshta humbja e gojës dhe hundës, kufirit të kuqe të buzëve, mukozës traktit urinar.

Faza Exfoliative fillon me paraqitjen e flluska në vend shpallur nga gërryerjet. Defekte erozive rritur në madhësi dhe kanë tendencë për të përzierje së bashku. Jashtë kësaj faze klinik Ritter exfoliative pezmatim-si lëkurë djeg II diplomë. Shteti i porsalindur ngritur ashpër. Ka pasur rritje në temperaturën e trupit deri në 40 ° C, diarre, dobësi e përgjithshme. Foshnja sucks keq dhe dukshëm të humbur peshë.

Faza rigjeneruese ndodh kur një exfoliative pozitiv aktual pezmatim i lëkurës Ritter. Ka një reduktim i eritemë dhe edemë, erozioni epithelization sipërfaqet. Procesi përfundon me shërimin e fëmijës.

Format e lehta të dermatit exfoliative karakterizuara nga paqartë natyrisht Ritter fazat e lezione të lëkurës definuar jo qartë. Brenda 2 javësh ka zbutur inflamacion dhe të ndaluar sëmundjen, me Deskuamimi bollshme lamellash. Variante të tilla të dermatit exfoliative Ritter gjenden, zakonisht në fëmijët më të vjetër.

Gjatë pezmatim i lëkurës exfoliative Ritter bëhet jashtëzakonisht e vështirë kur ju lidheni komplikimet septike: pneumoni, meningjit, otitis media, pielonefrit, enterocolitis akute, celuliti, etj Në raste të tilla, sëmundje të mundshme fatale.

Diagnoza exfoliative pezmatim i lëkurës Ritter

Ritter exfoliative pezmatim i lëkurës diagnostikohet në bazë të tipik fast-paced dhe klinikat, fëmijërisë dhënat e shkarkimit pacientit mbjellje bakteriologjike ashpër dhe gërryerjet. Për të përjashtuar sifilis hershme kongjenitale kryerjen e diagnozës PCR dhe RPR-test.

Diagnoza diferenciale shpenzojnë me erythroderma kongjenitale ihtioziformnoy, llojet bulloz tjera të dermatit, dermatit herpetiformis Duhring, herpes simplex, puzyrchatkoy sifilitik, bullosa formën simplex e dermatit kontakti.

Trajtimi exfoliative pezmatim i lëkurës Ritter

Trajtimi i foshnjave me dermatit eksfoliativnym Ritter mbajtura në inkubatorët. Duke treguar antibiotikët cefalosporinet parenterale (tseporin, kefzol etj) timalin, plazma antistaphylococcal antistaphylococcal dhe gama globulin. Në mënyrë për të çhelmoj dhe parandalimin e dehidrimit kryer gemodez terapi infuzion ose polyglucin. Për parandalimin e dysbiosis në sfond të antibiotikut emëruar probiotics (bifidumbacterin, lactobacterin).

Lëkurë të shëndetshme është e trajtuar me alkool salicili ose fukartsinom. Bubbles ditur. Aplikuar në sprays prekura zonës ose ointments me antibiotikë, vaj për fërkim naftalanovaya, gjalpë zinku, pluhur e kseroformom. Kërkohet ndryshim përditshme prej liri dhe dush me Permanganat kalium.

Ritter exfoliative pezmatim i lëkurës ngjitëse. Për të parandaluar përhapjen e pacientëve të tij janë vendosur në një kuti të veçantë, të inspektojë nënat dhe stafi prodhuar Dhomat detyrueshme kvartsevaniya dhe masa të tjera karantinë.