Sapolindur epidemi pemfigus


  • Simptomet e sapolindur epidemi pemfigus
  • Epidemike Diagnoza sapolindur pemfigus
  • Mjekimi sapolindur epidemi pemfigus
  • Parandalimi i epidemike sapolindur pemfigus

Agjent shkaktar i epidemi pemphigus porsalindur është Staphylococcus aureus. Infeksioni përhapet nga personeli mjekësor apo nënat që shërohen pyoderma ose janë bartës të Staphylococcus aureus. Më shumë gjasa për të zhvilluar sëmundje mori trauma e lindjes ose të sapolindur të parakohshme, foshnjat nënat e të cilëve pësoi helmim gjaku rëndë të shtatzënisë. Sëmundje shumë ngjitëse bën atë transfer i shpejtë nga një fëmijë tek tjetri përmes duart e stafit mjekësor, të cilat mund të shkaktojnë shpërthime epidemike të sapolindur pemfigus në spital.

Simptomet e sapolindur epidemi pemfigus

Epidemi pemfigus porsalindur ndodh në 10 ditët e para të jetës. Ajo fillon me një rritje në temperaturën e trupit dhe ankthi porsalindur. Pastaj lezione të lëkurës duken vezikulave si të vogla që përmbajnë të lëngshme të verdhë i lëngshëm. Elementet nxito në epidemike sapolindur pemfigus shpesh të vendosura në rajonin e kërthizës, abdomen, mollaqe dhe shpinë, dhe lëkura e gjymtyrë. Më rrallë këmbët skuqje dhe duart. Flluska janë në rritje të shpejtë në madhësi, përmbajtja e tyre është purulent dhe baltë. Procesi përhapet shpejt nëpër trupin e fëmijës dhe mund të kapur mukozën e gojës, syve, hundës dhe organet gjenitale prag.


Hapja flluska shoqëruar me rrjedhje të formimit qelb dhe sipërfaqeve erozive të kuqe të ndritshme. Erozioni i mbuluar crusts sero-purulent dhe Epiteliza. Tolchkoobraznoe karakteristikë e njerëzve të pamend sëmundjes së flluska të reja në intervale të shkurtra. Në pakomplikuar epidemike version të sapolindur pemfigus pas 3-5 javësh e shërimit vërejtur fëmijën.

Në sëmundje neonatal është dobësuar me simptome të përgjithshme (humbja e oreksit, ankthi, çrregullime të gjumit) dhe shoqëruar me shenja të inflamacionit në numërimin e gjakut. Komplikimet septike aderimit mundur celuliti, otitis, pneumonia, pyelonephritis, etj Si një sëmundje të veçantë në dermatologji prodhuar formë të rëndë klinike të epidemike sapolindur pemfigus - exfoliative pezmatim i lëkurës Ritter.

Epidemike Diagnoza sapolindur pemfigus

Prezantim tipik klinik dhe përparimi i sëmundjes në ditët e para të jetës, zakonisht mund menjëherë të diagnostikuar sapolindur epidemi pemfigus. Për të identifikuar patogjen shkaktuar ajo mbahet bakposev sipërfaqet shkarkimit erozive. Është e rëndësishme për të përjashtuar pemfigus frëngjyzak, e cila është një manifestim i sifilis kongjenital. Për këtë qëllim dermatolog emëron përmbajtjes mikroskopike blisters në treponem zbehtë, i RPR-test dhe PCR diagnostike. Dyfdiahnostyky kryer gjithashtu me lindura Epidermolysis forma të tjera klinike dermatit bulloz, infeksion herpes.

Mjekimi sapolindur epidemi pemfigus

Stafilokoket duke shkaktuar epidemike sapolindur pemfigus janë zakonisht rezistente ndaj penicilinës. Prandaj, trajtimi është rezistent ndaj penicilinazën penicilinës (amoxiclav, oxacillin, etj) dhe cephalosporins (tseporin, kefzol). Used infuzion 5% albumin për kilogram të peshës trupore të porsalindur, dhe futja e vitaminave B, Retinol, acid Askorbik.

Trajtimi i lëkurës rreth flluska prodhuar alkool salicili ose borik. Flluska dhe zgjidhjet përshkon tushyruyut e ngjyra anilinë. Në sipërfaqe erozive e tharë imponojë sprays emulsioni syntomytsynovuyu dhe vajra me antibiotikë:. Hentamitsynovoyu, neomitsinovuyu, etj eritomitsinovuyu Kur pemfigus epidemike porsalindur banjot e përditshme efektive me Permanganat kalium, i përgjithshëm dhe SMT lokale.

Parandalimi i epidemike sapolindur pemfigus

Epidemi pemfigus porsalindur është në gjendje për të përhapur me shpejtësi, duke përdorur transmetimin e miqve. Patogjen mjaft i qëndrueshëm në mjedis dhe mund të ruhet në lëkurën e duarve të personelit dhe të kujdesit liri artikujve mjekësore. Objektivi kryesor i parandalimit - nuk lejojnë ndotjen e fëmijëve të shëndetshëm. Për këtë qëllim, domosdoshmërisht kryer izolimin e fëmijë të sëmurë, zbulimin e infeksionit streptokoksike apo transportin e nënave dhe personelit mjekësor, sterilizimin dhe lavanderi dezinfektim. Materniteti, i cili shënoi shpërthimin e pemfigus epidemisë, në afërsi të përpunimit të plotë sanitare.