Pemfigus eritematoz


  • Simptomat pemfigus eritematoz
  • Diagnoza e pemphigus eritematoz
  • Trajtimi i pemphigus eritematoz

Sipas mendimit të shumicës së autorëve të përfshirë në hulumtim në fushën e dermatologjisë, pemfigus eritematoze është një variant klinik i pemfigus vërtetë që konfirmojnë rastet e transformimit në fletë ose pemfigus vulgare. Megjithatë, studiues të tjerë besojnë sëmundje të ndryshme fletë pemfigus me të butë. Lokalizimit pemfigus eritematoz dhe ngjashmëria e tregon në lëkurë e kokës me një pamje të dermatit seborrheic ishin bazë për titullin e dytë të sëmundjes - pemphigus seborrheic. 

Simptomat pemfigus eritematoz

Ajo fillon me paraqitjen e pemfigus eritematoz fushat e skuqje e shpjeguara qartë - qelizat eritematoz. Ato janë të vendosura kryesisht në faqet dhe hundës. Patches eritematoz mbuluara me pak gri-të verdhë crusts lirshme dhe të hollë formuar për shkak të tharjes lëngun që del nga flluska të gjetura. Shumica e flluska që shfaqen në njollat ​​sipërfaqësore, të hollë dhe të butë, aq shpejt zbulon se shumica janë nezametnymy për të dy pacientit dhe mjekut.


Manifestimet e pemphigus eritematoz lokalizuara në fytyrë, e kombinuar me dëmtim të kokës në formën e thekon veshura me lezione yndyrë të kuqe, i ngjan një fotografi të dermatit seborrheic. Në zonat e prekura është atrofi mbresë dhe humbje e flokëve, duke çuar në alopecia.

Për një kohë të gjatë (në mesatare 5-7 vite) manifestime të pemphigus eritematoz që të ndikojë vetëm kokës. Procesi më tej përgjithësim mund të ndodhë me pamjen e puçrra interscapular rajon, gjoks dhe shpinë. E vendosur në priza trungu patches eritematoz mbuluara zdrukthtari, heqja e cila do të shkaktojë dhimbje pacientit. Kur ju hiqni crusts nga njollat ​​sipërfaqësore poshtë teje ndodhen gojë hapur të follicles flokët që janë lloj i Shipka.

Përafërsisht 33% e pacientëve me manifestimet lëkurore të sëmundjes eritemë puzyrchatkoy shoqëruar me lezione të mukozës. Nuk është një shenjë pozitive Nikolsky. Në disa pacientë të pemfigus tipike skuqje eritematoz kombinuara me Stoppers veshura papules ose vatrave të tipik për peshore me vaj me yndyrë hequr mirë.

Diagnoza e pemphigus eritematoz

Guess formë eritematoze e pemphigus dermatolog lejojë manifestimet tipike klinike dhe lokalizimin e lezioneve. Konfirmo diagnoza është shenjë pozitive Nikolsky, Smears zbulimin tipike e qelizave pemfigus akantoliticheskih, rezultatet e histologjike dhe studime imunologjike e marra nga biopsia. Ekzaminim histologjik zbulon praninë e flluska dhe të çara në shtresat me brirë dhe të grimcuar të epidermë, hyperkeratosis folikulare. Në kryerjen e Immunofluorescence drejtpërdrejtë vërejtur "rrip lyupusnaya" që shkon përgjatë membranën bodrum dhe akumulimin e antitrupave ndërqelizore në veshje e guaskës. Antitrupave indirekt Immunofluorescence gjithashtu zbulon, por e bën jo "band lyupusnoy." Në gjakun e pacientëve me puzyrchatkoy skuqur janë shpesh karakteristikë e lupus eritematoz antitrupave antinuclear sistemike, antitrupa për SS-A dhe ds ADN-së.

Diagnoza diferenciale e sjelljes pemphigus të skuqur e ekzemë seborrheic, eritematoz sistemik lupus, rosacea dermatit actinic, formave të tjera të pemfigus, eritemë multiforme.

Trajtimi i pemphigus eritematoz

Basic sistem pemfigus terapi eritematoze po merr glukokortikoideve (prednisone, triamcinolone, metilprednizolone). Në prani të ulcerat stomak apo ulçerë stomakut 12p e pacientit. droga ulçerë administruar intramuskulare. Në formën e përgjithësuar për trajtimin gjakun e pacientit nga qarkullojnë komplekset imune ajo tregon metodat jashtëtrupor hemokorrektsii: plasmapheresis, plazma ujëvarë filtrimin, immunosorbtsiya, hemosorbtion, krioaferez. Trajtimi lokal i skuqur pemfigus është imponuar dressings permbylles me ointments dhe glucocorticoid input triamcinolone vnutriochahovom.