Masakër gjirit


  • Shkaqet e lëndimet gjinjve
  • Gjirit Simptomat vrarë
  • Diagnoza e mavijosur të gjirit
  • Trajtimi masakër gjirit

Lëndimet traumatike gjinjtë mund të jenë të mbyllura dhe të hapura, i izoluar apo i kombinuar. Nga mbyllja e lëndimeve të përfshijnë bruises dhe hematomas gjirit. Ndër dëmi publik mund të ndodhë me feta, i copëtuar, të shtënë arme, plagët e kafshuar. Në sulmet Mammology dhe dëme në gjoks, përkundër vendndodhjen sipërfaqësore të trupit janë të rralla dhe të përbëjnë 1-2% të të gjithë patologjisë gjirit. Plagosje e gjirit mund të kombinohet me lëndimet e gjoksit - bruises, brinjë të thyera dhe kafaz i kraharorit, pneumatoraks, hemothorax. Çdo gjirit dëmtim mund të jetë i komplikuar me gjakderdhje, qelbëzim, dhe të çojë në zhvillimin e një goditje të dhimbshme. 

Shkaqet e lëndimet gjinjve

Përpjekjet gjoksin shpesh rezultojnë nga trauma natyre të brendshme - bie në copë e mobiljeve, ndikim në transportin publik gjatë lojërat me fëmijët, postet, timonit të një aksident me makinë, etj


Nën ndikimin e faktorit traumatik shkelur integritetin e enëve të gjakut, duke çuar në këputje të gjakut në inde. Me bruises vogla gjakderdhje gjirit zakonisht ndalet në mënyrë spontane. Ind të gjirit janë rezistente ndaj lëndimit të drejtpërdrejtë, por pavarësisht innervation mirë i goditjeve të organeve mund të shoqërohet nga shoku traumatike, veçanërisht në qoftë se dëmi bie mbi paraareolyarnuyu ose soskovoho rajon.

Plagët e hapura gjinjtë janë shpesh rezultat i dhunës (tentim vrasje, vetëvrasje) apo rezultat i injektimit të pakujdesshëm ose bien në objekte të mprehta. Tipar i plagëve thikë dhe është kafshuar infeksionin e tyre duke patogjene rezistente ndaj antibiotikëve tradicionale, prania e infeksioneve anaerobe, patogjenët polymorphism.

Gjirit Simptomat vrarë

Në mënyrë tipike, blanë gjirit shoqëruar nga formimin e nënlëkurës apo të thellë hematoma - akumulimit të kufizuar të gjakut në indet e buta të gjirit. Përfundimisht hematoma mund të shpërndajë, por shpesh vendi i tyre i formuar nekrozë yndyror e gjirit. Përveç kësaj, infeksion rezultoi në gjak e indeve, ka gjasa qelbëzim dhe formimi abscesi i kancerit të gjirit.

Si rezultat i ndikimit të gjirit pacient kanceri shqetësuar për dhimbjen dhe ënjtje në gjoks, ruhet për një kohë të gjatë. Ndonjëherë, lëndimi i ducts qumësht, mund të duket shkarkimin nga natyra dalë transparent apo të përmbajnë papastërti të gjakut.

Në pikën e ndikimit të gjirit, zakonisht mbetet zonë nënshkrimin që nuk është i rrezikshëm në drejtim të keqdashje. Në anën tjetër, trauma e gjirit mund të jetë një faktor nxitje në rritjen e tumoreve të tjera që nuk e kanë zbuluar ende. Në historinë e shumë pacientë, e cila u gjet më vonë për të pasur kancerin e gjirit, trauma gjoks ndodhur. Sidomos të shtëna të rrezikshme të gjinjve kur nyje në dispozicion Inflamacioni i gjirit në gratë. Zëvendësimi i nekrozë yndyrë mbresë ind nganjëherë shkakton përfshirjen e lëkurës, gjë e shëmtuar gjoks, të cilat gjithashtu mund të merret si oncopathology kancerit të gjirit.

Prandaj, çdo gjirit masakër, hematoma, disponueshmërinë compression, ndryshimet ngjyra janë të shtyrë për të hyrë në mammologist dhe një mamolohichnoho detajuar provimit.

Diagnoza e mavijosur të gjirit

Pas vrarët e rekomanduar që një inspektimi të pavarur dhe prekje e gjirit për zbulimin e hershëm të hematoma dhe nënshkrimin. Në procesin e vetë-prekje duhet të zbatohet në përputhje me të gjithë sektorët e gjirit dhe sqetullat. Pasqyrë e lëkurën e gjirit është bërë e mirë në pasqyrë. Nëse vëreni njollë e lëkurës, model venë, tërheqje dalë apo lëkurë, vula definicion vizual apo prekje, rruzull duhet të shihni menjëherë një specialist.

Formuar nga therje gjirit intramammarnyy hematoma të çon në një rritje të vëllimit të gjirit dhe i jep lëkurës purpurt ose ngjyrë cyanotic. Përfundimisht hematoma ndryshime ngjyrën dhe zbehet ("derdh").

Mjaft shpesh zbulojnë efektet e grevës thellë në indet e gjirit mund të vetëm duke përdorur mjet diagnostik. Pra vizitoni mammologist i nevojshëm edhe në mungesë të ndryshimit të dukshëm dhe të dukshëm. Në masakër ultratinguj gjirit është kryer, radiothermometry, mamografia, në situata të paqarta - CT ose MRI e gjirit.

Ultratinguj gjirit edemë traumatik manifestohet si ind rënë echogenicity. Hematoma Latest përcaktuar fillimisht si një strukturë ehonehativnye homogjene, por shpejt ata shfaqen sinjale ehopozitivnye - duke përfshirë fibrinë vogël. Resorption e hematoma përfshin një reduktim në madhësinë e saj dhe zvogëluar echogenicity. Kur formimi i organizuar hematoma lotsiruetsya echogenicity lartë me kufij të qartë.

Mamografia kur goditës gjoksin na lejon të dallojnë ndryshimet post-traumatike të tumoreve të tumorit. Radiothermometry në therje gjirit zbulon një komponent inflamator në pëlhura trashë.

Trajtimi masakër gjirit

Në therje immobilization gjirit të mbajtur gjoks dhe fiksimit fashë të plagosur saj në pozicionin ngritur. Në mënyrë që të lehtësojë dhimbjen prodhuar bllokadën Retromammarnoe. Për të shpejtuar zgjidhjen e hematoma të aplikuar ngrohjes e thatë, fërkim heparynovoy troksevazinovoy ose vaj. Resorption e hematoma ndodh brenda 4-6 javësh.

Për të parandaluar qelbëzim bruising emëruar gjera antibiotikët. Në rastin e abscesit post-traumatik trajtimi i tij është në parimet e terapisë qelbëzues Inflamacioni i gjirit me fokus birë dhe kullimit të performancës.

Për të hequr turistik hematomas me hemorragji të konsiderueshme në indet e kancerit ose retromammarnuyu indeve. Evakuimi rezultuar gjak është e preferueshme për të kryer metodë të birë.

Nëse pika e ndikimit ishte formuar hematoma të organizuar, cist rreme, tumor-nyje, cicatrices, performanca e treguar operim të pjesshëm të kancerit të gjirit macropreparations Histologji.