Impotencë


  • Fiziologjia e ereksionit dhe detumestsentsii
  • Simptomet e impotence
  • Diagnoza e dobësisë
  • Trajtim pafuqi

Impotencë - Shkelja e potencë, impotencë, manifestuar në pamundësinë e njerëzve për të bërë marrëdhënie seksuale. Shpesh është manifestim i sëmundjes themelore dhe trajtimi i saj është eliminuar (endokrine, nervor, çrregullime kardiovaskulare, sëmundje urogjenital). Ngrerë mosfunksionim mund të shkaktojë depresion të thellë psikologjike, prishjen e harmonisë seksuale dhe marrëdhëniet familjare.

Mosfunksionim ngrerë apo impotenca është pamundësia për të arritur një mbledhje duket i mjaftueshëm për të përfunduar marrëdhënie seksuale mbajtjen rehati psikologjike gjatë të. Kohët e fundit Patogjeneza dhe shkakton mosfunksionim ngrerë studiuar sa duhet për të rifilluar jetën dhe sot seksual problemin normale impotenca nuk është i vështirë.

Fiziologjia e ereksionit dhe detumestsentsii


Muskujt e butë e cavernosa corpora dhe muret e arterieve dhe arteriolat kryejnë funksionin themelor gjatë ereksionit dhe gjatë detumestsentsii - Recesioni mbledhje pas derdhje ose për shkak të arsyeve që penguar përfundimin e marrëdhënieve të natyrshme seksuale. Në muskujt e pushimit të lëmuar të penisit është i ndikuar nga mbaresa nervore dashamirës. Në kohën e zgjimit seksual apo stimulimin e impulseve penisit të transmetuara me anë të fibrave parasympathetic nervore, duke shkaktuar shkarkimin e neurotransmitters ereksionit, furnizimi me gjak vjen cavernosum. Ky është një proces kimik kompleks për pjesëmarrjen e detyrueshme të oksidit nitrik. Së pari, nuk është relaksim dhe relaksim i muskujve të butë, e cila nga ana kontribuojnë në krovenapolnenie qetë. Rritja në përmasa të hyjnë indet ngrerë gjakut arterial pjesërisht bllokuar rrjedhjen e gjakut venoz. Për shkak të dallimeve në shumën e hyrjeve dhe daljeve të presionit intracavernosal gjakut rritet, i cili promovon mbledhje të ngurtë.

Menjëherë pas derdhje, të ndaluar stimulim seksual, ose ndryshe kundërt proces fillon - detumenstsentsiya. Pas aktivizimit, strukturat synaptic në gjak janë neurotransmitters të lidhura si norepinephrine dhe Nutritive.

Të dyja këto procese janë të kontrolluara zonë mesatare preopticheskaya të lëvore cerebrale, në aktivitetin e përgjithshëm, seksual dhe sjellja seksuale e njerëzve varet nga substancat dopaminopodobnyh koncentrim me nxitës dhe seratoninopodobnyh që kanë një efekt të jashtëzakonshëm. Shkelja e ndonjë lidhje në të gjithë procesin mund të çojë në impotencë.

Simptomet e impotence

Në varësi të Patogjeneza e mosfunksionim ngrerë identifikojnë disa lloje të dobësisë.

Impotencë Psikogjenike mund të jenë të dyja të përhershme dhe të përkohshme, ky lloj i dobësisë mund të ndodhë në njerëzit të cilët janë të nënshtruar në lodhje të shpeshta mendore dhe fizike, kanë disa vështirësi psikologjike apo probleme për të gjetur partner. Impotencë e përkohshme psikogjenike është pas normalizimit të jetës.

Impotencë Psikogjenike, në patogjenezën e cila është ulur ndjeshmërinë për neurotransmitter indeve shpella shkak të ndikimit dërrmuese të lëvore cerebrale ose i prekur në mënyrë të tërthortë nga qendrat kurrizore, mund të jetë kundër sfondit të phobias dhe devijimet seksuale, psychotrauma associative dhe paragjykime fetare. Sot, në sajë të zhvillimit të diagnozës mes mosfunksionim të vërtetë dhe të psychogenic erektil, impotencë psychogenic në formë të pastër, të tilla si në rastin e devyatsyyah serioz seksual (pedofilia, Zoophilia) diagnostikuar më rrallë.

Impotencë neurogjenik ndodh në një ambient të lëndimeve dhe sëmundjeve të sistemit nervor qendror dhe nervave periferike. Lidhje Pathogenetic është vështirësia apo jo kalimi i impulseve nervore në trup shpella. Në 75% të rasteve të shkaktojnë impotencë neurogjenik janë dëmtimin e shtyllës kurrizore. Në tjetër 25% janë neoplazmes, sëmundjes cerebrovaskulare, disk diskale, skleroza e shumëfishtë, syringomyelia dhe sëmundje të tjera neurogjenik.

Arteriohennoy impotencë mosha është një patologji, siç ndryshimeve aterosklerotike në enët koronare dhe penalnoho identike. Në një moshë të re arteriohennoy pafuqi mund të ndodhë për shkak të anomalive të lindura të enëve të gjakut, pirja e duhanit, hipertension, diabet apo për shkak të lëndimit. Fluksi i pamjaftueshëm i gjakut arterial nuk është në gjendje për të ushqyer plotësisht ind shpella dhe endothelium vaskulare, ndërpreu metabolizmin lokale, e cila mund të çojë në çrregullime të pakthyeshme jofunksionale indeve shpella.

Patogjeneza venohennoy impotencë studioi në mënyrë të pamjaftueshme, por zhvillimi i saj të kontribuojë në trazirat në gjak venoz, në të cilën lumen venë rrit. Kjo ndodh kur kullimit ektopike e cavernosa corpora e penisit përmes enëve deje, në këputje traumatike të proteinave membrana, duke rezultuar në një mungesë në rritje të saj. Venohennaya pafuqi shpesh shoqëron sëmundjen Peyronie së dhe pamjaftueshmërinë funksional të indit shpella ngrerë. Pirja e duhanit dhe abuzimi me alkoolin përkeqëson simptomat venohennoy impotencë.

Impotencë hormonal shpesh zhvillon kundër diabetit sepse diabet ndryshon enët penalnoho dhe indeve shpella shumë serioze. Por ky hormon shkaku impotencë jo vetëm në uljen e testosterone si shkelje tretshmërinë e vet, sepse ata me të hipogonadizmit në promovimin e problemeve ngrerë janë vërejtur. Por hipogonadizmi dhe menopauza terapi zëvendësimi të hormoneve mashkull është kryer si trajtimin parësor të mosfunksionim ngrerë.

Pafuqi mund të çojë dështim ose mosfunksionim shpella indeve shpella. Në patogjenezën e këtij lloji të dobësisë janë ndryshime cavernosum, enët e gjakut dhe mbaresa nervore që prish mekanizëm erektornoho.

Sëmundje të veshkave në të cilat pacientët tregon jashtëtrupor dializë në gjysmën e rasteve të kombinuara me mosfunksionim ngrerë, ndërsa transplantin e veshkave dy të tretat e pacientëve të rivendosur aftësinë ngrerë. Prostatitis mund të shkaktojnë impotencë si për shkak të mungesës së testosteronit në serum, dhe përmes sëmundjet e qarkullimit të Psikogjenike, dhimbje gjatë britmë, derdhje e parakohshme dhe kushtet nën të cilat iatrogjenike formuar sindromën e dështimit.

Në pacientët me astmë, në postinfarction gjendjen e dobësisë për shkak të frikës nga rëndim të sëmundjeve gjatë raportit seksual.

Prostatitis nuk është shkaku kryesor i dobësisë, ajo mund të rritur vetëm kursin e saj, ajo duhet të kihet parasysh, si shumica e njerëzve besojnë se vetëm prostatitis mund të shkaktojnë mosfunksionim ngrerë.

Diagnoza e dobësisë

Të gjitha procedurat diagnostike kanë për qëllim për të përcaktuar shkakun e dobësisë, që nënkupton mundësinë e shërimit të funksionit erektil dhe eliminimin e përvojave emocionale. Për ta bërë këtë, gjëja e parë që të dallojnë pafuqi Psikogjenike dhe organike. Një metodë e thjeshtë dhe e besueshme është që të monitorojë erections nate dhe testet intrakavernoznye shpoj (provë kaverdzhekt). Në qoftë se këto metoda sipas natyrës organike e dobësisë është konfirmuar, pastaj kalojnë disa sondazhe të tjera për të identifikuar shkaku themelor.

Trajtim pafuqi

Andrology Modern ka një zgjedhje mjaft të gjerë të skemave dhe metodave të trajtimit të mosfunksionim ngrerë. Zgjedhja e trajtimit në bazë të një vendimi mbi pranueshmërinë e Andrology dhe përdorimi për pacientin. Terapia e barnave është një trajtim tradicional pafuqi, zakonisht mbështeten në terapi zëvendësimi testosterone (Andriol) dhe përgatitjen e një grupi blockers. Mes trajtimit parësor periodike kurseve të tilla si droga trazodone, trymipraminu, nitroglycerin, Metahlorfenilpiperazin - ato janë përdorur në formën e aplikacioneve vaji. Efektiviteti i terapi të drogës nuk kalon 30% sepse droga janë treguar jo të gjithë pacientët.

Psikoterapia mund të jetë një trajtim parësor për impotencë psychogenic dhe neurogjenik, por vetëm nëse procedurat psikoterapeutike janë kryer në mënyrë profesionale. Ngrerë terapi vakum, i cili u zhvillua në 1970 nga Dr D.Osbon, me sjelljen e duhur i jep efikasitet në 83%; komplikime në formën e pikës së gjakderdhjes, marrëdhënie të dhimbshme të ndodhë në raste të izoluara.

Terapi Intrakavernoznye drogës është një metodë relativisht e re e trajtimit të dobësisë. Për herë të parë intrakavernoznye që të përmirësojë funksionin ngrerë janë administruar papaverine (1982), dhe pastaj filloi duke përdorur fentolamine, prostaglandin E1 dhe droga të tjera. Efekte minimale anësore, efikasitet të lartë dhe lehtësinë e përdorimit bën E1 prostaglandin drogës; Përdorimi i kësaj teknike në 80% të rasteve lejon jetën seksuale me cilësi të lartë pa ndonjë kufizim.

Kur përdorni papaverine dhe fentolamine intrakavernoznomu terapi të drogës për impotencë si komplikime ngrit priapism dhe fibrozë nganjëherë shpella që prostaglandin E1 duke përdorur jashtëzakonisht të rralla. Disavantazhi i vetëm i kësaj metode është trajtimi i injeksioneve dhimbje pafuqi, sepse pas injektimit të prostaglandin E1, për lehtësimin injeksione dhimbje e 7,5% sodium bikarbonat. Që nga trajtimi i impotencës me ndërhyrje minimale jep rezultate të mira, të zhvilluar metodat bezin'ektsionnye intrakavernoznoho duke bërë drogë.

Falloprotezyrovanye Intracavernosal i parë është kryer me sukses në 1936 nga profesori Bogoraz Sovjetik, si protezë është përdorur kërc brinjë. Dhe në mesin e viteve 70 falloprotezyrovanye intrakavernoznye ka qenë përdorur gjerësisht për të trajtuar impotenca. Sot proteza me parimet e ndryshme të veprimit dhe të japin liri të plotë për të kryer një jetë normale seksuale.

Besueshmëria e sistemeve të përdorura për proteza dhe inxhinieri cilësisë ka reduktuar numrin e komplikimeve në 3,5-5%, dhe në mesin e pacientëve që përdorin falloprotezy korrigjimin impotencë, 80% japin këshilla të mira këtë metodë.

Kështu nëse impotenca është organike në natyrë, duhet të këshillojnë pacientët që menjëherë të kryejë faloprotezirovanie. Si statistikave shumicën e njerëzve që përdorin falloprotezy terapi e përdorur fillimisht drogës, terapi vakum dhe intrakavernoznye samoin'ektsiy. Arsyeja kryesore që intracavernosal falloprotezyrovanye i preferuar nga shumica e pacientëve janë të ballafaquar me problemin e dobësisë, mosfunksionim ngrerë është e natyrshme, nuk ka nevojë për injeksione të dhimbshme dhe futje e vazhdueshëm të drogës dhe numrin minimal të komplikimeve.