Puçrra fytyre inversi


  • Manifestimet fytyre inversi
  • Trajtimi i inversi fytyre

Puçrra përmbysja ndodhë vetëm pas pubertetit, sepse në këtë moshë fillojnë të funksionojnë gjëndra apocrine. E para, inflamacion ndodh në follicles flokët dhe ky proces nuk është e ndryshme nga mekanizmi i vulgaris puçrra fytyre. Pas rritjes së infiltrat inflamator dhe thyejnë murin e gjëndër e flokëve është infeksion dytësor gjendra apokrinovyh djerse. Shpesh përmbysja fytyre shfaqet në sfond të një forme të rëndë të puçrra fytyre. Ato kontribuojnë në zhvillimin e trashje, kruajtje ose fërkim të vazhdueshëm të veshjeve në fushën e gjëndra apokrinovyh lokalizimi.

Manifestimet fytyre inversi

Sëmundja manifestohet formë nën lëkurë, në sqetull, bigëzim, pranë kërthizë apo rreth gjinjve thith infiltrate të shumta. Ata duken si gunga të vogla në lëkurë, me ndjenjën e të cilave janë compression dhimbshme. Pas një rritje të vogël në madhësi dhe maturimit shpallur infiltrime. Nga këto, sipërfaqja e lëkurës kthehet qelbëzuese ose purulent-diktim. Pastaj nuk është shëruese në vend me formimin e mbresë depërtoj përfshirë. Dhëmbëza disa puçrra anasjelltë zakonisht të shoqëruar me fushë të re dhe zgjerimin e lezione të lëkurës.


Puçrra fytyre inversi karakterizuar nga vazhdimisht relapsing natyrisht kronike dhe mund të konsiderohet një nga varietetet e pyoderma kronike.

Trajtimi i inversi fytyre

Terapia inversi puçrra fytyre - kjo është një proces i gjatë që merr një muaj kohë pak. Baza e trajtimit është antibiotikët. Aplikuar topically dy herë në ditë me një krem ​​antibiotik, tetracycline, erytromitsynovu, locion lynkomytsynovuyu me clindamycin. Sjellje terapi paralele për qëllim parandalimin e bllokimin e follicles flokët dhe për të përmirësuar furnizimin me oksigjen të indeve. Pra skema trajtim puçrra fytyre efektive inversi besohet ointments erytromitsynovu kombinim dhe peroksid benzoyl.

Trajtim lokal i kombinuar me të këmbimit valutor antibiotik brenda. Për këtë qëllim mund të përdoret doxycycline, bashkë-trimoxazole, clindamycin (dilatsin, Zyneryt), tetracycline, erythromycin, etj Për një përzgjedhje më të saktë të antibiotikut prodhimin kulture ngjalat e shkarkimit dhe për të përcaktuar ndjeshmërinë e mikroorganizmave të kultivuara për antibiotikët.

Në trajtimin e akneve janë gjithashtu duke përdorur retinoids inversi sintetike: Tretinoin, adapalene, isotretinoin dhe gratë - terapi të hormoneve: Diane-35, etinilestradiolit, ciproteroni, etj

Në periudhën akute inflamatore kundërindikuar, trajtimet mekanike dhe termike, lulëzim, masazh, tubs nxehtë, etj

Po aq i rëndësishëm në trajtimin dhe parandalimin e relapses mëtejshme fytyre inversi është jo vetëm higjienën personale, por edhe të drejtën e kujdesit të lëkurës. Gels spastrim përzgjedhjes, krem ​​kozmetike dhe trajtim mirëmbajtje parandaluese duhet të kryhet në bashkëpunim me dermatolog ndjek ose cosmetologist.