Hydrarthrosis përhershme


  • Shkaqet e hydrarthrosis përhershme
  • Simptomet e hydrarthrosis përhershme
  • Diagnoza hydrarthrosis përhershme
  • Trajtimi i hydrarthrosis përhershme

Rastet hydrarthrosis përhershme vërejtur për të dy të rriturit dhe fëmijët. Por më shpesh sëmundja është diagnostikuar në njerëzit e moshës 20 deri në 40 vjet. Është vërejtur se gratë të merrni të sëmurë më shpesh të përhershme burra hydrarthrosis. Rastet hydrarthrosis përhershme fëmijët nën 7 u vunë re.

Shkaqet e hydrarthrosis përhershme

Modern Reumatologji shkaku jo i njohur i hydrarthrosis përhershme. Supozohet marrëdhënie me faktorët traumatike sëmundje dhe çrregullime endokrine. Grave të përhershme pamja hydrarthrosis shpesh i lidhur me ciklin menstrual. Në disa raste të kontaktuar me predispozicion gjenetik të sëmundjes.


Shumë pacientë me një histori të hydrarthrosis përhershme ka indikacione alergji transferuar më parë, urtikarie, pezmatim i lëkurës alergjik, Angioedema, etj Megjithatë, alergjik ose autoimune në natyrë hydrarthrosis përhershme nuk konfirmohet si përpjekje për të trajtuar antihistamines ose Glukokortiksoteroide në shumicën e rasteve të dhënë efekt.

Simptomet e hydrarthrosis përhershme

Hydrarthrosis përhershme gjithmonë fillimin akute të ndryshimeve të shpejtë progresive të përbashkët. Zakonisht prek vetëm një të përbashkët të madhe. Në disa raste ka pasur Lezionet e dy ose më shumë nyje. Është shumë e rrallë që të ketë përfshirje të përhershme hydrarthrosis në dy nyje të rregulluar simetrike. Lezionet më të zakonshme të përbashkët gju, por mund të shfaqet hydrarthrosis në kyçin e këmbës, hip, dore ose bërryl.

Hydrarthrosis përhershme tregon rritje të shpejtë në rritje në vëllimin e përbashkët lidhur me bllokimet në zgavrën e saj në rritje numri i lëngjeve synovial. Ky proces është shoqëruar me siklet në nyje dhe tuhopodvyzhnostyu progresive vete. Kjo simptoma inflamator (skuqje dhe rritje lokal temperatura në të përbashkët) mungon. Jo vërejtur simptoma të përbashkëta: lodhje, dhimbje koke, ethe, etj

Akut sulm hydrarthrosis me ndërprerje të lejuara në mënyrë të pavarur brenda 3-5 ditëve të shfaqjes së saj. Lëngu i tepërt synovial e joints resorbed, duke lënë pas çdo ndryshim. Megjithatë, në periudhën prej 1 jave në një muaj qasje të përhershme hydrarthrosis përsëritet. Në disa pacientë, intervali midis sulmeve është disa muaj, në disa raste, konfiskimet ndodh vetëm disa herë në vit. Periodikisht zahostryuyuchys, sëmundja mund të ndodhë gjatë një periudhe të gjatë, ndonjëherë - jetën e pacientit. Për më tepër, secila e karakterizuar nga pacienti vet, çdo herë të njëjtën, kohë në mes të sulmeve.

Diagnoza hydrarthrosis përhershme

Guess hydrarthrosis përhershme lejon një pamje tipike klinike të sëmundjes. Pacientët me këto simptoma duhet të referohet për këshillim rheumatologist. Për të sqaruar diagnozën klinike dhe studime biokimike të gjakut, analiza synovial fluide, X-ray dhe ultratinguj të përbashkëta, studimi synovial biopsi.

Në testin klinik të gjakut në pacientët me hydrarthrosis përhershme përshpejtim të lehtë mund të përcaktohet nga ESR. Analiza biokimike të gjakut zakonisht nuk ka treguar ndonjë ndryshim patologjike. Për të kapur analizë synovial fluide për të bërë diagnostike birë të përbashkët. Ndërsa studjon cytosis vërejtur, përmbajtjen polinukleariv prej 50% apo rritje më të madhe të numrit të limfociteve rritur viskozitetin. Një biopsi e membranës synovial me hydrarthrosis përhershme gjendet në 50% të pacientëve infiltrimit lymphocytic dhe trashje e membranës synovial.

Të përbashkët me ultratinguj gjatë sulmeve të përhershme hydrarthrosis zbulon zgjerim zgavër të përbashkët dhe një të madhe atë turmë shfrim, shenjat e synovyyta kronike si trashje e membranës synovial. Në radiografi të përbashkët gjatë sulmit kanë qenë duke zgjeruar hapësirën e përbashkët, rritjen dhe "turbullira" hijet indet periarticular. Në mes të periudhave të shkurtra të hydrarthrosis përhershme çdo ndryshim radiografike dhe me ultratinguj janë negative. Pas disa viteve të fillimit të shfaqen shqetësime radiographically qëndrueshme në formën e osteosclerosis subchondral, duke ngushtuar përbashkët hendek dhe pamjen margjinal osteophytes.

Diagnoza diferenciale e hydrarthrosis përhershme shpenzojnë me artrit reumatoid, sëmundjet e Bechterew-it, artrit reaktive, artropati hidroksiapatitnoy, pigment villonodulyarnym sinoviita, reumatizmi palindromnyy.

Trajtimi i hydrarthrosis përhershme

Hydrarthrosis përhershme terapi kryhet me drogë jo-steroidal anti-inflamator (ibuprofen, voltaren, etj). Shumë autorë kanë vënë në dukje mungesën e efektshmërisë së terapisë SCS në trajtimin e hydrarthrosis përhershme. Megjithatë, në literaturë nuk është dëshmi e përmirësimit përkundër sfondit të rasteve javore injeksion intraarticular i hydrocortisone. Kur shprehu dhe acarimin e shpeshta të sëmundjes pas dështimit të trajtimeve të tjera mund të përdorin terapi rrezatimi.

Në disa raste të mbështetet në kirurgji - sinovektomiyu. Megjithatë, kjo metodë e trajtimit përgjithësisht prodhon rezultate të paqëndrueshme dhe pas një kohë kthime mbrapa përhershme hydrarthrosis përditësuar.