Gurë mocheyspuskatelnomu kanal


  • Shkaqet e gurëve mocheyspuskatelnomu kanal
  • Simptomat e gurëve në uretrës
  • Gurë Diagnoza mocheyspuskatelnomu kanal
  • Gurë Trajtimi mocheyspuskatelnomu kanal
  • Parashikimi dhe parandalimin e gurëve mocheyspuskatelnomu kanal

Gurë mocheyspuskatelnomu kanal mund të jetë primare (dmth sformirovannymy e parë në uretrës) ose të mesëm (formuar në traktin e sipërm urinar - veshkat apo fshikëz dhe shkoi në lumen të uretrës). Urologji Klinike përballur shpesh me gurë mocheyspuskatelnomu kanal të mesëm. Në gratë, të concretions uretrës ndodhin shumë më rrallë se burrat, për shkak të veçantitë e anatomisë femërore, një uretrës më të shkurtër, stretchability tij më të mirë dhe sulmues.

Shkaqet e gurëve mocheyspuskatelnomu kanal

Gur urethral kryesor gjendet kryesisht në meshkuj. Kushtet për formimin e tyre mund të shërbejnë ngushtim uretral, fistula ose uretral diverticula, BPH, prostatitis, uretritin kronike. Gurë mocheyspuskatelnomu Konfigurimi kanal është përsëritur uretrës në të cilat ata janë të formuar dhe të rritet. Concretions më të mëdha të formuar në kanalin diverticula mocheyspuskatelnomu.


Guri i mesëm kanal mocheyspuskatelnomu janë një manifestim i urolithiasis (prania e gurëve në veshka ose fshikëz). Duke shkuar poshtë nga traktin e sipërm urinar, ata të merrni mbërthyer në kanal mocheyspuskatelnomu, duke shkaktuar simptomat përkatëse. Numri dhe formën e gurë mocheyspuskatelnomu kanal mund të jenë të ndryshme. Gur i mesëm shpesh merrni mbërthyer në navicular fossa, ndonjëherë - në membranoznoy apo uretrës prostatic.

Arsyet për formimin e gurëve të mesme mund të bëjë gabime në ushqim dhe dietë të pijshëm, dehidratim; trazirat e metabolizmit mineral në trup në hyperparatyreoze, osteoporozën, lëndimet e kockave; sëmundjeve të traktit gastrointestinal (gastrit, koliti, sëmundjes peptike); infeksion i traktit urinar (pyelonephritis, cystitis), etj

Përbërja kimike e shkëmbinjve mocheyspuskatelnomu kanalizuar concretions veshkat të ngjashme - urate, oxalate, fosfat, karbonat, cystine, proteina, cholesterol, etj

Simptomat e gurëve në uretrës

Simptomat me gurë mocheyspuskatelnomu kanal dhe shprehja e saj është përcaktuar nga lokacioni, formën, madhësinë, numrin dhe kohëzgjatjen gur e qëndrimit të tyre në uretrës.

Mbyllje lumen Urethral gur të shoqëruara me dhimbje, vështirësi urinimi, shpërndajnë dhe lumë dobësimi të urinës, hematuria. Në mbivendosje të plotë konkrementom lumen urethral zhvillim mbajtjen akute urinare. Gurë pasmë uretrës duke shkaktuar dhimbje kur ecin dhe vende.

Për shkak të guri i gjatë në urostaz uretrës ndodh në kushtet e sipërme e traktit urinar për hydronephrosis, uretritin ulcerat presion në mukozën e uretrës, urethral formimin gyp dhe lacunar absces.

Gur Uretropuzurnye, pjesërisht e vendosur në kanal mocheyspuskatelnomu dhe pjesërisht - në fshikëz mund të shkaktojë mosmbajtjeje urinar. Kontakti seksual në praninë e gurëve në uretrës dhimbje të sindromës konstante dhimbjes mund zhvilluar ulur epsh dhe mosfunksionim seksual.

Gurë Diagnoza mocheyspuskatelnomu kanal

Njohja urethral gur i bazuar në simptomat karakteristike prekje të dhënat, rezultatet e studimeve instrumentale.

Gurë Burrat mocheyspuskatelnomu kanal të përcaktuar me prekje varur uretrës ose perineum, dhe lokalizimin në pasmë - në provim dixhitale zorrës së trashë. Gratë e hulumtimit gjinekologjike në të cilin gur mund të jetë namatsanyy përmes murit të përparmë të vaginës.

On ultrazërit fshikëz visualized uretrës arsimit hiperehohennosti, duke i dhënë një hije akustike. Në urinalysis zbuluar mikro ose hematuria bruto, shenja të inflamacionit (leucocyturia), crystalluria, shpesh - pH alkaline.

Gurë mocheyspuskatelnomu kanal mund të jetë zbuluar nga metali injektuar në buzha uretrës - ndërsa ka një pengesë në uretrës, ka një ndjenjë të fërkimit. Për diagnozën diferenciale e gur dhe të huaj të organeve mocheyspuskatelnomu tregon kanal përdorë për kërkime - i ureteroscopy, urography Shqyrtues, i uretrohrafyyu. Hije konkrementa shpesh shihet në urohrammah vëzhgimit. Në studimit gur renthenokontrastnoy kanal mocheyspuskatelnomu është definuar si mbushje defekt ose një kontrast të zgjeruara.

Endoskopike dhe radiologjike kanal ekzaminim mocheyspuskatelnomu jep një ide të lokacionit, madhësia, numri i gurëve dhe të parashikojnë se si heqja e tyre.

Gurë Trajtimi mocheyspuskatelnomu kanal

Me mëparshëm gurë Urethral mund të hiqet me mashës veçanta Urethral dhe në vend në fossa navicular - pincë apo mengene. Në vrima të ngushta e jashtme mbështetet në para-autopsi e saj - meatotomiy. Moving gurë me një sipërfaqe të qetë mund të zhvendoset më afër hapjen e jashtme të uretrës duke përdorur lëvizjet massyruyuschyy.

Gurët janë të vendosura në pjesën e prapme të uretrës ndonjëherë është e mundur që të shtyjë buzhom fshikëzës apo kateter metalike. Në këtë rast, hapi tjetër është bërë heqjen e gurëve të fshikëzës nga lithotripsy.

Në raste të rralla, gurë, thekshëm në uretrës, larg tyre pas futjes së agjentëve antispasmodic, stresi ujë, dush sitz, etj

Nëse përpjekjeve të pasuksesshme heqjen konservator dhe instrumental i gurëve nga uretrës tregon ekzekutimin e uretrolitotomiy jashtëm dhe heqjen gur. Heqja kirurgjikale e gurëve nga uretrës pasmë është kryer përmes fshikëz të hapur. Në kohën e operacionit për të ikjes urinë e imponuar epitsistostoma.

Në të njëjtën kohë ose hapi tjetër pas largimit të kanalit guri mocheyspuskatelnomu nevojë heqjen kirurgjikale të shkaqeve të gurit - ngushtim uretral, diverticula, BPH, gurë fshikëz apo veshkave etj D.

Parashikimi dhe parandalimin e gurëve mocheyspuskatelnomu kanal

Largimi me kohë i gurëve mocheyspuskatelnomu kanal parandalon komplikime të rënda (parauretrit, uretritin prostatitis, formimin gyp dhe ulcerat presion uretrës). Për të shmangur mundësinë e ri-gur në uretrës nevojë për të korrigjuar sjellje të hahet dhe të pijshëm trajtimin e ujit, duke eliminuar shkaqet e formimit të gurit.