Lohiometra


  • Shkaqet e lohiometra
  • Simptomat lohiometra
  • Diagnoza lohiometra
  • Trajtimi lohiometra
  • Komplikimet lohiometra
  • Parandalimi dhe prognozë të lohiometra

Pas lindjes ndikuar alokuara enzimat bosht ashpërim është i hedh lëng i clots gjakut dhe heq decidua mbetur në muret e mitrës. Përveç kësaj, sepse sipërfaqe plagë në mitër depërtojnë qelizat e bardha të gjakut, qelizat e kuqe të gjakut, plazmës dhe limfatike. Të gjitha këto elemente formojnë Fuckers - sekret pas lindjes traumatike, flukset zakonisht aktivë nga mitër përmes kanalit cervikal në vagjinë. 

Të 2-3 ditët e para pas lindjes lohii Kanë një karakter të përgjakshme, atëherë, nga dita 4-5th bëhen të errët ngjyrë e kuqe dhe kafe, dhe një javë më vonë duke u bërë verdhë-bardhë për shkak të përmbajtjes së lartë të leukociteve. Me 10 ditëve ndarja e bëri dritë, vodyanistymy, Sero-mucous qëndrueshmëri. Gradualisht numri lohy reduktuar deri në fund të përzgjedhjes 3 javë pushoi praktikisht dhe shpejt zhduken krejt.

Në rast të vonesë daljes paslindjes shkarkimit duke folur për lohiometra - stagnimit lohy në mitër. Rreziku i lohiometra është probabiliteti i lartë i infeksionit të përmbajtjes mitrës si limfatike, serum, gjak, mbetjet e indeve janë terren më të mirë të mbarështimit për mbarështimin florën microbial. Më shpesh në lohiometra zhvilluar endometritis.


Shkaqet e lohiometra

Lohiometra Zhvillim për shkak të pengesave mekanike për kryerjen e daljes, në kanalit cervikal ose mungesa e aftësisë kontraktil e mitrës.

Ndërhyrje mekanike mund të shkaktohet ndryshim (hiperantefleksiya) mbyllje e mitrës apo të qafës së mitrës ngjizur krovyanymy kanal, mbetjet e decidua dhe mitrës indet shtresohem.

Mungesa e aktivitetit kontraktil të mitrës në periudhën pas lindjes zakonisht zhvillohet si rezultat i hyperextension e mitrës (një fryt të madhe, polyhydramnios ose shtatzëni të shumëfishtë), të punës së dobët ose dyskoordynovana, vrull e os brendshme, prerjeje cezariane.

Lohiometra Zhvillimi kontribuon në pushim të zgjatur krevat dhe pas lindjes të ulët të aktivitetit.

Simptomat lohiometra

Lohiometra zhvillon 5-7 ditë pas lindjes, e karakterizuar nga ulje të dukshme ose të shuarjes së shkarkimit Postpartum nga mitrës. Në të njëjtën kohë ka një rritje në madhësinë e mitrës, krahasuar me normën aktuale të ditës paslindjes, butësi e saj. Shëndetin e përgjithshëm dhe gjendja objektive e grave në lohiometra nuk vuajnë, temperaturën e trupit normale, nuk ka takikardi.

Kur shtrëngimi strategjinë e trajtimit në kohë kundër lohiometra duket ethe (t ° trupi 38-40 ° C), dridhura, cramping, baltë me një të pakëndshme takikardi përzgjedhjes erë. Pas 1-2 ditësh temperaturë kritike ul me paraqitjen e njëkohshëm të lëngshme zgjedhje hnoevidnyh lohialnyh.

Diagnoza lohiometra

Lohiometra diagnostikuar nga tiparet karakteristike klinike. Me studim gjinekologjik i vendosur mitër të çrregullt të zgjeruar dhe të dhimbshme që ka plotnoelasticheskuyu konsistencë shpesh - mbylljes os brendshme, përkulem në mitër.

Qartësimi diagnozën lohiometra përfshin një ultratinguj, në të cilën është zgjeruar mitrës, ajo prania hyperechoic e clots gjakut dhe gjak të lëngshme.

Trajtimi lohiometra

Trajtimi lohiometra është për të siguruar lohy lirë daljeve parasysh arsyet që shkaktuan këtë kusht.

Nëse keni zbuluar lohiometra gjinekolog emëron akull mbi bark të ulët, antispasmodics injeksion (papaverine, Nospanum) për të hequr të mitrës vrull fyt. Trajtimi i përdorur lohiometra uterotonycheskye (zvogëlimin e mitrës) do të thotë - metilergometrin oxytocin. Për nënat e shkarkimit daljeve të lirë rekomanduar 2-3 herë në ditë për 1-2 orë të tëra shtrirë në barkun e tij.

Kur heqja hiperantefleksiya mitër bëhet kthesë të gjatë ekzaminimit bimanual; fizioterapi emëruar. Nëse lohiometra shkaktuar nga okluzion të ngjizur cervikal kanalit, kur shihet në një karrige kryer extension gisht kanalit cervikal dhe butësisht të hequr clots.

Situatat ku nuk lohiometra lejuara brenda 2-3 ditëve, gjinekologji klinik sheh indikacione si instrumentale për heqjen e përmbajtjes curette mitrës apo aparat thithje të kontrolluar nga hysteroscopy. Për parandalimin dhe trajtimin e infeksioneve pas lindjes të antibiotikëve sfond lohiometra i emëruar në bazë të rezultateve të shtupë bakteriologjike.

Komplikimet lohiometra

Nëse pas dhimbje eliminimi lohiometra vazhdon mitër, reduktimi i saj i keq, hipertermia, duhet të mendojnë për zhvillimin e pas lindjes metroendometrita.

Nëse progresion i statusit të infeksionit të nënave mund të përkeqësohet për shkak të zhvillimit të etheve purulent rithithes, manifestohet dehje, dhimbje barkut, shkarkimin purulent nga erë të prishur. Në këtë sfond, një zhvendosje të ndjeshme lohiometra pyometra.

Parandalimi dhe prognozë të lohiometra

Për të parandaluar zhvillimin lohiometra nevojë menaxhim kompetent të shtatzënisë dhe të përgatisë gratë për lindjen e fëmijës dhe monitorim të kujdesshëm të lindjes gjatë periudhës pas lindjes, monitorimi i rregullt i kontraktimet e mitrës (prekje e përditshme për të përcaktuar ndjeshmëri, konsistencën, lartësinë e saj në këmbë dysheme), vëllimi dhe natyra e shkarkimit.

Në periudhën pas lindjes, gruaja duhet të Ndiqni zbrazjes kohë të fshikëzës dhe zorrët, të ushqyerit mbi-kërkesën mitur të ushqyerit, ushtrime Postpartum për të kryer, gënjeshtër në barkun tuaj, aplikoni pako akulli në barkun e tij 3-4 herë në ditë.

Pas daljes nga spitali një nënë e re gjithashtu duhet të monitorojnë shëndetin e tyre dhe shkarkimi nga trakti gjenital. Në rast të etheve, vonesë lohy, ndryshojnë karakterin e tyre apo erë, ju duhet menjëherë të apelojë për gjinekologu.

Prognoza për zbulimin e hershëm dhe heqjen lohiometra favorshme.