Mollaqe pak


  • Karakteristikat anatomike e mollaqe
  • Metodat e korrigjimin formën dhe volumin e mollaqe vogla

Furnizimi i pamjaftueshëm me përmasa jo-ideale dhe mollaqe japë shumë problemet e pronarëve të tyre dhe janë subjekt i përmirësimit të vazhdueshëm. Epitete zhgënjyese "i butë", "provisshymi", "banesë", "i vogël" mollaqe nuk ka shtuar besimin dhe optimizmin. Pra, në përgjithësi kanë mollaqe me hypoplasia lindura apo ptosis moshës dhe muskujt rrafshim.

Në problemin e tashme pak mollaqe rëndësishme sepse shumica e njerëzve të çojë një mënyrë jetese ulur, në të cilin ngarkesa në glutes jashtëzakonisht i vogël. Problemi më i qartë i dukshëm në njerëzit e hollë. Madhësia dhe përqindja e mollaqe të rëndësishme në formimin e rrumbullakosura, kontur të bukur të trupit. Mollaqe pak volum varfër, megjithatë, dëmtojnë harmoninë e kontur trupit.

Karakteristikat anatomike e mollaqe


Muskujt Gluteal janë disa nga muskujt kryesore të trupit të njeriut. Ata marrin pjesë në formimin e relievit të trupit si një e tërë, duke krijuar formë rrumbullakuar shpinën sexy. Përveç kësaj, glutes kanë influencë të konsiderueshme në sjellje, duke ndihmuar për të mbajtur trupin e njeriut në një pozitë të drejtë, dhe të sigurojë lehtësinë e lëvizjes - një veprim i këndshëm elastik, anim, ups, ulem-ups, etj

Feature mollaqe bukur gjatë një prapa - formën e tyre të rrumbullakosura, në mollaqe shtese duhet të jetë i balancuar zhvillimin, elastike dhe podtyanutymy. Mollaqe grave riveting vëmendjen e njerëzve (në apel merr krenari 3, pas gjirit të femrave dhe syve). Në gratë figura për meshkuj perceptojnë mollaqe (të cilat formojnë natrenovanist) si një seksualitetin kriteri.

Kritere të rëndësishme për mollaqe të bukur - një projeksion të mollaqe; yahodychnaya (pod'yahodichnaya) rrudhë, V-formë mizhsidnychna fish; vrimë në pjesën e jashtme mollaqe (tërheqjes në anën e mollaqe në zonën e hip) vrima nad'yahodichnye në lumbosacral; Ashpërsia e mesit bending; pëlhura elastike dhe lëkurës i përsosur.

Pamje më tërheqëse e lateral (anteroposterior) projeksion rajon gluteal besuan. Mollaqe mysëti duhet të shpërndahen në mënyrë të përkryer në të gjithë vëllimin pa krijuar tepricë në disa vende dhe mungesa e pushimit. Projektimi maksimal (vëllimi më i madh) duhet të jenë të vërejtur në mes të mollaqe apo të sipërme dy të tretat e tyre. Kalimi nga mollaqe në të tretën e poshtme të ijët duhet të jetë e butë dhe të qetë. Nëse pacientit i denjë për të mbajtur një linjë imagjinare horizontale përgjatë buzë të lartë të pubis, ajo duhet të përputhen zonën maksimale projeksion të mollaqe.

Gluteal fish duhet ose mungon ose jo të jetë e gjatë, vetëm duke arritur në qendër të hip. Adoleshentët physique ligët folds gluteal shpesh nuk janë të dukshme. Fish Gluteal mund të sinjalizojë një masë lëshim (ptosis) mollaqe, ai atëherë bëhet shumë e dukshme dhe e gjatë.

Vrimë në pjesën e jashtme të mollaqe konsiderohet i pranueshëm për meshkujt, por mund të rrënojat një pamje të mirë pasme të grave. Me tërheqje të qartë në anën e mollaqe duket sikur razdelennymy veç e veç, me konturet rrumbullakosura humb vazhdimësinë e tyre. Ky defekt përforcojë spikatur rajonin hip dhe shprehu "pantallona".

Idealisht mollaqe në një vëllim të veçantë respekti elastike ndaj pronarit të saj në një pozicion të prirur në barkun e tij, mollaqe projektimi nuk ishte e humbur. Pjesa më e mollaqe, veçanërisht i djemve të paraqitura muskujt gluteal që duhet të jetë i fortë dhe elastik, sohranyayuschymy projeksion të mirë. Pjesa më e madhe e mollaqe në femra është zakonisht i përbërë nga indeve dhjamore nën lëkurë. Ind dhjamor në mollaqe, ind zakonisht i pasur i dendur lidhës që i jep elasticitet dhe qëndrueshmëri. Njerëzit physique ligët mund të jetë mungesa e yndyrë, e cila është arsyeja pse shtresa e nënlëkurës i (ptosis) vithe relativisht të dobët dhe të prirur për mosveprim. Kjo gjithashtu mund të ndihmojë lëkurën të lirshme dhe joelastike.

Metodat e korrigjimin formën dhe volumin e mollaqe vogla

Operacioni kirurgji mollaqe vogla plastike shtim quhet hlyuteoplastika dhe kryhet kryesisht për arsye estetike dhe në rast të dështimit për të "pompë up" muskujt e mollaqe. Plastike mund të kryhet dhe gratë dhe burrat e pothuajse çdo moshë.

Hlyuteoplastika aplikoni:

  • për të rritur ose rivendosur mollaqe vëllim (p.sh., madhësia e vogël apo mollaqe pas një humbje peshe dramatik)
  • për të eliminuar asimetri e mollaqe (nëse atrofi e njëanshme e dëmtimit të indit ose mollaqe)
  • për të përmirësuar formën dhe kontur të ndenjurat (në formën androydnoe legen).

Korrigjim mollaqe pak në hlyuteoplastike arritur arthroplasty - një nga metodat më efektive dhe të sigurta. Të përdorura të qëndrueshme, implantet hermetik veçanta silikoni - Implantet që rrisin volumin dhe për të krijuar efektin e mrekullueshme estetike. Implantet muskujt gluteal janë biosovmestimymy e indeve që mbulon shell saj është bërë e miqësore me mjedisin, materiale kimikisht inerte - elastomer silikoni. Duke densitetit dhe fizike pronat e saj implantet padallueshëm nga indet e muskujve, duke ofruar butësi dhe sigurisë natyrore falë brenda tyre xhel vysokokoheziynyy. Implants mund të përballojë stresin intensive dëme rezistente jashtëm (xhel migrojnë edhe në shkelje të integritetit të shell e jashtme) kanë një garanci jetës dhe nuk kërkojnë zëvendësimin. Sipërfaqe Textured zvogëlon rrezikun e implantit fibrozë - nënshkrimin dhe forcim të indit të mollaqe.

Formë anatomike dhe madhësia e implant zgjedhur mjekun shifrave paraprake në varësi të pacientit. Implants të vijë në raundin dhe ovale. Duke përdorur implantet e bën të mundur për të shtuar volumin e humbur dhe një mollaqe të vogla banesë, për të përmirësuar formën e tyre dhe të shtoni në këtë organ të estetikës dhe të apelit.

Operacioni vithe shtim kryhet nën anestezi të përgjithshme dhe zgjat rreth 2 orë. Hlyuteoplastika shpesh kryhet përmes një prerje të vogël (5 - 6 cm) në folds mezh'yahodichnoy, duke e bërë mbresë postoperativ është pothuajse i padukshëm. Silikoni implant është vendosur zakonisht në muskujve gluteal të madhe në xhep ti luajnë. Vendndodhja e implantit varet nga struktura e rekomandimeve të pacientit dhe kirurg. Pëlhura mollaqe implantet rivendosjen e përdorimit seams kozmetike. Gjithashtu nganjëherë të kryer instalimin në implantet e indeve yndyrore janë zakonisht në krye të mollaqe. Disa ditë mund të ketë siklet të vogël, hidhërim. Kohëzgjatja e periudhës së rehabilitimit 1,5 muaj (4 -6 javë). Në këtë kohë, aktiviteti i kufizuar fizike (jo për të kërcejnë, të bëjë disa stërvitje, steamed). Pozicioni korrekt i implantit pas operacionit të dhënë nga indet elastike e mollaqe, por përveç kësaj duhet të jetë i veshur për 1.5 - 2 months të brendshme të veçantë compression, duke ndihmuar për të krijuar një prapanicë "të reja". Pas operacionit, implantet janë krejtësisht nezametnymy nuk shkakton asnjë ndjesi kur ecin dhe vende. Ndalimi i rreptë mbi hlyuteoplastiky është injektuar në mollaqe, të shtëna gjatë gjithë jetës janë të lejuara vetëm në zonën e ijeve. 

Rritja e mollaqe pak mund të arrihet edhe përmes lipofilinha (fethraftinha). Kur fethraftinhe është vënë në qelizat yndyrë rajonin gluteal e pacientit. Fethraftinh bën të mundur për të arritur efekt të dyfishtë estetike: në mollaqe - rritje, dhe në fushat e yndyrë të tepërt (në anët, barkut) - zvogëlimin e marrjes nga ana e indeve dhjamore.